Framtidens Hybridkontor

Arbetsplatsen går allt mer från det typiska, traditionella kontoret som många är vana med till att bli mer interagerat och flexibelt. Teknikens utveckling tillsammans med möjligheten att arbeta från varifrån man vill gör att kontoret i större grad blir en plats för det sociala sammanhanget och kreativitet.

Pandemin har helt klart omformat hur vi ser på kontoret och framförallt funktionen av kontoret. Allt fler rön pekar på att anställda kommer vilja kunna kombinera arbete från kontor med arbete hemifrån eller från en annan plats. Detta skapar en hybridform av det gamla kontoret där man har möjlighet till distansarbete. En följd av detta är att bolag inte kommer att behöva samma storlek på ytor som förr då deras anställda sällan kommer vara samlade på samma plats samtidigt.

“Vi står just nu inför ett paradigmskifte där vi går från det traditionella kontoret till det nya Hybridkontoret där bolag och deras anställda mer och mer kommer att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vi ser en positiv utveckling som kommer att främja folkhälsan med en minskad stress i samband med att det blir lättare att kombinera arbetsliv med privatliv. Detta i sin tur leder även till minskade rese- och kontorskostnader” – Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

Framöver kommer många anställda att ställa fler krav på vad de kan få ut av kontorsmiljön. Bättre teknik för att möjliggöra distansarbete blir viktigt, samt att olika och nya mötesplatser kommer behövas när man väl träffas fysiskt. Att kontoren ska ge möjlighet till tyst och fokuserat arbete är lika självklart som att det ska skapa möjlighet till interaktion och tankeutbyte. Att även kunna erbjuda möjlighet till olika aktiviteter så som träning, nätverkande och framförallt kulturbyggande. På toppen av allt detta ska också kontoren kunna erbjuda andra förmåner för att de anställda ska få ut mer av sin vardag. Dessa faktorer bidrar till att lättare kunna hantera livspusslet som kommer att värderas högre än tidigare.

Utvecklingen som sker innebär att vi på CONVENDUM och många andra Coworking-aktörer kommer behöva utveckla sina verksamheter för att fortsatt vara attraktiva alternativ utöver det som idag erbjuds inom Coworking-konceptet. Vi har redan nu tagit fram olika åtgärder och aktiviteter som bidrar till att möta det kommande behovet efter pandemin” – Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

Något som har blivit extra tydligt under det gånga året är användningen av hubbar och möjligheten till att välja vart man vill sitta och jobba. Att kunna jobba från olika stadsdelar är viktigt för många då man känner att man kan nyttja ett riktigt kontor som ändå är nära hemmet.

Att kunna nyttja ett stort antal hubbar i olika stadsdelar men även i olika städer och länder är ett stort steg på vägen mot att förenkla vardagen för bolagens anställda med tanke på att det möjliggör att det går att välja vilken miljö som passar bäst för dagen” – Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

Om CONVENDUM
CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. Vi erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Därtill erbjuds också boende i form av företagslägenheter. Följ oss på FacebookLinkedInInstagram och YouTube.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev