VAD ÄR ETT KONTORSHOTELL?

Kontorshotell är en form av kontorslösning vars popularitet har ökat explosionsartat under de senaste åren. I korta drag är ett kontorshotell en fastighet, alternativt en del av en fastighet, där man har möjlighet att hyra en eller flera kontorsplatser. Antingen i ett öppet kontorslandskap eller också i egna privata kontorsrum.

Kontorshotell erbjuder kontorsrum och kontorsplats åt så väl frilansare som mindre och större företag. Det finns också ofta konferensmöjligheter och separata mötesrum som går att boka.

Utöver detta erbjuder bra kontorshotell många olika tjänster såsom bemannad reception, WiFi, IT-support, och posthantering. Bar, restaurang och gym finns även att tillgå hos flera exklusiva kontorshotell.

VARFÖR ÄR KONTORSHOTELL SÅ POPULÄRA?

Att dessa lösningar blir allt mer attraktiva för företag är inte heller konstigt. Fördelarna är nämligen många. Till de allra främsta hör dock mer flexibla och lönsamma avtal i jämförelse med traditionella kontor. Du kan spara tid och pengar helt enkelt.

Jämfört med traditionella kontor där ett företag har köpt eller hyrt en lokaler under mångåriga kontrakt, är kontorshotell en mer flexibel och riskfri lösning. Kontrakten för medlemskap är ofta förmånliga. Växer företaget kan man enkelt hyra extra kontorsplats eller kontorsrum, istället för att behöva bygga ut eller köpa nya lokaler.

Fastighetspriserna som rusar gör att kontorshotell i Stockholm är väldigt populära. På ett kontorshotell utnyttjar medlemmarna ytan på ett effektivt sätt och delar på många kostnader. Det gör att många som hyr kontorsplats i ett kontorshotell faktiskt sparar en slant.

Genom att hyra kontorsplats eller kontorsrum på ett kontorshotell behöver man inte lägga tid på att administrera reception, skrivare, IT, mötesrum eller fastighetsrelaterade problem som uppstår. Ska en glödlampa bytas eller papper fyllas på i skrivaren, är det alltid bara att kontakta receptionen på ditt kontorshotell.

Något som också är synonymt för dagens kontorshotell är att de blivit en samlingspunkt för företag att mötas. Lokaler med varierade möblering gör att en stor palett av företag från olika branscher och storlekar trivs.

CONVENDUM – MER ÄN ETT KONTORSHOTELL

På CONVENDUM vill vi erbjuda någonting bortom dagens traditionella kontorshotell. Istället för en samlingspunkt för unga nystartade företag tillhandahåller vi en mötes- och kommunikationsplattform för alla typer av verksamheter – oavsett storlek. Ett kontor där startups och traditionella företag möter varandra, och där kapital, innovation och erfarenhet dagligen möts.

Genom att etablera moderna kontorshotell (coworking spaces) i centrala affärsdistrikt och samtidigt kombinera premiumkontor med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferensrum, restaurang, café och gym skapar vi en inspirerande plats som låter företag växa och fokusera på sin kärnverksamhet.

Medan traditionella kontorshotell erbjuder en mer temporär lösning blir våra coworking spaces således en mer långsiktig lösning som möter ett behov hos både dagens och morgondagens medarbetare. Med andra ord en modern och flexibel tappning på nuvarande kontorslösningar.

Läs också: CONVENDUM – En del av Slussens modernisering

VAD INGÅR I MEDLEMSKAPET?

Hos oss tecknar du ett flexibelt medlemskap som ger dig tillgång till alla våra kontorshotell i både Stockholm och Göteborg. Med ett medlemskap har du möjlighet att nyttja våra coworking spaces dygnet runt under veckans alla dagar. På så sätt kan du själv styra över din närvaro utifrån dina behov.

Köp ett medlemskap idag.

Vi på CONVENDUM erbjuder smarta, flexibla kontor och möteslösningar för små, medelsmå, lite större och stora företag i både Stockholm och Göteborg. Om ni är i behov av en tillfälligt plats för medarbetare och gäster så ser vi till att hitta en lösning och ett kontor som passar er. Vi ger dig ett kostnadseffektivt typ av kontorshotell, utan att det känns billigt på något sätt. Du betalar bara för den typ av medlemskap du behöver men har tillgång till den exklusiva miljön som ett kontor hos CONVENDUM innebär.

Utöver möjligheten att nyttja lounger, coworkingytor, konferens- och mötesrum, pentryn och takterrasser under en tid som passar dig, ingår också andra tjänster. WiFi, skrivare och annan teknik ingår i vårt all-inclusive medlemskap på samtliga kontorshotell. Du slipper dessutom fokusera på tidskrävande och kostsamma kringtjänster och service, så som städning, IT-support, reception, postadress och posthantering som också ingår i din hyra.

Finns det ett behov att kunna jobba i diskretion eller i en mer fokuserad miljö finns det möjlighet att hyra ett eller flera private offices. Private offices är exklusiva kontor som är försedda med sobra färgval och skräddarsydda möblemang i internationell design.

Våra private offices är dessutom fullutrustade med höj- och sänkbara skrivbord, ergonomiska stolar och genomtänkta förvaringslösningar. Vi erbjuder en kontorsplats utefter dina behov.

MÖT ANDRA FÖRETAG I VÅRT COMMUNITY

Att flytta verksamheten till något av våra kontorshotell innebär också att du blir en del av vårt härliga community. Vi erbjuder dagliga frukostar och veckovisa AW:s, vilket innebär att du får en naturlig mötesplats att utbyta idéer, kunskaper och information med andra medlemmar.

Tack vare att olika branscher möts så skapas också nya affärs- och samarbetsmöjligheter. Detta gör våra kontorshotell till en utmärkt plats för den som vill skapa nya relationer och nätverk.

SÖKER DU LEDIGA KONTORSHOTELL I STOCKHOLM, GÖTEBORG ELLER PALMA?

Stockholm är en konstant växande stad och efterfrågan på att hyra kontorsrum som ligger på en bra adress och med bra läge har varit större än stadens tillgång en längre tid.

Jakten på lediga kontorshotell i Stockholm har eskalerat över åren men många behöver nu även kontorsplats på andra orter, vilket är en trend värd att bevaka.

Sökning efter denna typ av kontorslokaler har resulterat i att CONVENDUM erbjuder kontorshotell med kontorsplats och kontorsrum i Stockholm och Göteborg. Snart kan vi även erbjuda kontorsplats utanför Sverige, då vi öppnar ett kontorshotell i Palma på Mallorca.

Kontakta oss för mer information om våra lediga kontorshotell. Vi hjälper både mindre och stora företag att hitta rätt typ av kontorshotell, på rätt adress i Stockholm och nu även på andra orter.

BOKA VISNING AV VÅRA KONTORSHOTELL

Du är varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM. Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88. Du kan även skicka e post till info@convendum.se. Du kan hitta fler bilder från våra kontorshotell och information i våra sociala medier: InstagramLinkedIn och Facebook.

Hitta alla våra locations här.

Frågor? Kontakta oss!

Ove Hansson Coworking space
Ove Hansson
Chief Commercial Officer
Kontor Vasastan

Boka visning

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se