Fördelar med ett aktivitetsbaserat kontor

Marknaden för kontorslösningar har under de senaste åren genomgått en spännande förändring. Det har varit nödvändigt för att kunna tillmötesgå behoven hos både dagens och morgondagens företag. Framförallt har mycket kretsat kring utvecklingen av aktivitetsbaserade kontor. Vad innebär egentligen aktivitetsbaserade kontor och vilka är fördelarna? 

ett aktivitetsbaserat kontor

En av den största kontorstrenden är utan tvekan det aktivitetsbaserade kontoret. Ett uttryck som många har kommit över när de är i färd med att hyra en lokal för sin verksamhet. Däremot är det inte alla som har  koll på vad ett aktivitetsbaserat kontor faktiskt innebär.

Grunden i det aktivitetsbaserade arbetssättet är att kontoret delas in i olika zoner som fyller olika funktioner. En fördel är att medarbetarna själva kan röra sig fritt mellan de olika zonerna och välja den zon som lämpar sig bäst för dagens arbete. Med andra ord ska dessa utrymmen utformas för att på bästa sätt stötta medarbetarna i deras vardagliga uppgifter.

Till de allra vanligaste zonerna hör bland annat:

– Tysta avdelningar – En plats där medarbetare kan arbeta koncentrerat.

– Mötesrum – Gärna i olika storlekar för att kunna genomföra både enklare telefonsamtal och hålla större möten med både medarbetare som kunder.

– Sociala avdelningar – En eller flera platser som kan bestå av lunchrum, lounger och fikarum. Det vill säga utrymmen som främjar sociala kontakter med andra medarbetare eller företag.

Fördelar med aktivitetsbaserade kontor

Varför ska man då anamma det aktivitetsbaserade arbetssättet och kontoret? Jo, för att fördelarna med denna typ av lösning visat sig vara många.

Först och främst upplever många det aktivitetsbaserade kontoret som mer inspirerande. En annan fördel är såklart den stora flexibiliteten och möjligheten för varje individ att själv styra över sin tid baserat på vilken zon som bäst stödjer dem i arbetet just då.

Något som många beskriver som värdefullt med det aktivitetsbaserade arbetssättet är också den sociala aspekten. Organisationer som har egna kontor uttrycker oftast att samarbetet inom organisationen förbättras, och att medarbetare från olika avdelningar lär känna varandra och kommunicerar.

I delade kontorsutrymmen som Coworking spaces uppstår istället en social kontext mellan de olika medlemmarna. Man lär känna personer från andra branscher och får en naturlig plats att utbyta erfarenheter och idéer med varandra.

Aktivitetsbaserat kontor med CONVENDUM

Om du också vill uppleva fördelarna med det aktivitetsbaserade kontoret, kan du med fördel teckna ett medlemskap hos oss på CONVENDUM. Genom att teckna ett medlemskap hos oss får du tillgång till ett tiotal Coworking spaces i både Stockholm, Göteborg och Mallorca.

Gemensamt för alla våra moderna Coworking spaces är att de återfinns i attraktiva och citynära lägen. De är också försedda med gemytliga lounger, effektiva coworkingytor, fullutrustade kontor- och mötesrum samt andra sociala ytor som konferenscenter, caféer, restauranger och gym.

Lokalerna är också bemannade av vår serviceinriktade personal under vardagar, samtidigt som du via ditt medlemskort har ständig access till såväl öppna coworkingytor som egna privata kontorsrum under dygnets alla timmar.

Utöver de aktivitetsbaserade ytorna är också all kringservice som posthantering, Wi-Fi, städning och reception inkluderat i medlemskapet. Genom att flytta din verksamhet till något av våra Coworking spaces får du möjlighet att fokusera på det som är viktigast – din kärnverksamhet.

Ett medlemskap hos oss innebär även att ni blir en del av vår sociala community. Något som betyder att ni får en naturlig plattform att utbyta kunskap och erfarenheter med andra medlemmar.

Som du säkerligen har märkt är våra Coworking spaces ett attraktivt alternativ när du önskar ett aktivitetsbaserat kontor. Boka en visning via kontaktformuläret, ring oss direkt på +46 (0)10 510 08 88 eller använd vår chattfunktion.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev