Vad kostar Coworking space?

Till skillnad från traditionella kontor med separata kostnader för hyra och kringkostnader, betalar du på ett Coworking space en medlemskostnad på månadsbasis – där allt ingår. Men vad betalar man egentligen för, och vad ingår när man väljer att hyra in sig på ett Coworking space?

I denna artikel går vi igenom vad Coworking spaces kostar, vad som ingår och vad det innebär att vara medlem hos oss på CONVENDUM.

Vad är Coworking ?

Gissningsvis har du redan hört talas om Coworking och har lite koll på vad det är, men innan vi fördjupar oss i vad det kostar att hyra in sig på Coworking spaces tänkte vi kort förklara konceptet och vad det innebär.

Egentligen skulle man kunna beskriva Coworking spaces eller kontorshotell som en form av kontorskollektiv. I det sammanhanget, är Coworking med andra ord ganska förklarande i sig. Dock handlar det inte bara om att dela på kostnaderna för de gemensamma utrymmena och utrustningen.

Coworking handlar främst om att skapa en miljö som främjar samarbete mellan medlemmarna, även om de kommer från branscher och företag som är oberoende av varandra, där alla ska kunna dra nytta av det samspel som uppstår när människor med liknande värderingar arbetar inom samma väggar och utbyter erfarenheter.

Att arbeta under denna konstellation, istället för på traditionella kontor, är alltså en lösning som innebär många fördelar – och framför allt kostnadsmässigt.

Läs mer om “Hur fungerar Coworking space?

Vad du betalar för med Coworking spaces som lösning

Vad du betalar och vad som ingår i priset varierar såklart beroende på vilken Coworking-aktör du väljer och vad de i sin tur erbjuder.

Nedan har vi listat några av de främsta fördelarna som finns med Coworking spaces, vilka du alltid kan förvänta dig som medlem hos oss på CONVENDUM:

Du betalar bara en avgift

Signar du upp dig som medlem på ett Coworking space, ingår allt i medlemskostnaden. Du slipper alltså samordna och ha flera olika avtal för städning, inredning, kaffe, reception, teknisk support och liknande eftersom alla kringtjänster ingår. Du får med andra ord en All inclusive-lösning.

Du sparar tid och kan sätta igång direkt

Hur nött uttrycket än må låta, så är tid pengar. Eftersom lokalerna är nyckelfärdiga och fullt möblerade med allt som kan tänkas behövas för att du ska kunna jobba friktionsfritt, kan du flytta in direkt utan att tappa fokus på din verksamhet.

Du blir en del av ett community

En annan central aspekt i coworking är känslan av en gemenskap och ett sammanhang, även om du är frilansare. Ur ett professionellt perspektiv kommer du få möjligheten att göra affärer och starta bra samarbeten som du inte hade fått möjlighet till annars.

Utöver det, anordnar Coworking spaces ofta andra trevliga tillställningar som exempelvis After Works, gemensamma frukostar för alla medlemmar med mycket mera. Business and pleasure när det är som bäst helt enkelt – på en och samma plats!

Du ger ditt företag en attraktiv företagsidentitet

Att hyra in dig på ett Coworking space med representativa lokaler och en attraktiv adress, kommer ge dig och ditt företag en uppdaterad företagsidentitet i framkant. Genom att arbeta bland människor som gör andra saker än du själv, stärker du även din egen jobbidentitet.

Du får tillgång till flera adresser

Ofta är coworking spaces centralt belägna och ett medlemskap kan vara ett prisvärt sätt att få tillgång till centrala adresser, utan att betala en skyhög hyra.

Som medlem hos oss på CONVENDUM får du tillgång till representativa lokaler och fler mötesrum som gör att du kan ge externa gäster ett professionellt bemötande. Ännu bättre är att alla adresser ingår i medlemskapet.

Det innebär att även om du utgår från exempelvis Stureplan i Stockholm, har du samma rätt att nyttja våra andra kontor i Stockholm eller i andra städer där vi finns på samma villkor. Låt säga att du är på arbetsresa i Palma och behöver jobba eller hålla ett kundmöte, så kan du enkelt boka ett mötesrum på vårt kontorshotell där. Smidigt va?

Du får ett flexibel lösning

Du bestämmer själv hur många dagar i veckan du vill jobba på plats, och kan då välja mellan olika platser beroende på dagens humör och agenda. Lokalerna är mångsidiga och anpassningsbara för olika arbetsuppgifter som ger mer arbetsro.

Du kan uppgradera ditt medlemskap

Vissa aktörer erbjuder olika avtal där olika saker ingår. Är du medlem hos oss på CONVENDUM och har för avsikt att bara nyttja våra coworking-ytorna, men dina behov ändras med tiden och du behöver ett eget rum med en fast plats, kan du naturligtvis lägga till ett kontor utöver ditt medlemskap med separat hyra.

Du får alltså tillgång till alla ytor, samtidigt som du kan hyra ett eget kontor med ett eget skrivbord att nyttja precis som du vill och behöver. Skulle du till och med behöva ett helt våningsplan, är även det möjligt. Rådslå gärna med oss, så hjälper vi dig att ta fram den bästa lösningen för dig!

Du slipper långa avtal

Hos oss behöver du inte oroa dig över långa bindningstider eller krångliga fastighetsavtal, då vi jobbar med flexibla villkor och kort uppsägningstid. Varför krångla till något som ska vara enkelt?

Läs mer om “Vad är fördelarna med Coworking space?

Så kan du sänka kontorskostnaden med upp till 50 %

I storstäder brukar ett traditionellt kontor i genomsnitt ligga på mellan 10 000 – 20 000 kr per person och månad i fast pris. Dessvärre är det inte jämförbart att bara räkna pris per kvadratmeter eller pris per anställd när man tittar på de två olika alternativen, utan man behöver istället lyfta blicken och titta på vad man får för priset.

Man kan se på det som kallhyra och varmhyra där kontorshotell och Coworking spaces erbjuder varmhyra, medan traditionella kontor erbjuder kallhyra. Priset påverkas också av var i staden kontoret finns. Ett kontor som exempelvis ligger innanför tullarna i Stockholm kostar ofta mer än ett kontor som ligger utanför. Samma sak om det ligger i en mindre stad, kontra en storstad.

Genom Coworking sänker du dina löpande kostnader i och med att ytan disponeras smartare och att priserna för tjänster och utrustning ofta ingår i ett medlemskap.

Med våra smarta och flexibla lösningar har våra befintliga medlemmar sänkt sina kontorskostnader med upp till 50 %.


Vad kostar det på CONVENDUM?

På CONVENDUM betalar du en månadsavgift där du får full tillgång till moderna lounger, kompletta mötesrum, privata kontor och förstklassig service. Det bästa av allt är att allt ingår.

Bli medlem för 5 825 kr/ mån

Ett medlemskap hos oss kostar 5 825 kronor per person och månad, vilket ger tillgång till alla våra Coworking spaces i Stockholm, Göteborg och Palma. I medlemskapet ingår bland annat:

 • Ett personligt skåp där du kan förvara dina saker
 • WiFi och utskriftsmöjligheter
 • Fri tillgång till telefonrum
 • Tillgång 24/7
 • Frukost varje vardag
 • Gemensamma After Works
 • Restaurang och café
 • Bemannad reception kl. 08.00–17.00.
 • Tillgång till gym och musikstudio
 • Möjlighet att boka mötes- och konferensrum
 • Flexibla hyresavtal där du vid behov kan lägga till ett eller flera privat kontor

Hur mycket kostar en kontorsplats?

Är du medlem hos oss på CONVENDUM och har för avsikt att bara nyttja coworking-ytorna, men att dina behov ändras med tiden och du behöver hyra ett eget kontor, kan du naturligtvis lägga till ett kontor utöver ditt medlemskap med separat hyra.

Ta gärna kontakt med oss när du du känner dig redo, så tar vi det därifrån.

Private office – Eget kontor i flera storlekar som är utrustade med bland annat:

 • eget skrivbord som är höj- och sänkbart
 • ergonomisk stol
 • förvaringsmöjligheter av hög kvalitet

Till kontoren ingår givetvis allt som CONVENDUMs medlemskap innebär, med all vår kringservice med tillhörande förmåner samt möjligheten att jobba och boka mötesrum på alla våra Coworking spaces.

Flexibelt och prisvärt

Att vara medlem hos oss på CONVENDUM ska vara ett kostnadseffektivt och inspirerande alternativ för dig som söker en arbetsplats som är anpassad efter dina behov – inte tvärtom.

Bara för att något passar dig perfekt idag, innebär det inte att det kommer passa lika bra om ett eller två år. Därför är våra avtal flexibla, med kort uppsägningstid och möjlighet att skala upp eller ner beroende på hur dina behov utvecklas. Tanken med vårt medlemskap är att du ska kunna arbeta på det sätt som passar dig, din vardag och din verksamhet.

Oavsett om ditt företag växer ur det gamla kontoret och behöver mer plats för att utvecklas, eller om du vill få tillgång till ett eget kontor för bara dig, är vårt medlemskap ett perfekt alternativ.

Hos oss behöver du inte oroa dig över långa bindningstider eller krångliga fastighetsavtal, då vi jobbar med flexibla villkor och kort uppsägningstid.

Vart ligger CONVENDUM Coworking Spaces?

 

COWORKING SPACE STOCKHOLM

COWORKING SPACE STOCKHOLM

CONVENDUM erbjuder flexibla hyreskontrakt för alla våra Coworking spaces på ett flertal attraktiva lägen i Stockholm, både centralt och i ytterområdena.

LÄS MER

COWORKING SPACE GÖTEBORG

COWORKING SPACE GÖTEBORG

CONVENDUM Coworking space på Kungsportsavenyn 21 i Göteborg består av sju våningar där de toppmoderna kontoren, Coworking-ytorna och mötes- och konferensrummen är inredda i sober design med ergonomiska möbler för att erbjuda er en inspirerande arbetsmiljö. Högst upp ligger även en härlig takterrass med fantastisk utsikt över Avenyn.

LÄS MER

COWORKING SPACE PALMA DE MALLORCA

PALMA DE MALLORCA

Sommaren 2022 öppnade CONVENDUM upp Palmas och Mallorcas första coworking space. CONVENDUM erbjuder flexibla hyreskontrakt på vårt coworking space i centrala Palma de Mallorca.

LÄS MER

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Är du intresserad av att bli en del av CONVENDUM? Ta då kontakt med oss för mer information eller boka in en visning av den anläggning du är intresserad av att ha som din bas.

Du kommer enkelt i kontakt med oss via e-post på info@convendum.se, telefon på +46 (0)10 510 08 88 eller genom att fylla i formuläret. Givetvis är du också alltid välkommen att kontakta oss via chattfunktionen vi använder här på sidan.

Följ oss på Facebook, LinkedIn, Instagram och YouTube.

 

Kontorsplats Stockholm city

Vanliga frågor och svar om “Vad kostar Coworking space?”

Vad menas med Coworking?

Den huvudsakliga tanken bakom Coworking är att skapa en miljö som främjar samarbete mellan medlemmarna vars företag är oberoende av varandra, men som kan dra nytta av de synergieffekter som uppstår när människor med liknande värderingar arbetar under samma tak och delar erfarenheter med varandra.

Hur fungerar Coworking?

Coworking kan fungera på olika sätt beroende på vilken aktör du väljer att hyra in dig hos, men i grunden går det ut på samma sak. På CONVENDUM använder vi oss av aktivitetsbaserade utrymmen, så att de som vill arbeta fokuserat ska kunna göra det medan möten hålls på andra håll. Läs mer på “Hur fungerar coworking space?“.

Vad betalar jag för som medlem på CONVENDUM?

Ett medlemskap hos oss kostar 5 825 kronor per person och månad, vilket ger tillgång till alla våra Coworking spaces i Stockholm, Göteborg och Palma. Vår tanke är att du som medlem ska få full tillgång till nyckelfärdiga lokaler där du direkt kan flytta in och börja jobba.

En central del i vårt medlemskap är vår löpande professionella service där alla coworking spaces är bemannade under samtliga vardagar och all kringservice ingår i medlemskapet – såsom posthantering, städ, WiFi, skrivare, kaffe, reception och besöksmottagning. Andra bekvämligheter som ingår är bland annat: gemensamma After Works, restaurang, café, gym, musikstudios, showrooms etc.

Kan man hyra en plats under en dag?

Vi erbjuder inte dagspass till våra Coworking spaces. Men behöver du en arbetsplats endast för en dag eller några timmar, så finns det möjlighet att hyra ett av våra mindre mötesrum.

När har CONVENDUM öppet?

Hos oss på CONVENDUM har våra medlemmar tillgång dygnet runt till alla våra Coworking spaces med medlemskort och kod. Receptionen och service är bemannad mellan kl. 08.00–17.00.

Kalkylator

Information

Exempel baserat på:

1 000 kvm kontor med 80 anställda i Stockholm.

Kostnader Per År (SEK)
300 000 SEK
30 000 SEK
200 000 SEK
100 000 SEK
100 000 SEK
20 000 SEK
10 000 SEK
Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

Du verkar ha ett väldigt förmånligt pris på ditt kontor!

Det många av våra medlemmar uppskattar är möjligheten att vara en del av ett av Sverige största nätverk med över 5 000 medlemmar men även möjligheten att ta del av ett stort antal kontor i flera städer till priset av ett.
Vill du veta mer om CONVENDUMs fördelar och vad vi kan erbjuda dig och ditt bolag?

Nyhetsbrev