Hur fungerar kontorshotell?

Kontorshotell är förmodligen ett koncept du har hört om både en och två gånger tidigare. Det finns många fördelar med kontorshotell och allt fler företag väljer kontorshotell istället för att hyra ett traditionellt kontor.

Men hur fungerar kontorshotell egentligen, hur skiljer det sig från ett traditionellt kontor och vad ingår? Låt oss berätta allt om hur det fungerar och vad det innebär att vara medlem hos oss på CONVENDUM.

What is included in all our offices

Våra öppna lounger erbjuder arbetsplatser och goda möjligheter till spontana möten.

Våra coworking ytor är särskilt utformade för att ge bästa möjlighet till både fokusarbete och informella möten.

Våra coworking spaces är tillgängliga 24/7 med ert medlemskort.

Varje morgon serveras en frukost i vår lounge.

Vår personal finns på plats varje vardag mellan 08:00-17:00 för att hjälpa er med alla era behov.

Som medlem har ni exklusiv tillgång till våra välutrustade gym på Katarinavägen 15, Biblioteksgatan 29 (endast husgäster), Gävlegatan 16, Fleminggatan 18, Vasagatan 16 och Kungsportsavenyn 21.

Som medlem har ni tillgång till blixtsnabb WIFI och trådbunden internetuppkoppling.

Fria och säkra utskrifter på högkvalitativa skrivare ingår i medlemskapet.

Med CONVENDUMs medlemsapp finns möjligheten att boka konferensrum direkt från mobilen. Dessutom access till exklusiva erbjudanden och events.

Våra kontor och Coworking ytor kommer fullt utrustade med moderna och ergonomiska möbler.

Registrera din företagsadress hos CONVENDUM och låt vår personal hjälpa er med posthantering.

Utöver dessa fördelar erbjuder CONVENDUM mycket mer. Kontakta oss för att veta mer.

Vad är ett kontorshotell?

Ett kontorshotell är en flexibel lösning för små, medelstora eller större företag som är i behov av kontor på såväl kort som lång sikt. Det är precis vad det låter som – ett hotell med många kontor där man kan hyra en eller flera kontorsplatser, antingen i ett öppet kontorslandskap eller i privata kontorsrum.

På CONVENDUM erbjuder vi flexibla hyresavtal för att göra det så smidigt som möjligt att hyra in sig på ett kontorshotell – det är ju ändå ett av huvudsyftena.

Vad kostar kontorshotell jämfört med ett traditionellt kontor?

Ett traditionellt kontor i Stockholm ligger i genomsnitt på mellan 10 000 – 20 000 kronor per person och månad i fast pris, men att bara räkna pris per kvadratmeter eller per anställd är däremot inte jämförbart. Man behöver istället lyfta blicken och ta en närmare titt på vad man får. Ett sätt att se på det är som varmhyra och kallhyra, där kontorshotell erbjuder varmhyra och traditionella kontor erbjuder kallhyra.

Ett kontorshotell är ett mer kostnadseffektivt alternativ jämfört med ett traditionellt kontor. Du betalar endast för det utrymme som du behöver och undviker således extra kostnader för onödiga kontorsplatser och andra kostnader som ofta tillkommer. Många av våra hyresgäster har kunnat minska sina kontorskostnader med upp till 50% genom att använda våra lösningar.

Som medlem slipper du dessutom tänka på de mindre roliga delarna, såsom elektricitet, vatten, möbler, kontorsdrift och konferensteknik. På CONVENDUM erbjuder vi dig en kostnadseffektiv lösning där du slipper den huvudvärk som kostsamma kringtjänster annars kan orsaka.

Läs mer

Kontorshotell – en kostnadseffektiv lösning

Att hyra in dig på ett kontorshotell kan vara en kostnadseffektiv lösning jämfört med att hyra ett traditionellt kontor. På ett kontorshotell ingår alla rörliga kostnader redan i priset, vilket innebär att du fullt ut kan fokusera på din verksamhet – utan att behöva tänka på några kringkostnader som snabbt kan orsaka att månadskostnaden skenar iväg.

Du slipper alltså samordna städning, inredning, kaffe, reception, teknisk support och liknande eftersom alla kringtjänster ingår. Allt sammantaget kommer göra att du sparar både tid och pengar. Så, om du letar efter en smart lösning för ditt företag, är kontorshotell ett bra val.

Jämförelse: Medlemskap på kontorshotell eller hyra traditionellt kontor?

Vad innebär ett medlemskap på kontorshotell?

 • Flexibla avtal och möjlighet att skala upp eller ner verksamheten efter behov.
 • Många bekväma faciliteter och tjänster inkluderade, såsom WiFi, skrivare, receptionsservice och mycket mer.
 • Billigare än att hyra ett traditionellt kontor.
 • Möjlighet att arbeta i en dynamisk och kreativ miljö.
 • Möjlighet att träffa andra företag och etablera ditt nätverk.
 • Skräddarsydda lösningar efter dina unika behov.

Vad innebär det att hyra ett traditionellt kontor?

 • Högre kostnader för hyra, underhåll och service.
 • Ansvar för underhåll och service.
 • Kan vara svårt att anpassa till förändringar i verksamheten.
 • Mindre möjligheter att träffa andra företag och etablera nätverk.
 • Ofta långa bindningstider.

CONVENDUM – mer än bara ett kontorshotell

På kontorshotell finns ofta människor från många olika branscher, vilket skapar en härlig dynamik och synergi mellan medlemmarna. Hos oss på CONVENDUM får du en gemenskap och ett sammanhang, oavsett om du representerar ett större företag eller om du är frilansare.

Utöver att du får möjligheten att nätverka, anordnar vi ofta andra trevliga tillställningar som exempelvis After Works och gemensamma frukostar, som ger alla en bra start på dagen.

Vad är det för service som ingår?

När du hyr in dig hos oss tecknar du ett flexibelt medlemskap som ger dig tillgång till alla våra kontorshotell i Stockholm, Göteborg och Palma.

På våra kontorshotell erbjuder vi:

 • Coworking space
 • Lounge
 • Frukost
 • Bemannad reception
 • Gym
 • WiFi
 • Skrivare
 • Medlemsapp
 • Kontorsmöbler
 • Företagsadress
 • After Work

Har du ett större behov av att jobba i diskretion i en fokuserad och ostörd miljö, finns det naturligtvis möjlighet att hyra ett privat kontor som alla är försedda med skräddarsydda möblemang i en tilltalande design.

Även dessa lokaler är utrustade med våra ergonomiska höj- och sänkbara skrivbord, stolar och genomtänkta förvaringslösningar.

 

Kontorshotell på attraktiva adresser

Våra kontorshotell i Stockholm

I Stockholm hittar du våra kontorshotell och hybridkontor på flertalet centrala adresser. Här finns bland annat lounger, coworking- ytor, privata kontor och mötes- och konferensrum som du kan boka när du behöver.

Läs mer

Våra kontorshotell i Göteborg

Vi finns på en rad attraktiva och centrala adresser i Göteborg där du kan hitta avkopplande lounger, inspirerande coworking-ytor, privata kontorsrum samt välplanerade mötes- och konferensrum som är möjliga att boka efter behov.

Läs mer

Våra kontorshotell i Palma

Som medlem hos oss på CONVENDUM har du även tillgång att nyttja vårt kontorshotell i centrala Palma de Mallorca.

Läs mer

Vanliga frågor och svar om “Hur fungerar kontorshotell?”

Vad innebär kontorshotell?

Ett kontorshotell innebär en flexibel lösning som passar såväl frilansare som stora organisationer som behöver kontor på kort eller lång sikt. Oftast i öppna kontorslandskap och andra gemensamma ytor, men på många kontorshotell kan man även hyra ett eller flera kontorsrum.

Passar kontorshotell för större företag?

Absolut! Kontorshotell är ett perfekt alternativ för såväl frilansare och små företag, som stora företag med flera anställda.

Vilka fördelar med kontorshotell?

Det finns många fördelar med kontorshotell, bland annat: flexibla hyresavtal, möjlighet att hyra en fast plats eller flera kontorsplatser, coworking spaces där man får fler möjligheter till nya möten och nätverkande, samt minskade fasta kostnader för företaget.

Flexibiliteten och att kunna styra sitt företag utefter aktuellt behov leder oftast till stora kostnadsbesparingar, jämfört med att hyra ett traditionellt kontor. CONVENDUMs medlemskap innebär en månadskostnad per person, med flexibelt avtal som passar olika behov.

Vad kostar ett rum på kontorshotell?

Vad ett rum kostar på våra kontorshotell beror lite på hur dina behov ser ut och vad du vill ha. Kontakta oss gärna och berätta mer, så tar vi det därifrån.

Hur mycket kostar en kontorsplats?

På CONVENDUM erbjuder vi medlemskap med möjligheten att hyra mötesrum och egna kontorsrum. Vi erbjuder ett medlemskap som kostar 5 825 kronor per månad och person, vilket ger tillgång till alla våra kontorshotell i Stockholm, Göteborg och Palma.

Ingår det mötesrum?

Mötesrum ingår inte i medlemskapet, men vi förstår värdet av att kunna hålla privata möten. Oavsett vad du behöver, har du som medlem möjligheten att välja mellan flera olika mötes- och konferensrum av varierande storlekar att hyra på våra kontor i Stockholm, Göteborg och Palma.

Precis som våra kontor, är våra mötes- och konferensrum fullt utrustade med stilfull och ergonomisk inredning. Kontakta oss gärna för mer information.


Varför vänta? Kontakta oss idag!

Är du intresserad av att bli en del av CONVENDUM? Ta kontakt med oss för ytterligare information eller boka in en visning av det kontorshotell som du är intresserad av att ha som din bas.

Du kommer enkelt i kontakt med oss via e-post på info@convendum.se, telefon på +46 (0)10 510 08 88 eller genom att fylla i formuläret. Givetvis är du också alltid välkommen att kontakta oss via chattfunktionen vi använder här på sidan.

Vill du ha en tydligare uppfattning, finns det fler bilder att tillgå från våra olika kontorshotell på våra sociala medier: Instagram, LinkedIn och Facebook.

Boka visning hos oss på CONVENDUM

Kalkylator

Information

Exempel baserat på:

1 000 kvm kontor med 80 anställda i Stockholm.

Kostnader Per År (SEK)
300 000 SEK
30 000 SEK
200 000 SEK
100 000 SEK
100 000 SEK
20 000 SEK
10 000 SEK
Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

Du verkar ha ett väldigt förmånligt pris på ditt kontor!

Det många av våra medlemmar uppskattar är möjligheten att vara en del av ett av Sverige största nätverk med över 5 000 medlemmar men även möjligheten att ta del av ett stort antal kontor i flera städer till priset av ett.
Vill du veta mer om CONVENDUMs fördelar och vad vi kan erbjuda dig och ditt bolag?

Nyhetsbrev