Bra arbetsplats

5 saker som kännetecknar en bra arbetsplats


De flesta av oss spenderar majoriteten av sina vardagar på jobbet. Därför är det också av största vikt att du trivs på ditt arbete, dels med dina kollegor, dels med miljön. Vi tänkte fördenskull dela med oss av fem saker som kännetecknar en bra arbetsplats. 

Viktiga faktorer på arbetsplatsen 

Det finns såklart många faktorer som är avgörande för att man ska trivas på jobbet. Nedan har vi samlat några av dem:  

1. Möjligheten att styra över sin tid

En genomgående trend är att allt fler anställda efterfrågar en ökad flexibilitet i arbetslivet, d.v.s. möjligheten att styra över sin egen tid i större utsträckning. När ni flyttar er verksamhet till något av våra Coworking spaces får du och dina kollegor därför 24h tillgänglighet. Det gäller såklart för alla öppna coworkingytor och privata kontor. 

Något annat som är utmärkande för vårt medlemskap är att ni ges access till samtliga av våra enheter i StockholmGöteborg och Mallorca. Med andra ord skapas bästa möjliga förutsättningar för ett flexiblare arbetsliv!  

2. Ergonomiska möbler

När man sitter ner under större delar av dagen är det viktigt att man tänker på ergonomin. Det tjänar både anställda och arbetsgivare på i längden. På CONVENDUM har vi därför inrett alla våra kontor med skräddarsydda möblemang som erbjuder bästa möjliga design- och ergonomi!  

Vi har själva tagit fram en egen möbelkollektion som innehåller höj- och sänkbara skrivbord samt ergonomiska kontorsstolar. Utöver detta är våra kontor också utrustade med smarta förvaringslösningar.  

Läs också: CONVENDUM – framtidens kontor 

3. Ett aktivitetsbaserat arbetssätt

Trenden på kontorsmarknaden är tydlig – det aktivitetsbaserade arbetssättet fortsätter öka i popularitet och spås vara framtidens sätt att arbeta.   

Grunden för detta sätt att arbeta är att kontoret delas in i olika zoner. Zoner som alla har en särskild funktion för dig och dina medarbetare. En förutsättning är sedermera att samtliga kan röra sig fritt mellan de olika zonerna, baserat på vilken arbetsuppgift de behöver lösa.   

Läs mer om fördelarna med ett aktivitetsbaserat kontor eller om hur det aktivitetsbaserade arbetssättet kan öka trivseln  

4. Sociala ytor och möten mellan människor

För att skapa en trivsam arbetsplats gäller det att lägga stort fokus på kontorets sociala ytor. De är nämligen i dessa som du och dina medarbetare kan koppla av och samtala. Därför lägger vi på CONVENDUM också stor vikt vid att skapa trivsamma öppna coworkingytor och lounger! 

I och med att dessa ytor också delas med andra medlemmar skapas naturliga incitament för att utvecklas i en social- och professionell kontext. Våra dagliga frukostar och veckovisa after works blir naturliga tillfällen att utbyta erfarenheter och idéer samt inleda nya samarbeten.  

5. Service och kringtjänster

Ett problem som många företag upplever är att allt för mycket tid går åt till att ”släcka bränder”, d.v.s. tid som istället skulle kunna användas för att fokusera på det som är viktigast – kärnverksamheten.   

För att du ska slippa detta problem erbjuder vi på CONVENDUM förstklassig service. Alla kringtjänster är dessutom inkluderade i medlemskapet, vilket innebär att du slipper fokusera på tids- och kostnadskrävande uppgifter som städning, reception, Wi-Fi, skrivare, IT-support och liknande.  

Flytta verksamheten till CONVENDUM 

CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces i centrala affärsdistrikt. Synonymt för våra enheter är att de kombinerar premiumkontor med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. 

Upplev fördelarna med att flytta verksamheten till CONVENDUMBoka en visning via kontaktformuläret, ring oss direkt på +46 (0)10 510 08 88 eller använd vår chattfunktion. Välkommen till framtidens kontor!