Vad kostar det att hyra kontor?

Ett företag i Stockholm betalar i genomsnitt mellan 10 000 och 20 000 kronor per medarbetare och månad i kontorskostnad. I övriga landet ligger priserna något lägre. När du blir medlem hos CONVENDUM har du möjlighet att sänka dina kontorskostnader med upp till 50 %. Dessutom får du tillgång till exklusiva förmåner, som gym, yoga, café och aktivitetsbaserade kontorsytor.

När du blir en del av vårt community kan du välja mellan lediga lokaler i Stockholm och Göteborg. Alltid med stans bästa läge. Vilken typ av kontor söker du? Våra medlemskap är flexibla för att du ska kunna få det du behöver, och bekymmersfritt kunna fokusera på ditt företag.

Läs vidare för att få veta mer om hur ett medlemskap hos CONVENDUM fungerar. Och se vilka fördelar du kan få med ett kontorshotell jämfört med ett traditionellt kontor.

Få tillgång till detta på alla våra kontor:

 • Lounge
 • Coworking
 • 24/7
 • Frukost
 • Concierge
 • Gym
 • Wi-Fi
 • Skrivare
 • Medlemsapp
 • Kontorsmöbler
 • Företagsadress
 • After Work

Lediga lokaler i Stockholm City och centrala stadsdelar

Lediga kontor i Stockholm och Göteborg

Stockholm är en av Europas mest expansiva och snabbast växande städer. Det flyttar in nya människor varje dag och efterfrågan på lediga kontorslokaler ökar hela tiden. Även i Göteborg ser vi ett stort intresse för moderna kontorslokaler på centrala adresser.

Med CONVENDUM får du, om du blir medlem, tillgång till kostnadseffektiva och moderna hybridkontor. Välj själv vilken adress som passar dig bäst, i Stockholm eller Göteborg.

Du kan nämligen välja helt själv varifrån du vill jobba. Trivs du bäst på Södermalm, i City eller utanför tullarna?

upptäck våra anläggningar i stockholm här

upptäck våra anläggningar i göteborg här

 

lediga lokaler södermalm

Letar du lediga lokaler i Stockholm?

I vår vackra huvudstad har vi kontorslokaler både i City, i närheten och utanför. Du har nära till affärsdistrikt, restauranger, hotell och caféer. Det ska vara smidigt och enkelt för dig att jobba från den plats som passar dig bäst.

Vårt flaggskepp på Vasagatan 16 ligger alldeles i närheten av Stockholms Centralstation, bara 15 minuters promenad från Gamla Stan. Ett perfekt val om du ska ha möte med någon som kommer med tåg eller från flygplatsen.

Kontor norrmalm

Ett modernt sätt att ha kontor

Hur kontoret är utformat spelar roll för hur du presterar när du arbetar. Kontoret är också en av flera betydande delar av ditt företags varumärke. Både för employer branding och extern branding. Därför är vi på CONVENDUM glada att kunna erbjuda dig moderna och effektiva kontorslösningar – det enda du behöver göra är att fokusera på din kärnverksamhet. Resten sköter vi.

För företag som är nutida

Vi etablerar moderna och effektiva coworking spaces på attraktiva adresser. När vi kombinerar premiumkontor med aktivitetsbaserade öppna coworking-ytor, lounger, restauranger, konferenscenter, gym och caféer får du en inspirerande plats där du som företagare kan arbeta fokuserat.

När du tecknar medlemskap får du tillgång till alla våra olika kontorshotell i Stockholm, Göteborg och Palma de Mallorca. Med det generösa medlemskapet får du tillgång till alla gemensamma ytor, bland annat takterrasser, mötes- och konferensrum, kök och gym. Och det är öppet dygnet runt.

Genom medlemskapet kan du även sluta fundera på städning, IT-support, reception, posthantering och skrivare – det tar vi hand om.

kontor södermalm

Sju fördelar med kontorshotell hos CONVENDUM

När du tecknar ett medlemskap hos CONVENDUM och flyttar kontoret till något av våra kontorshotell (eller coworking spaces som vi också kallar det) får du fördelar:

Ett attraktivare företag

Kontoret är en del av ett företags varumärke. Och en professionell arbetsplats med service och förmåner gör att du blir en attraktiv arbetsgivare. Men också en attraktiv samarbetspartner för nya kunder.

Produktivare anställda

Den fysiska arbetsmiljön är en av många faktorer som avgör produktiviteten på arbetsplatsen. På CONVENDUM skapar vi en behaglig arbetsmiljö. Det är genomtänkta ytor, ergonomiska möblemang, modern teknik och förstklassig service. Där man trivs, jobbar man bättre.

Lägre lokalkostnader

Förr har det varit näst intill omöjligt att få tag på kontorslokaler i attraktiva områden till ett överkomligt pris. Särskilt om lokalerna dessutom ska vara moderna. När du flyttar din verksamhet till något av våra coworking spaces får du arbeta på en modern, topputrustad och centralt belägen arbetsplats, utan att lokalkostnaderna skenar iväg. De blir snarare betydligt lägre jämfört med en traditionell kontorslösning.

Flexiblare avtal

Av erfarenhet vet vi att många traditionella kontor är synonyma med långa statiska hyreskontrakt. Det gör det svårt för dig som företagare att kostnadseffektivt utöka din verksamhet. Som motvikt till det traditionella har vi flexibla hyresavtal. Du har möjlighet att utöka eller minska kontorsytan och antal medlemskap – allt utifrån vad ditt företag har för behov just nu.

Mer fokus på verksamheten

Äntligen fullt fokus på kärnverksamheten. När man måste hålla ställningarna på traditionellt kontor förlorar man ofta mycket tid. När du istället flyttar till något av våra kontorshotell – där alla kringtjänster ingår – kan du fokusera på det som är viktigt i ditt företag. Vi sköter resten.

Möjlighet till eget kontor

Du har alltid möjlighet att tillgå ett eller flera private offices. Det är toppmoderna låsbara kontor som passar dig som vill arbeta fokuserat. Alla kontor är inredda med höj- och sänkbara skrivbord, ergonomiska stolar och bra möjligheter till förvaring. Eftersom hyresavtalen är flexibla kan du själv välja när du behöver utöka eller skala ner antalet kontor.

Chans att nätverka

När du blir medlem hos CONVENDUM blir du också en del av vårt sociala community. En form av mötes- och kommunikationsplattform där ditt företag får möjlighet att växa och utvecklas genom att du samverkar och utbyter kunskap med andra medlemmar från olika branscher. Vi har sett flera företagare som hittat samarbeten den vägen – en affärsmöjlighet helt enkelt.

Våra kontorshotell är en attraktiv lösning för dig som söker något mer än en traditionell kontorslösning. Du får en all inclusive-arbetsplats där du kan fokusera på din verksamhet, oavsett om det är ett litet, medelstort eller stort företag.

Coworking gemenskap

Är du i behov av ett stort kontor?

För stora företag med många anställda kan CONVENDUM erbjuda fullt utrustade premiumkontor. Som vanligt är servicen av högsta kvalitet och personal finns på plats i receptionen varje vardag mellan 08 och 17.

Vi kallar våra större kontor för Big Office, och när ni hyr ett sådant har ni fortfarande ert medlemskap som grund. Det innebär att ni fortfarande har tillgång till alla förmåner och alla coworking spaces, i både Sverige och Spanien. Ett Big Office hos CONVENDUM ger ditt företag en känsla av kvalitet och premium.

6 anledningar att hyra ett Big Office

Att hyra ett Big Office är en bra idé. Här har vi listat sex bra anledningar till varför:

 1. Ditt företag utvecklas – lokalen följer med

Tack vare flexibla hyresavtal kan du utöka eller minska kontorsytan vid behov. Förutsättningar kan ändras snabbt, därför ska ni inte behöva sitta fast i ett långt hyresavtal.

 1. Möblerat och klart

Ni slipper möblera ett stort kontor. Ergonomiska designmöbler av hög kvalitet står redan på plats och väntar på att ni ska komma och jobba.

 1. Service och förmåner

Bekymmer med att beställa kaffe och boka städning, slipper du när du hyr ett Big Office. Här finns förstklassig service. Vi fixar så att receptionen är bemannad. Vi serverar frukost varje vardag. Vi sköter posthantering, WiFi, skrivare, IT-support och allt annat du kan kräva av ett modernt kontor.

 1. Mötesrum och konferensrum

Mötes- och konferensrum finns i anslutning till våra toppmoderna kontorslokaler. Men vid behov kan ni även hyra in er i något av våra konferenscenters.

 1. Tillgängligt 24/7

Vad som är kontorstider varierar beroende på vem man frågar. Därför har ni tillgång till era kontorslokaler dygnet runt. Kom och jobba när det passar er.

 1. Prova en ny arbetsort

Även ni som hyr ett specifikt Big Office har tillgång till hela CONVENDUMs nätverk av coworking spaces. Planera varifrån ni ska jobba beroende på vem ni ska ha möte med. Vi finns på flera olika adresser i Stockholm, Göteborg och Palma de Mallorca.

Vill du komma och titta på ett Big Office? Hör av dig till oss. Vi svarar gärna på eventuella frågor och berättar mer om vårt erbjudande.


kontor vasastan

Vad kostar det att hyra kontor? Vanliga frågor och svar!

Vad är rimlig lokalhyra?

Vad som är en rimlig lokalhyra varierar beroende på vilket företag det gäller. Du måste ta hänsyn till företagets intäkter och utgifter för att få koll på vad som är en rimlig lokalhyra för dig. Kom också ihåg att lista vad som är viktigt för dig när du ska hyra lokal. Hur mycket yta behöver du? Vilken adress passar företaget? Behöver det vara nära till kollektivtrafik eller restauranger? Vilka faciliteter finns? Vad ingår i hyresavtalet?

Vad är marknadsmässig hyra kontor?

Den marknadsmässiga hyran beror på kontorets läge, hur många kvadratmeter yta det är och i vilket skick lokalerna är. Ett centralt beläget kontor som ligger nära centrum har ofta högre hyra än ett kontor som ligger mer avsides och långt bort från samhällsservice.

Generellt sett är det högre efterfrågan på kontor i affärsdistrikt i Stockholm än vad det är på kontor i mindre städer. Efterfrågan styr ofta priset, vilket gör att kontor i mindre städer är billigare att hyra.

Ofta anges hyrespriset per kvadratmeter, men vad som är en genomsnittlig hyra kan variera stort – det beror på hur marknaden ser ut. Ett bra sätt att få koll på läget är att kolla på uthyresannonser eller konsultera en fastighetsmäklare eller fastighetsförvaltare.

Vad kostar kontor på CONVENDUM?

På CONVENDUM betalar ni 5 825 kronor per person och månad i medlemsavgift. I detta ingår följande:

 • Lounge
 • Coworking
 • 24/7
 • Frukost
 • Concierge
 • Gym
 • Wi-Fi
 • Skrivare
 • Medlemsapp
 • Kontorsmöbler
 • Företagsadress
 • After Work

Om företaget har behov går det även att hyra ett eller flera egna kontorsrum eller ett helt våningsplan. Prata med oss för att få reda på prisbilden utifrån dina behov.

Vad kostar ett rum på kontorshotell?

Vad ett rum kostar på kontorshotell kan variera. Det beror dels på vilken aktör du vänder dig till och storleken på rummet. Om du är medlem hos CONVENDUM och behöver hyra ett eget kontor kan du lägga till det utöver ditt medlemskap med separat hyra. Kontakta oss när du är redo, så tar vi det därifrån. Vi har flera typer av private office i olika storlekar, som är utrustade med bland annat:

 • Höj- och sänkbara skrivbord
 • Ergonomiska stolar
 • Förvaringsmöjligheter av högsta kvalitet

Utöver detta ingår såklart allt annat som du får tillgång till genom CONVENDUMs medlemskap.

Vad kostar det att hyra kontor i Stockholm?

Vad det kostar att hyra ett kontor i Stockholm är väldigt olika. Allt beror på läge, storlek och utrustning. I Stockholm kan prisskillnaderna vara riktigt stora beroende på adress och standard. Det kan variera från 3 000 kronor per kvadratmeter och månad för en mindre lokal i en mindre attraktiv del av staden, till tiotusentals kronor och mer per anställd och månad om du väljer en större lokal på en populär adress.

När du blir medlem hos CONVENDUM betalar du en månadsavgift och då ingår allt. Om du vill ha ett eget kontor tillkommer en hyreskostnad, och den fastslår vi när vi vet hur dina behov ser ut. Boka gärna en visning av våra lokaler!

Vad kostar det att hyra kontor i Göteborg?

Vad det kostar att hyra ett kontor i Göteborg är väldigt olika. Allt beror på läge, storlek och utrustning. Prisskillnaderna kan vara stora beroende på adress och standard. Det kan variera från 1 500 kronor per kvadratmeter och månad för en mindre lokal i en mindre attraktiv del av staden, till 10 000 kronor och mer per anställd och månad om du väljer en större lokal på en populär adress.

När du blir medlem hos CONVENDUM betalar du en månadsavgift och då ingår allt. Om du vill ha ett eget kontor tillkommer en hyreskostnad, och den fastslår vi när vi vet hur dina behov ser ut. Boka gärna en visning av våra lokaler!

Vad kostar det att hyra kontor Malmö?

Precis som i Göteborg och Stockholm är prisskillnaderna stora även i Malmö. Attraktiva lägen med hög standard kostar betydligt mer än mindre attraktiva adresser med mer slitna lokaler.


Boka visning!

Vill du veta mer om CONVENDUMs kontorslösningar? Är du intresserad av att boka in en visning? Hör av dig till oss via e-post: info@convendum.se, eller ring: +46(0)10 510 08 88. Eller använd formuläret för att boka visning. Via chattfunktionen här på webbplatsen kan du också komma i kontakt med oss.

Bilder, nyheter och spännande artiklar finns på: Instagram, LinkedIn och Facebook.

Boka visning hos oss på CONVENDUM

Kalkylator

Information

Exempel baserat på:

1 000 kvm kontor med 80 anställda i Stockholm.

Kostnader Per År (SEK)
300 000 SEK
30 000 SEK
200 000 SEK
100 000 SEK
100 000 SEK
20 000 SEK
10 000 SEK
Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

Du verkar ha ett väldigt förmånligt pris på ditt kontor!

Det många av våra medlemmar uppskattar är möjligheten att vara en del av ett av Sverige största nätverk med över 5 000 medlemmar men även möjligheten att ta del av ett stort antal kontor i flera städer till priset av ett.
Vill du veta mer om CONVENDUMs fördelar och vad vi kan erbjuda dig och ditt bolag?

Nyhetsbrev