Hur mycket kostar det att hyra en lokal i Stockholm?

Att hyra en lokal i Stockholm kan vara kostsamt och det är viktigt att känna till vad som påverkar priset, men också vad man faktiskt behöver. Här har kontorshotell som koncept blivit alltmer populärt, vilket inte är konstigt, då det är ett prisvärt och flexibelt alternativ för företag som inte vill binda upp sig på långa kontrakt och vill slippa dolda kostnader.

Faktum är att ett traditionellt kontor i Stockholm i genomsnitt kostar mellan 10 000 – 20 000 kronor per person och månad i fast pris, så att sänka sina kontorskostnader är det således många som är intresserade av. Ännu mer när lösningen dessutom är mer flexibel än att hyra ett traditionellt kontor. Men att endast jämföra priset i form av kronor per kvadratmeter eller per anställd ger inte en fullt rättvis prisbild av vad det kostar att hyra en lokal på det traditionella viset, kontra ett medlemskap på ett kontorshotell.

Låt oss gå igenom vad skillnaden är på att hyra en kontorslokal på ett kontorshotell kontra det traditionella viset, hur det funkar att hyra kontorslokal hos oss på CONVENDUM och vad du kan förvänta dig som medlem hos oss.

5 saker att tänka på när du ska välja lokal att hyra till ditt företag

 1. Plats: Det är viktigt att du tänker på var lokalen är belägen och huruvida det är lämplig utefter ditt företags behov. Om du har anställda och de kommer att pendla till jobbet, så är det viktigt att ha i åtanke eftersom det är en fördel om lokalen är lättillgänglig med kollektivtrafik eller parkeringsmöjligheter.När du hyr kontor hos oss på CONVENDUM i Stockholm, så spelar det ingen roll vilken av våra anläggningar du har som bas. Ponera att du vanligtvis utgår från Sundbyberg eller Solna, men under dagen har ett möte med en kund som sitter i Gamla stan. Då kan du boka ett ledigt mötesrum på någon av våra anläggningar i närheten där du enkelt kan möta upp din kund i ett fullt förberett och utrustat mötesrum. Som medlem får du alltså tillgång till alla våra adresser både i Stockholms innerstad och utanför City, men även i Göteborg och Palma där vi också finns.
 2. Storlek: Se till att lokalen är tillräckligt stor för de behov som ditt företags har. Du vill inte hyra en lokal som är för liten eller för stor. Har du anställda som behöver en egen plats? Är du i behov av mötesrum där du kan hålla kundmöten? Håller företaget kanske på att expandera och förväntas växa ut lokalen inom en relativt snar framtid?På CONVENDUM erbjuder vi flexibla avtal. Med det menar vi att om du hyr en lokal hos oss, men om din verksamhet växer och nya medarbetare behöver en plats, kan du alltid lägga till fler kontor. Skulle du till och med behöva en helt egen våning, är även det möjligt. Det är helt enkelt dina behov som styr upplägget.
 3. Kostnad: Se över din budget och räkna på hur mycket du har råd att betala i hyra varje månad. Ta då hänsyn till samtliga kostnader – såsom hyra, serviceavgifter, el och vatten.Som medlem hos oss på CONVENDUM betalar du en månadsavgift som inkluderar allt detta. Om du behöver fler kontor tillkommer en kostnad som vi kan fastställa när vi vet mer om dina behov.
 4. Bekvämligheter: Om du och ditt företag är i behov av speciella bekvämligheter eller servicetjänster, som en bemannad reception, är det viktigt att kartlägga detta innan du bestämmer dig. Bekvämligheter som detta brukar nämligen inte finnas vid en traditionell kontorslösning.Alla CONVENDUMs anläggningar har bemannad reception kl. 08.00–17.00, samt fri tillgång till alla anläggningar för alla medlemmar – dygnet runt, året om.
 5. Kontrakt: Läs noggrant igenom hyresavtalet och se till att du förstår alla villkor. Fundera på vad du behöver.Hos oss behöver du inte oroa dig över långa bindningstider eller komplicerade fastighetsavtal. Vi vill göra det enkelt och smidigt för dig att hyra en lokal hos oss på CONVENDUM. Därför erbjuder vi flexibla villkor och kort uppsägningstid.

Hur mycket kostar det att hyra en lokal i Stockholm, kontra att ha ett medlemskap på ett kontorshotell?

Ett medlemskap på ett kontorshotell innebär:

 • flexibla avtal och möjlighet att skala upp eller ner verksamheten efter behov.
 • många bekvämligheter och tjänster inkluderade, såsom WiFi, skrivare, receptionsservice och mycket mer.
 • billigare än att hyra ett traditionellt kontor.
 • möjlighet att arbeta i en dynamisk och kreativ miljö med andra företag och etablera ditt nätverk.
 • skräddarsydda lösningar efter dina unika behov.

Att hyra ett traditionellt kontor innebär:

 • högre kostnader för hyra, underhåll och service.
 • ansvar för underhåll och service.
 • svårigheter att anpassa lokalen till förändringar i verksamheten.
 • mindre möjligheter att träffa andra företag och etablera nätverk.
 • ofta långa bindningstider.

Vad är skillnaden på varmhyra och kallhyra?

Ofta annonseras kontorslokaler ut av fastighetsägare med en så kallad kallhyra, vilket avser hyran för själva lokalen eller fastigheten, exklusive kostnader för drift och underhåll. Kallhyran anges oftast i kronor per kvadratmeter och år, och innefattar inte kostnader för el, värme, vatten eller andra gemensamma kostnader. Det är alltså upp till dig som hyresgäst att själv stå för dessa kostnader och det kan vara svårt att förutse vilka driftskostnader som kan tillkomma.

Varmhyra å andra sidan, innebär att alla kostnader för drift och underhåll av lokalen eller fastigheten ingår i hyran. Det betyder att du som hyresgäst inte behöver oroa dig för kostnader som el, värme, vatten, städning och övriga gemensamma kostnader, eftersom allt ingår i en fast månadskostnad.

På CONVENDUM betalar du bara varmhyra där alla rörliga kostnader ingår i priset, vilket betyder att du fullt ut kan fokusera på din verksamhet utan att behöva tänka på några kringkostnader.

Sänk dina kontorskostnader med upp till 50 %

Många av våra medlemmar har kunnat sänka sina kontorskostnader med upp till 50 % genom att använda våra lösningar. Hos oss betalar du endast för den yta som du behöver och slipper således onödiga kostnader för extra kontorsplatser eller andra tillägg som inte används.

Som medlem på CONVENDUM kan du njuta av en bekymmersfri All Inclusive-lösning, där du inte behöver tänka på de mindre roliga delarna av att ha ett eget kontor, såsom kostnader för elektricitet, vatten, möbler, kontorsdrift och konferensteknik. Vi tar hand om allt, så att du kan fokusera på din verksamhet.

Läs mer om vad ett medlemskap kostar och vad som ingår här.

Vad är det för service som ingår i lokalhyran?

När du hyr in dig hos oss på CONVENDUM tecknar du ett flexibelt medlemskap som ger dig tillgång till alla våra kontorshotell, oavsett var du befinner dig.

Vårt medlemskap kostar 5 825 kronor per person och månad, där följande ingår:

 • Coworking space
 • Tillgång 24/7 årets alla dagar
 • Lounge
 • Frukost
 • Bemannad reception
 • Gym
 • WiFi
 • Skrivare
 • Medlemsapp
 • Kontorsmöbler
 • Företagsadress
 • After Work

Hyr våra populära lokaler för konferens, kick-off och event

Letar du efter en perfekt lokal i Stockholm att hålla din nästa konferens, kick-off eller event på? Vi på CONVENDUM har ett stort urval av exklusiva lokaler att erbjuda som passar för alla typer av event.

Vi erbjuder också förstklassig service och hjälper dig gärna med planeringen utefter dina önskemål, hur de än ser ut. Med oss hittar du enkelt och smidigt rätt lokal och upplägg för en minnesvärd konferens.

Upptäck våra anläggningar i Stockholm och hitta rätt adress för dig


Kontor Östermalm

Modernt alternativ till lokal i Stockholm
Kontor Norrmalm


Kontor Kungsholmen


Kontor Södermalm


Kontor Vasastan

Läs mer om Coworking i Stockholm

Vanliga frågor och svar om “Hur mycket kostar det att hyra en lokal i Stockholm?”

Hur mycket kostar det att hyra en lokal?

Hur mycket det kostar att hyra en lokal varierar beroende på faktorer som exempelvis läge, storlek och skick. I Stockholm kan priserna variera stort beroende på var i staden lokalen är belägen samt vilken standard den har.

Hur räknar man ut hyra för lokal?

Hyran för en lokal påverkas av en rad faktorer – såsom läge, storlek, skick, efterfrågan och utrustning. Ofta annonseras lokaler ut med en kallhyra, vilket är kostnaden för att hyra lokalen utan rörliga kostnader som exempelvis el, värme, städning, vatten och sophämtning. För att räkna ut den totala hyran för en lokal behöver man lägga till dessa rörliga kostnader till kallhyran. Som medlem på CONVENDUM slipper du tänka på allt detta. Allt ingår och vi sköter alla kringtjänster.

Vad är en rimlig lokalhyra?

Det beror helt på. Inget företag är det andra likt. När du hyr en lokal är det viktigt att ta hänsyn till ditt företags intäkter och utgifter för att fastställa en rimlig lokalhyra. Det är också viktigt att tänka på andra faktorer, såsom hur stor yta som behövs och vilka fördelar lokalen har att erbjuda – såsom faciliteter, service och läge.

Vad kostar det att hyra festlokal i Stockholm?

Priserna för våra festlokaler/eventlokaler varierar beroende på dina specifika behov – såsom önskad lokaltyp, antal gäster, önskad utrustning och längden på hyresperioden. Vi har allt från mindre mötesrum för 2-4 personer till stora eventlokaler för upp till 200 personer. Kontakta oss för mer information om priser och tillgänglighet.

Vilken är den bästa lokalen för mitt företag?

Det beror på dina specifika behov och önskemål. För att hitta den bästa lokalen för dig och ditt företag behöver du tänka igenom vad du behöver. På CONVENDUM erbjuder vi olika typer av lokaler för alla behov.

Kontakta oss idag!

Ta kontakt med oss för ytterligare information eller boka in en visning av det kontorshotell som du är intresserad av att ha som din bas. Du kommer enkelt i kontakt med oss via e-post på info@convendum.se, telefon på +46 (0)10 510 08 88 eller genom att fylla i formuläret. Givetvis är du också alltid välkommen att kontakta oss via chattfunktionen vi använder här på sidan.

Vill du ha en tydligare uppfattning, finns det fler bilder att tillgå från våra olika kontorshotell på våra sociala medier: Instagram, LinkedIn och Facebook.

Boka visning hos oss på CONVENDUM

Kalkylator

Information

Exempel baserat på:

1 000 kvm kontor med 80 anställda i Stockholm.

Kostnader Per År (SEK)
300 000 SEK
30 000 SEK
200 000 SEK
100 000 SEK
100 000 SEK
20 000 SEK
10 000 SEK
Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

Du verkar ha ett väldigt förmånligt pris på ditt kontor!

Det många av våra medlemmar uppskattar är möjligheten att vara en del av ett av Sverige största nätverk med över 5 000 medlemmar men även möjligheten att ta del av ett stort antal kontor i flera städer till priset av ett.
Vill du veta mer om CONVENDUMs fördelar och vad vi kan erbjuda dig och ditt bolag?

Nyhetsbrev