Aktivitetsbaserat kontor

Fördelar med ett aktivitetsbaserat kontor


Marknaden för kontorslösningar har under de senaste åren genomgått en spännande förändring för att kunna tillmötesgå behoven hos både dagens och morgondagens företag och medarbetare. Framförallt har mycket kretsat kring utvecklingen av aktivitetsbaserade kontor, men vad innebär det egentligen och vilka är fördelarna med denna typ av lösning? 

Innebörden av ett aktivitetsbaserat kontor

En av den största kontorstrenden är utan tvekan det aktivitetsbaserade kontoret. Ett uttryck som många har kommit över när de är i färd med att hyra en lokal för sin verksamhet. Få har däremot koll på vad ett aktivitetsbaserat kontor faktiskt innebär.

Grunden i det aktivitetsbaserade arbetssättet är att kontoret delas in i olika zoner, vilka fyller en särskild funktion för företagets medarbetare. En förutsättning är därför att medarbetarna själva kan röra sig fritt mellan de olika zonerna och välja den zon som lämpar sig bäst för att lösa deras nuvarande arbetsuppgift. Med andra ord ska dessa utrymmen utformas för att på bästa sätt stötta medarbetarna i deras vardagliga uppgifter.

Till de allra vanligaste zonerna hör bland annat:

– Tysta avdelningar – En plats där medarbetare kan arbeta koncentrerat.

– Mötesrum – Gärna i olika storlekar för att därigenom kunna genomföra både enklare telefonsamtal och större möten med såväl medarbetare som kunder.

– Sociala avdelningar – En eller flera platser som kan bestå av lunchrum, lounger och fikarum. Det vill säga utrymmen som främjar socialt samspel mellan andra medarbetare eller företag.

Fördelar med denna typ av lösning

Varför ska man då anamma det aktivitetsbaserade arbetssättet och kontoret? Jo, för att fördelarna med denna typ av lösning visat sig vara många. Först och främst upplever många det aktivitetsbaserade kontoret som mer inspirerande.

En annan fördel är såklart den stora flexibiliteten och möjligheten för varje individ att själv styra över sin tid baserat på vilken zon som bäst stödjer dem i deras nuvarande arbetsuppgift.

Något som många beskriver som värdefullt med det aktivitetsbaserade arbetssättet är också den sociala aspekten. Organisationer som har egna kontor utrycker oftast att samarbetet inom organisationen förbättras, att medarbetare från olika avdelningar lär känna varandra på ett djupare plan samtidigt som man kommunicerar i högre grad.

I delade kontorsutrymmen som Coworking spaces uppstår istället en social kontext mellan de olika medlemmarna. Man lär känna personer från andra branscher och får en naturlig plats att utbyta erfarenheter och idéer med varandra.

Aktivitetsbaserat kontor med CONVENDUM

Om du också vill uppleva fördelarna med det aktivitetsbaserade kontoret, kan du med fördel teckna ett medlemskap hos oss på CONVENDUM. Genom att teckna ett medlemskap hos oss får du tillgång till ett tiotal Coworking spaces i både Stockholm, Göteborg och Mallorca.

Synonymt för samtliga av våra moderna Coworking spaces är att de återfinns i attraktiva och citynära lägen. De är också försedda med gemytliga lounger, effektiva coworkingytor, fullutrustade kontor- och mötesrum samt andra sociala ytor som konferenscenter, caféer, restauranger och gym.

Lokalerna är dessutom bemannade av vår serviceinriktade personal under samtliga vardagar parallellt som du via ditt medlemskort har ständig access till såväl öppna coworkingytor som egna privata kontorsrum under dygnets alla timmar.

Utöver de aktivitetsbaserade ytorna är också all kringservice som posthantering, Wi-Fi, städning och reception inkluderat i medlemskapet. Genom att flytta din verksamhet till något av våra Coworking spaces får du således möjligheten att fokusera på det som är viktigast – din kärnverksamhet.

Ett medlemskap hos oss innebär även att ni blir en del av vårt inkluderande community. Något som betyder att ni får en naturlig plattform att utbyta kunskap och erfarenheter med andra medlemmar.

Som du säkerligen har märkt är våra Coworking spaces ett attraktivt alternativ när du önskar ett aktivitetsbaserat kontor. Boka en visning via kontaktformuläret, ring oss direkt på +46 (0)10 510 08 88 eller använd vår chattfunktion.