Coworkingjätten CONVENDUM går mot rekordår – växer i Sveriges största städer

Coworkingbranschen har under året fortsatt att växa och efterfrågan på flexibla kontorslösningar väntas öka ännu mer de kommande åren. 2022 var ett händelserikt år för CONVENDUM och 2023 väntas bli ett rekordår med sex nya öppningar i Stockholm och Göteborg.

Händelserikt år för CONVENDUM

På sju år har CONVENDUM blivit störst i sin bransch. Siffror från Yta:s årliga rapport visar att CONVENDUM står för nästan hälften av alla planerade nyöppningar 2023.

– Vi är väldigt glada över tillväxten 2022. Under året öppnade vi fyra nya etableringar och välkomnade över 400 medlemsbolag, säger Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

Genom att CONVENDUM tillhandahåller alla sina medlemmar, stora bolag, enskilda entreprenörer eller organisationer med premiumkontor, Coworkingytor, flexibla hyresvillkor, lounge, konferens- och mötesanläggning, gym, hög service, lyxiga interiörer gör CONVENDUM det till sitt uppdrag att skapa rätt förutsättningar för att bolag ska kunna växa och nå sin fulla potential. Detta sammantaget är några anledningar till att fler och fler väljer CONVENDUM.

Trenden är tydlig, bolag och entreprenörer förstår fördelarna med att ha sitt kontor på CONVENDUM, bara under 2022 valde över 450 bolag att flytta sina kontor till CONVENDUMs olika center. 2022 öppnade CONVENDUM fyra nya kontor, och under 2023 kommer det öppnas sex till. I slutet av 2023 kommer det finnas 19 kontor.

– För att svara upp på efterfrågan behöver tillgången öka. Med alla nyöppningar under året så blir 2023 ett rekordår för CONVENDUM, säger Oscar Limbäck COO på CONVENDUM.

Nätverk och community

På CONVENDUM får även medlemmarna och medlemsbolagen möjlighet att ta del av kreativitet, innovation, nätverk och community, både fysiskt och digitalt, genom CONVENDUMs egna medlemsapp. I anslutning till flaggskeppet på Kungsgatan vid Stureplan och på Odenplan ligger även det egna cafékonceptet CONVENDUM Coffee.

– CONVENDUM ska vara en internationell mötesplats för alla. En plats där olika aktörer, nya och mer etablerade bolag, får tillgång till olika typer av nätverk. Allt vi gör ska bidra till våra medlemsbolags framgångar, Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

De senaste åren har en rad händelser i världen påverkat förutsättningarna för hur bolag tänker när det kommer till kontoret och nu väntar nya osäkra förutsättningar, stigande ränteläge, hög inflation och förändrade förutsättningar för bolag på olika sätt. En mängd osäkerhetsfaktorer gör att fler bolag väljer mer flexibla lösningar för att minska risken.

– Vi har genomlevt en pandemi med allt vad det innebar av ovisshet och en stillastående marknad men vi är inte konjunkturkänsliga. Vår lösning ger våra medlemmar möjlighet växa och minska efter behov, samtidigt som de kan förvänta sig en förstklassig service på alla våra centersäger Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

Behovet av flexibilitet

Behovet av flexibilitet förekommer hos bolag i olika storlekar, i en mängd olika branscher bekräftas i Fastighetsägarnas rapport ”Framtiden för flexibla kontorslösningar”. Även att större bolag ser värdet av flexibla kontorslösningar.

CONVENDUMs unika koncept, Big Office ger större bolag möjlighet att hyra större separata kontor med bland annat kontors- och mötesrum, öppna ytor, egen entré och fullt utrustat kök, samtidigt som bolagen får tillgång till systemet i form av ytterligare ett tjugotal kontor runt om i Stockholm, Göteborg och Palma.

– Alltifrån små-, medel-, och nu även stora bolag ser mervärden och fördelar med att sitta i en kontext bland andra bolag samtidigt som de har möjlighet att bygga kultur i sina egna kontorsytor, säger Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

Coworking är det nya normala – CONVENDUM växer ytterligare

Framtiden ser ljus ut för Coworking som har kommit för att stanna. Delvis för att pandemin har förändrat den klassiska bilden av att behöva vara på kontoret varje dag, nya digitala behov har uppstått och många uppskattar flexibiliteten. Yta:s årliga rapport visar att branschen fortsätter att växa och under 2022 ökade utbudet av coworkingytor med 20 procent och beläggningen nådde rekordsiffror på över 80 procent. Under 2023 väntar nu över 56 000 kvadratmeter på 21 stycken olika adresser att öppna i Stockholm.

För CONVENDUMs del öppnas närmare 30 000 kvadratmetrar fördelat på sex adresser i Stockholm och Göteborg, vilket gör CONVENDUM till den aktör som växer mest under det kommande året. Idag finns CONVENDUM på ett 20-tal adresser i centrala affärsdistrikt i Stockholm, Göteborg och Palma de Mallorca.

CONVENDUMs nyöppningar 2023

1 mars: Birger Jarlsgatan 57, Stockholm
1 mars: Sveavägen 38, Stockholm
3 april: Brahegatan 10, Stockholm
3 juli: Drottninggatan 29, Stockholm
1 november: Vasagatan 14 A, Sundbyberg
1 november: Stampgatan 14, Göteborg

Läs mer om CONVENDUM

Om CONVENDUM
CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och företagsbostäder i centrala affärsdistrikt. CONVENDUM erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café och gym. Därtill erbjuds också boende i form av företagsbostäder. Följ oss på FacebookLinkedInInstagram och YouTube.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev