Andreas Wramsmyr berättar om transportbranschens framtid – medlemsföretag på CONVENDUM

Internationella transporter är en bransch, precis som de flesta branscher, som håller på att digitaliseras allt mer. För snart tre år sedan grundades Adnavem, vilket betyder ”till skeppet” på latin, av Andreas Wramsmyr tillsammans med Linda Gårdlöv och Mattias Sundström och var samtidigt några av de första att flytta in i CONVENDUMs lokaler i Göteborg våren 2018.

Andreas är VD för Adnavem och har arbetat med transport och logistik större delen av sitt liv, dels som transportköpare på ABB och logistikdirektör på Gunnebokoncernen samt VD för en speditionsfirma vilket påbörjade tankarna kring att den här branschen kommer att digitaliseras.

-Jag tänkte, antingen så är jag med och gör det här eller så kommer någon annan att göra det. Man kan jämföra oss med exempelvis Hotels.com eller Expedia.com där vi digitaliserar, automatiserar och effektiviserar bokningar av transporter som en marknadsplats där vi kopplar upp världens bästa logistikleverantörer och sedan låter transportköparen välja den mest optimala lösningar för dem helt digitalt. Det här gör vi då för internationella transporter när du exempelvis ska frakta varor mellan Asien och Sverige.

-Vi kommer naturligtvis inte vara ensamma på den här spelplanen för alltid utan många aktörer kan komma att göra intåg och göra skillnad. Arbetet som vi gör med att koppla ihop importörer och exportörer direkt med transportörerna som gör det faktiska jobbet, samt låter dem göra affären helt utan mellanhänder och med hjälp av en automatiserad process, det gör oss just nu – helt unika i världen.

– Adnavems kunder är alla importerande och exporterande bolag som vill ha en digital transporthantering för att få en bättre service, lägre kostnader och full transparens i en bransch som är ganska konservativ och förlegad. Bäst kan vi idag hjälpa de företag som importerar mellan 100 och 2000 containers per år. Med den volymen av containers så har du redan lite kunskap kring logistik men även hyfsat regelbundna flöden och du behöver även ingen resebyrå som behöver sitta som mellanhand för att göra jobbet. De som vi arbetar mest frekvent med idag är import- och exportkunder mellan norra Europa och Asien.

När Andreas får frågan kring vad han själv gör om fem år samt hur branschen kommer att ha utvecklats då är det en punkt som kan anses extra viktig.

-Vi kommer att ligga i framkant och erbjuda våra kunder den absolut senaste tekniken och de effektivaste transportlösningarna. Jag tror ju att branschen kommer att ha digitaliserats ganska mycket om fem år då vi precis är i början av en större digitaliseringstrend inom transport & logistik. Covid-19 kommer nog även att öka farten på förändringar i branschen men även öka farten av digitalisering inom alla företag. För Adnavem som verkar mitt i digitaliseringen så tror jag att vi kommer att behöva fortsätta växa ganska snabbt utanför Sverige, och samtidigt fortsätta att expandera både i Norden, Europa samt i Asien.

– Jag tror att vi kommer kämpa på ganska bra med det vi gör men kommer att ha vuxit från dagens knappa 20 personer till många fler och jag kommer nog med största sannolikhet att fortsätta göra det jag gör idag, vara VD för bolaget.

CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. Vi erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Följ oss på Facebook, LinkedIn, Instagram och YouTube.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev