Vad är fördelarna med kontorshotell?

I och med de senaste årens ökning av distansarbete, startups och flera som valt att bli konsulter, så väljer allt fler kontorshotell med delade utrymmen och kostnader, framför att hyra traditionella kotor. Att kontorshotell har blivit ett så populärt alternativ finns det många anledningar till.

I denna artikel djupdyker vi i de många fördelar som finns med kontorshotell, vad det kan innebära för dig och vad du kan förvänta dig som medlem hos CONVENDUM.

What is included in all our offices

Våra öppna lounger erbjuder arbetsplatser och goda möjligheter till spontana möten.

Våra coworking ytor är särskilt utformade för att ge bästa möjlighet till både fokusarbete och informella möten.

Våra coworking spaces är tillgängliga 24/7 med ert medlemskort.

Varje morgon serveras en frukost i vår lounge.

Vår personal finns på plats varje vardag mellan 08:00-17:00 för att hjälpa er med alla era behov.

Som medlem har ni exklusiv tillgång till våra välutrustade gym på Katarinavägen 15, Biblioteksgatan 29 (endast husgäster), Gävlegatan 16, Fleminggatan 18, Vasagatan 16 och Kungsportsavenyn 21.

Som medlem har ni tillgång till blixtsnabb WIFI och trådbunden internetuppkoppling.

Fria och säkra utskrifter på högkvalitativa skrivare ingår i medlemskapet.

Med CONVENDUMs medlemsapp finns möjligheten att boka konferensrum direkt från mobilen. Dessutom access till exklusiva erbjudanden och events.

Våra kontor och Coworking ytor kommer fullt utrustade med moderna och ergonomiska möbler.

Registrera din företagsadress hos CONVENDUM och låt vår personal hjälpa er med posthantering.

Utöver dessa fördelar erbjuder CONVENDUM mycket mer. Kontakta oss för att veta mer.

5 fördelar med kontorshotell

1. Du sparar både tid och pengar

Att hyra in dig på ett kontorshotell kan vara en kostnadseffektiv lösning jämfört med att hyra ett traditionellt kontor. På ett kontorshotell ingår alla rörliga kostnader redan i priset, vilket innebär att du fullt ut kan fokusera på din verksamhet – utan att behöva tänka på några kringkostnader som snabbt gör månadskostnaden dyrare.

Du slipper alltså samordna inredning, städning, kaffe, reception, teknisk support och liknande eftersom alla kringtjänster ingår. Allt sammantaget kommer göra att du sparar både tid och pengar.

2. Flexibla avtal utan långa bindningstider

Kontorshotell erbjuder en stor flexibilitet. Med möjlighet att hyra en eller flera kontorsplatser på kort eller lång sikt, kan du enkelt anpassa ditt kontorsbehov efter din verksamhet.

Bara för att något passar perfekt idag, betyder inte att det kommer passa lika bra om några månader. Detta ger ditt företag möjligheten att både expandera och tighta till verksamheten om det skulle behövas, utan att behöva känna dig bunden till långa avtal med fastighetsägaren, vilka ofta brukar kunna ligga på mellan 3-10 år.

Dessutom erbjuder många kontorshotell även en inspirerande coworking-miljö där företag kan mötas och skapa nya kontakter. Allt detta gör kontorshotell till en attraktiv lösning för företag som vill ha flexibilitet och möjlighet till förändring i verksamheten.

3. Du får en All Inclusive-lösning

Kontorshotell brukar erbjuda en mängd bekvämligheter och tjänster som gör det enkelt för dig att komma igång med din verksamhet direkt. Du ska inte behöva tänka på att samordna flera olika avtal och tjänster för att kunna sätta igång.

Alla har inte samma arbetstider och är man egenföretagare arbetar man ofta obekväma arbetstider. Därför har man som medlem hos CONVENDUM alltid tillgång till alla våra kontorshotell dygnet runt, så att det ska vara möjligt att arbeta efter sitt eget schema.

Som medlem hos CONVENDUM får du bland annat:

 • Ett personligt skåp där du kan förvara dina saker
 • WiFi och utskriftsmöjligheter
 • Fri tillgång till telefonrum
 • Tillgång 24/7
 • Bemannad reception kl. 08.00–17.00
 • Frukost varje vardag
 • Gemensamma After Works
 • Restaurang och café
 • Tillgång till gym, musikstudios och showrooms
 • Möjlighet att boka mötes- och konferensrum
 • Flexibla hyresavtal där du vid behov kan lägga till ett eller flera privat kontor

4. Kreativ och dynamisk miljö

På ett kontorshotell finns ofta människor från många olika branscher, vilket skapar en bra dynamik och synergi mellan medlemmarna. Det öppnar dörren för nya idéer och perspektiv, samtidigt som det ger möjligheten att skapa affärskontakter och bredda sitt nätverk.

Hos oss på CONVENDUM får du en gemenskap och ett sammanhang, oavsett om du representerar ett större företag eller om du är frilansare. Utöver att du får möjligheten att nätverka, anordnar vi ofta andra trevliga tillställningar som exempelvis After Works och gemensamma frukostar, som skapar en härlig stämning.

Business and pleasure när det är som bäst helt enkelt – under ett och samma tak!

5. Det är helt och hållet dina behov som styr

Du bestämmer själv hur många dagar i veckan du vill jobba på plats och kan välja mellan olika platser, beroende på dagens humör eller agenda. Kontorshotellen är mångsidiga och anpassningsbara för olika arbetsuppgifter, så du ska kunna jobba fokuserat och ostört.

CONVENDUM är ett bra alternativ för större organisationer som är i behov av flera arbetsplatser, men också för egenföretagare som inte behöver samma yta. Oavsett hur dina behov ser ut, kan vi på något av våra kontorshotell erbjuda även separata kontor i flera olika storlekar om du skulle ha behov av det.

Är du medlem hos oss, men dina behov ändras med tiden och du behöver ett eget rum med en fast plats, kan du naturligtvis lägga till ett kontor utöver ditt medlemskap med separat hyra.

Du får alltså tillgång till alla ytor, samtidigt som du kan hyra ett eget kontor med ett eget skrivbord att nyttja vid behov. Skulle du till och med behöva ett helt våningsplan, är även det möjligt.

Vill du hyra kontor?

Givetvis finns möjligheten att hyra eget kontor. Kontakta oss gärna och berätta mer om dina behov samt vilken av våra anläggningar som du är mest intresserad av att ha som din bas.

Kontorshotell på attraktiva adresser

Våra kontorshotell i Stockholm

I Stockholm hittar du våra kontorshotell och hybridkontor på flertalet centrala adresser. Här finns bland annat lounger, coworking- ytor, privata kontor och mötes- och konferensrum som du kan boka när du behöver.

Läs mer

Våra kontorshotell i Göteborg

Vi finns på en rad attraktiva och centrala adresser i Göteborg där du kan hitta avkopplande lounger, inspirerande coworking-ytor, privata kontorsrum samt välplanerade mötes- och konferensrum som är möjliga att boka efter behov.

Läs mer

Våra kontorshotell i Palma

Som medlem hos oss på CONVENDUM har du även tillgång att nyttja vårt kontorshotell i centrala Palma de Mallorca.

Läs mer

Vanliga frågor och svar om “vad är fördelarna med kontorshotell?”

Vad kostar kontorshotell?

På CONVENDUM erbjuder vi ett medlemskap som kostar 5 825 kronor per person och månad, vilket ger tillgång till alla våra coworking spaces i Stockholm, Göteborg och Palma. Medlemskapet är av säkerhetsskäl personligt och kan inte nyttjas av andra personer.

Vad innebär kontorshotell?

Ett kontorshotell innebär en flexibel lösning för frilansare och företag som behöver kontor på kort eller lång sikt, där man även kan hyra en eller flera kontorsplatser antingen i ett öppet kontorslandskap med andra eller i egna privata rum.

Vad kostar ett rum på kontorshotell?

Vad ett rum kostar på våra kontorshotell beror lite på hur dina behov ser ut och vad du vill ha. Kontakta oss gärna och berätta mer, så tar vi det därifrån.

Hur mycket kostar en kontorsplats?

Hos CONVENDUM kostar det 5 825 kronor per person och månad där allt ingår. Du får fri tillgång till alla gemensamma ytor på alla våra kontorshotell, med möjligheten att hyra konferens- och mötesrum vid behov.

I Stockholm ligger ett traditionellt kontor i genomsnitt på mellan 10 000 – 20 000 kronor per person och månad i fast pris. Hos oss på CONVENDUM kan ett företag få ner sina kontorskostnader per anställd med upp till 50 % jämfört med ett traditionellt kontor.


Vill du veta mer? Kontakta oss idag!

Är du intresserad av att bli en del av CONVENDUM? Ta kontakt med oss för ytterligare information eller boka in en visning av det kontorshotell som du är intresserad av att ha som din bas.

Du kommer enkelt i kontakt med oss via e-post på info@convendum.se, telefon på +46 (0)10 510 08 88 eller genom att fylla i formuläret. Givetvis är du också alltid välkommen att kontakta oss via chattfunktionen vi använder här på sidan.

Vill du ha en tydligare uppfattning, finns det fler bilder att tillgå från våra olika kontorshotell på våra sociala medier: Instagram, LinkedIn och Facebook.

Boka visning hos oss på CONVENDUM

Kalkylator

Information

Exempel baserat på:

1 000 kvm kontor med 80 anställda i Stockholm.

Kostnader Per År (SEK)
300 000 SEK
30 000 SEK
200 000 SEK
100 000 SEK
100 000 SEK
20 000 SEK
10 000 SEK
Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

Du verkar ha ett väldigt förmånligt pris på ditt kontor!

Det många av våra medlemmar uppskattar är möjligheten att vara en del av ett av Sverige största nätverk med över 5 000 medlemmar men även möjligheten att ta del av ett stort antal kontor i flera städer till priset av ett.
Vill du veta mer om CONVENDUMs fördelar och vad vi kan erbjuda dig och ditt bolag?

Nyhetsbrev