Kontorshotell

Vad är ett kontorshotell?


Idag är det allt fler organisationer som väljer att flytta sin verksamhet till ett kontorshotell. Men vad innebär egentligen detta och vilka fördelar medför det? Vi reder ut alla frågetecken och passar även på att berätta mer om våra flexibla kontorslösningar, som erbjuder mer än traditionella kontorshotell.

Innebörden av ett kontorshotell

Kontorshotell är en form av kontorslösning vars popularitet har ökat explosionsartat under de senaste åren. I korta drag är ett kontorshotell en fastighet, alternativt en del av en fastighet, där man har möjlighet att hyra en eller flera kontorsplatser. Antingen i ett öppet kontorslandskap eller också i egna privata kontorsrum.

Att dessa lösningar blir allt attraktivare för företag är inte heller konstigt. Fördelarna är nämligen många. Till de allra främsta hör dock mer flexibla och mer lönsamma avtal i jämförelse med traditionella kontor. Även möjligheten att tillgå kringtjänster som bemannad reception, WiFi, IT-support, och posthantering lockar många. Något som också är synonymt för dagens kontorshotell är att de blivit en samlingspunkt för företag att mötas. Lokaler med varierade möblering gör att en stor palett av företag från olika branscher och storlekar möts.

CONVENDUM – Mer än ett kontorshotell

På CONVENDUM vill vi erbjuda någonting bortom de traditionella kontorshotellen. Istället för en samlingspunkt för unga, nystartade företag tillhandahåller vi en mötes- och kommunikationsplattform för alla typer av verksamheter – oavsett storlek. En plats där startups och traditionella företag möter varandra och där kapital, innovation och erfarenhet dagligen möts.

Genom att etablera moderna coworking spaces i centrala affärsdistrikt och samtidigt kombinera premiumkontor med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café och gym skapar vi en inspirerande plats som låter företag växa och låter företag fokusera på sin kärnverksamhet.

Medan traditionella kontorshotell erbjuder en mer temporär lösning blir våra coworking spaces således en mer långsiktig lösning som möter ett behov hos både dagens och morgondagens medarbetare. Med andra ord en modern och flexibel tappning på nuvarande kontorslösningar.

Läs också: CONVENDUM – En del av Slussens modernisering

Hos oss tecknar du ett flexibelt medlemskap som ger dig tillgång till samtliga av våra coworking spaces i både Stockholm och Göteborg. Med ett medlemskap har du möjlighet att nyttja våra coworking spaces dygnet runt under veckans alla dagar. Något som innebär att du själv kan styra över din närvaro utifrån dina behov.

Utöver möjligheten att nyttja lounger, coworkingytor, mötes- och konferensrum, pentryn och takterrasser under en tid som passar dig, ingår också WiFi, skrivare och annan teknik i vårt all-inclusive medlemskap. Du slipper dessutom fokusera på tidskrävande och kostsamma kringtjänster som städning, IT-support, reception, postadress och posthantering.

Finns det ett behov att jobba i diskression eller i en mer fokuserad miljö finns det möjlighet att hyra ett eller flera private offices, exklusiva kontor, vilka alla är försedda med sobra färgval och skräddarsydda möblemang i internationell design. De är också fullutrustade med höj- och sänkbara skrivbord, ergonomiska stolar och genomtänkta förvaringslösningar.

Att flytta verksamheten till något av våra coworking spaces innebär också att du blir en del av vårt härliga community. Dagliga frukostar och veckovisa AW:s innebär att du får en naturlig mötesplats att utbyta idéer och kunskaper med andra medlemmar. Tack vare att olika branscher möter och kompletterar varandra innebär det också att nya affärs- och samarbetsmöjligheter öppnar upp sig samt ett utbyte av kunskap.

Du kan hitta fler bilder från våra kontorslokaler och information i våra sociala medier: Instagram, LinkedIn och Facebook.

Hitta alla våra locations här.

Kontor Vasastan

Boka visning

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se