Vad kostar ett kontor i Stockholm?

Att bygga ett framgångsrikt företag handlar inte bara om att ha en innovativ idé eller produkt, utan det kräver också rätt förutsättningar för att kunna växa. För såväl startups som stora, etablerade företag kan kostnaden för kontorslokaler bli en betydande utgift. Men måste det verkligen kosta skjortan att ha ett kontor i huvudstaden?

Svaret på “Vad kostar ett kontor i Stockholm?” kan variera mycket beroende på faktorer som plats, storlek och vilka tilläggstjänster man avser att hyra. Dock finns andra alternativ till traditionella kontor som ger hög kvalitet till överkomliga priser.

Ett sådant alternativ är CONVENDUM. Med oss får du inte bara tillgång till moderna och flexibla kontorsutrymmen, utan också en rad tjänster och förmåner som gör ditt företagande både effektivt och bekymmersfritt.

Traditionellt kontor Vs. Kontorshotell

Ett traditionellt kontor i Stockholm kostar ofta mellan 10 000 och 20 000 kronor per person och månad, om vi tittar på fast pris. Visste du det?

Dessa siffror kan vid första anblicken verka höga. Men när man jämför kostnaden för ett traditionellt kontor med ett kontorshotell, bör man inte bara titta på kronor per kvadratmeter eller per anställd. För att göra en rättvis jämförelse behöver man kolla på vad man faktiskt får för pengarna.

För att göra en rättvis jämförelse mellan traditionella kontor och kontorshotell behöver man förstå de olika kostnadsstrukturerna och vad som inkluderas i dessa. Låt oss ta en närmare titt på de olika nyckelområdena.

Hyra

På ett traditionellt kontor betalar man oftast en fast månadshyra, vilket kallas för kallhyra. Denna kostnad täcker endast själva lokalhyran, vilket innebär att andra kostnader som värme, el, vatten, städning och underhåll kommer utöver hyran. Det är viktigt att notera att priset för ett traditionellt kontor ofta varierar beroende på lokalens storlek och läge.

På ett kontorshotell, som CONVENDUM, betalar man vanligtvis en fast månatlig avgift. Denna avgift inkluderar inte bara hyra för lokalen, utan även många andra tjänster och faciliteter, som till exempel reception, städning, och IT-support. Denna affärsmodell kan erbjuda mer förutsägbarhet när det gäller kostnader.

Underhåll

Underhållet på ett traditionellt kontor ligger oftast på hyresgästens ansvar. Detta innebär ytterligare kostnader för städning, reparationer och annat underhåll som kan behövas.

För medlemmar på ett kontorshotell ingår underhåll oftast i den månatliga avgiften, vilket betyder att man inte behöver oroa sig för oväntade reparationer eller städkostnader.

Service

När man hyr ett traditionellt kontor ligger det på hyresgästens ansvar att sköta serviceavtal för internet, telefon, kaffe och andra bekvämligheter. Detta kan kräva extra tid och resurser för att hantera.

I ett medlemskap på ett kontorshotell ingår vanligtvis dessa tjänster i den fasta månatliga avgiften, vilket innebär att man har tillgång till faciliteter såsom internetuppkoppling, skrivare och kaffe utan extra kostnad.

Inredning

När man hyr ett traditionellt kontor är det ens eget ansvar att investera i och inreda kontoret. Detta innebär en initial kostnad för möbler och eventuell ombyggnad för att skapa en arbetsmiljö som passar ditt företags behov.

På ett kontorshotell däremot, kommer kontoren oftast fullt möblerade och man kan börja arbeta direkt utan att behöva investera i möbler eller inredning.

Nätverk

På ett traditionellt kontor kan det vara svårt att bygga ett nätverk om man inte aktivt söker upp affärsnätverk utanför kontoret.

På ett kontorshotell finns det däremot ofta möjligheter för nätverkande inbyggda i konceptet. Man delar oftast utrymme med andra företag och entreprenörer, vilket kan skapa naturliga möten och nya affärsmöjligheter.

Hos oss på CONVENDUM får du mer än bara en kontorsplats, där våra dagliga frukostar och veckovisa After Works blir naturliga tillfällen att utbyta erfarenheter och inleda nya samarbeten.

Studie: Så ser den globala marknaden för coworking ut

Att hyra kontor på ett kontorshotell – en kostnadseffektiv lösning

Valet mellan traditionellt kontor och kontorshotell handlar alltså om mer än bara kostnaden per kvadratmeter. Det handlar om att förstå vad du får för pengarna och att välja den lösning som bäst passar ditt företags behov och arbetssätt.

Vad vi har sett, kan det finnas betydande kostnadsskillnader mellan att hyra ett traditionellt kontor och att hyra på ett kontorshotell. Förutom den initiala hyran för ett traditionellt kontor, tillkommer kostnader för underhåll, service, inredning och nätverkande, medan allt detta redan är inkluderat i månadskostnaden för ett kontorshotell.

Att välja ett kontorshotell kan därför vara ett mer kostnadseffektivt val, särskilt för mindre företag som önskar tillgång till alla bekvämligheter och tjänster utan att behöva bekymra sig för underhåll av lokalen eller extra kostnader. Dessutom kan fördelen att kunna arbeta i en dynamisk och kreativ miljö, och möjligheten att nätverka med andra företag, inte underskattas.

Som medlem hos oss på CONVENDUM behöver du inte längre oroa dig för att sköta saker som städning, inredning, kaffe, receptionstjänster, teknisk support och andra tjänster, eftersom allt detta ingår i hyran. Detta innebär en tids- och kostnadsbesparing för dig. Om du därför letar efter en lösning som är smart för både dig och ditt företag, är ett kontor på ett kontorshotell ett utmärkt alternativ.

På CONVENDUM ingår alla rörliga kostnader i priset. Det innebär att du kan koncentrera dig fullt ut på din verksamhet, utan att behöva tänka på kringkostnader som snabbt kan få din månadskostnad att skena iväg.

Medlemskap med fast pris – men inte fast plats

Genom ett medlemskap hos oss har ditt företag full tillgång till alla våra kontorshotell på samtliga kontorshotell i Stockholm, samt Göteborg och Palma om du är på resande fot – för bara 5 825 kronor i månaden.

Även om du hyr ett kontor på någon av våra anläggningar i Stockholm, och oavsett vilket kontorshotell du hyr in dig på, får du alltid en flexibel och kostnadseffektiv lösning skräddarsydd efter dina behov där vår All Inclusive-service ingår.

I ditt medlemskap ingår bland annat:

 • Coworking space

 • Lounge

 • Frukost

 • Bemannad reception

 • Gym

 • WiFi

 • Skrivare

 • Medlemsapp

 • Kontorsmöbler

 • Företagsadress

 • After Work

 • Möjlighet att boka konferensrum


Private Office och Big Office – lösningar för små och stora företag

Vid behov, har du alltid möjlighet att hyra ett eller flera Private Offices. Det är toppmoderna låsbara kontor som passar dig som vill arbeta fokuserat. Alla kontor är inredda med höj- och sänkbara skrivbord, ergonomiska stolar och bra möjligheter till förvaring. Eftersom hyresavtalen är flexibla kan du själv välja när du behöver utöka eller skala ner antalet kontor.

Behöver ditt företag större utrymme för att växa och utvecklas? Då kan du kan till och med hyra ett helt våningsplan om du har många anställda som behöver plats. På CONVENDUM erbjuder vi fullt utrustade, premiumkontor för stora företag med högkvalitativ service och personal på plats. Vi kallar dessa kontor för Big Offices, som tillsammans med ditt medlemskap ger dig tillgång till alla våra förmåner samt våra coworking spaces. Ett Big Office på CONVENDUM ger din verksamhet ett utrymme av premiumkvalitet.

flexibel kontor lösning

6 fördelar med att hyra ett privat kontor

 • Flexibla hyresavtal: Våra flexibla avtal tillåter dig att utöka eller minska din kontorsyta efter behov. Omständigheter som förändras borde inte låsa dig till långa hyresavtal, tycker vi.
 • Redo att användas: När du hyr ett kontor hos oss är det möblerat och klart med högkvalitativa, ergonomiska designmöbler. Allt du behöver göra är att komma och börja jobba.
 • Service och förmåner: När du hyr ett kontor slipper du oroa dig för att beställa kaffe, nytt kopieringspapper eller boka städning. Vi erbjuder förstklassig service, inklusive bemannad reception, daglig frukost, posthantering, WiFi, skrivare, IT-support och allt annat du förväntar dig av ett modernt kontor.
 • Mötesrum och konferensrum: Du får tillgång till angränsande mötes- och konferensrum, men om behovet uppstår kan du även boka plats i något av våra konferenscenter.
 • Tillgänglighet 24/7: Eftersom arbetsdagarnas längd och tid varierar, kan du komma och jobba när det passar dig bäst. Dina kontorslokaler, samt de gemensamma ytorna, är tillgängliga dygnet runt.
 • Variera arbetsort: Med tillgång till hela CONVENDUMs nätverk av coworking spaces, kan du välja var du ska arbeta baserat på vem du ska ha möte med. Vi finns på flera adresser i Stockholm, Göteborg och Palma de Mallorca.

Vill du veta mer om våra kontor? Kontakta oss för mer information eller boka visning!

kontakta oss


kontorshotell stureplan

Våra kontorshotell i Stockholm

CONVENDUM finns på flera attraktiva adresser i Stockholm City. Här finns öppna ytor, låsbara kontor och bokningsbara mötesrum. Samtliga coworking spaces i Stockholm är bemannade mellan klockan 08.00-17.00. Som medlem får du tillgång till lokalerna dygnet runt, under årets alla dagar.

 • Kontor Södermalm
 • Kontor Östermalm
 • Kontor Norrmalm
 • Kontor Kungsholmen
 • Kontor Vasastan
 • Kontor Sundbyberg

Inredning i vårt Big office på Rissneleden 16

Vad kostar ett kontor i Stockholm? Vanliga frågor och svar!

Vad kostar det att hyra kontor Stockholm?

Vad det kostar att hyra kontor i Stockholm kan variera stort. Traditionella kontor i city kan kosta 5 000 – 20 000 kr per kvadratmeter och år, vilket motsvarar 10 000 – 20 000 kr per person och månad. På ett kontorshotell som CONVENDUM betalar du istället en fast månadsavgift per anställd, som inkluderar service och underhåll, vilket ofta blir mer kostnadseffektivt. Priset för ett sådant arrangemang kan börja från några tusen kronor per person och månad.

Vad är rimlig lokalhyra?

Vad en rimlig lokalhyra är beror på dina behov och förväntningar. Utgå bland annat från företagets intäkter och utgifter för att avgöra vad som är en rimlig lokalhyra. Tänk även på vilka faktorer som är viktiga för dig när du ska hyra kontor, såsom: hur mycket plats du behöver, vilket läge som passar företaget, vilka faciliteter som erbjuds samt vilken service som ingår.

Vad kostar kontor på CONVENDUM?

Ett medlemskap hos oss kostar 5 825 kronor per person och månad, vilket ger tillgång till alla våra Coworking spaces i Stockholm, men även Göteborg och Palma. Vår tanke är att du som medlem ska få full tillgång till nyckelfärdiga lokaler där du direkt kan flytta in och börja jobba. Vill du hyra ett eget kontor, beror kostnaden på hur stor lokal du behöver. Kontakta oss för mer information!

Vad kostar ett rum på kontorshotell?

Priset för ett rum på ett kontorshotell varierar beroende på flera faktorer som lokalisering, storlek på rummet och vilken service som ingår. På CONVENDUM får du tillgång till flera faciliteter och tjänster inkluderade i medlemspriset på 5 825 kronor, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ till traditionella kontor. Vill du hyra ett helt eget rum varierar kostnaden beroende på dina behov och önskemål.

Vill du hyra kontor i Stockholm? Kontakta oss idag!

Hör av dig till oss om du vill ha mer information. Eller passa på att boka in en visning av det kontorshotell som du tycker verkar intressant för dig. Du kontaktar oss via e-post på info@convendum.se, ringer oss på telefon +46(0)10 510 08 88 eller fyller i formuläret. Självklart kan du även använda chattfunktionen här på sidan.

Vill du se fler bilder och få en tydligare uppfattning om CONVENDUM? Titta in på våra sociala medier: Instagram, LinkedIn och Facebook.

Boka visning hos oss på CONVENDUM

Kalkylator

Information

Exempel baserat på:

1 000 kvm kontor med 80 anställda i Stockholm.

Kostnader Per År (SEK)
300 000 SEK
30 000 SEK
200 000 SEK
100 000 SEK
100 000 SEK
20 000 SEK
10 000 SEK
Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

Du verkar ha ett väldigt förmånligt pris på ditt kontor!

Det många av våra medlemmar uppskattar är möjligheten att vara en del av ett av Sverige största nätverk med över 5 000 medlemmar men även möjligheten att ta del av ett stort antal kontor i flera städer till priset av ett.
Vill du veta mer om CONVENDUMs fördelar och vad vi kan erbjuda dig och ditt bolag?

Nyhetsbrev