Vad är fördelarna med Coworking space?

Coworking har under många år varit på allas läppar. Oberoende av om man är frilansare, distansarbetare, jobbar på ett litet eller stort bolag, så är Coworking-konceptet ett perfekt alternativ som passar alla. Kanske främst för den som söker en arbetsplats som är anpassad efter de behov man har – och inte tvärtom.

Flexibelt, kostnadseffektivt, inspirerande, All inclusive-service, förmånliga avtal. Ja, listan av fördelar med Coworking spaces löper lång och mer kan vi fylla på den.

I denna artikel går vi igenom alla de många fördelar som finns med Coworking spaces och vad det innebär att vara medlem hos oss på CONVENDUM.

Vad menas med Coworking spaces?

Innan vi går igenom vilka fördelar som finns med Coworking spaces, ska vi går igenom vad Coworking är och vad konceptet innebär. Så låt oss ta det från början.

Egentligen skulle man kunna förklara Coworking spaces eller kontorshotell som en form av kontorskollektiv. Dock handlar det om så mycket mer än att bara dela på kostnaderna för de gemensamma utrymmena och utrustningen.

Läs mer om “Vad är Coworking space?

Varför Coworking?

Enkelt förklarat går Coworking primärt ut på att skapa en miljö som främjar samarbetet mellan alla medlemmar vars företag är oberoende av varandra, men som på olika sätt kan dra nytta av de synergieffekter som uppstår när likasinnade människor arbetar under samma tak och delar erfarenheter med varandra.

Som du säkert förstår är fördelarna många och de främsta fördelarna kan variera beroende på vem du frågar från olika verksamheter, inte minst beroende på deras storlek:

 • Stora företag – kan vilja skapa en modern profil som arbetsgivare samt vara ute efter ett nytt tankesätt.
 • Medelstora företag – ser möjligheten i att kunna bredda sitt nätverk och få tillgång till mer mångsidiga lokaler.
 • Små företag, distansarbetare, startups eller frilansare – får helt andra möjligheter att kunna bjuda in till möten i representativa miljöer och känner att de ”går hem från jobbet”, kontra om de jobbar hemma.

De har alla olika behov och ser olika fördelar med Coworking, men vad är deras gemensamma nämnare? Att de genom Coworking som lösning får flexibla hyreskontrakt med korta uppsägningstider som innebär ett riskfritt alternativ som är anpassat efter deras unika behov, i jämförelse med om de hade valt traditionella kontor.

Läs mer om “Hur fungerar Coworking space?


8 fördelar med Coworking spaces

Vi kan rabbla upp massor av fördelar med Coworking spaces, men faktum är att det till och med finns studier som bekräftar många av de många fördelar som finns att vinna för dig och ditt företag.

 1. Nyckelfärdiga lokaler

Eftersom lokalerna är nyckelfärdiga och fullt möblerade med allt du kan tänkas behöva, kan du flytta in direkt utan att tappa fokus på din verksamhet.

 1. En avgift för en All inclusive-lösning

Visst låter det smidigt? Det är det också, precis som det ska vara. Signar du upp dig som medlem på ett Coworking space, ingår allt i medlemskostnaden. Du slipper alltså samordna och ha flera olika avtal för städning, inredning, kaffe, reception, teknisk support och liknande eftersom alla kringtjänster ingår. Du får med andra ord en All inclusive-lösning.

 1. Unika möjligheter att nätverka

Att ett Coworking space är det perfekta stället att träffa nya människor på, starta spännande samarbeten och lära sig av varandra går inte att komma ifrån. Eftersom många drivna och likasinnade personer samlas under samma tak, blir det i regel norm att man hjälper varandra.

 1. Du är en del av ett community

En annan central aspekt i Coworking är känslan av en gemenskap och ett sammanhang, även om du är frilansare. Utöver det professionella perspektivet vi nämnde i föregående punkt, anordnar Coworking spaces ofta andra trevliga tillställningar som exempelvis After Works, gemensamma frukostar och andra trevliga evenemang för alla medlemmar som skapar en härlig stämning. Business and pleasure när det är som bäst – på ett och samma ställe!

 1. Få tillgång till flera adresser

Som medlem hos oss på CONVENDUM får du tillgång till representativa lokaler och fler mötesrum som ger ett professionellt bemötande för externa gäster. Även om du utgår från exempelvis Stockholm, har du samma rätt att nyttja våra andra kontor i städer där vi finns på samma villkor. Ofta är Coworking spaces centralt belägna och ett medlemskap kan vara ett prisvärt sätt att få tillgång till centrala adresser, utan att betala en skyhög hyra.

 1. Skapa en attraktiv företagsidentitet

Att husera på ett Coworking space med representativa lokaler och en attraktiv adress kommer dessutom ge företaget en uppdaterad företagsidentitet som ligger i framkant på områden som miljö, professionalism och nytänkande. Genom att vistas bland människor som gör andra saker än du själv, stärker du även din egen jobbidentitet. Ju oftare du får möjligheten att berätta om dig och vad du gör, så kommer det låta mer intressant och blir således tydligare även för dig själv.

 1. Flexibel lösning med oändliga möjligheter

Du bestämmer själv hur många dagar i veckan du vill jobba på plats och kan välja mellan olika platser, beroende på dagens humör och agenda. Lokalerna är mångsidiga och anpassningsbara för olika arbetsuppgifter som ger mer arbetsro.

Hos oss behöver du inte heller oroa dig över långa bindningstider eller krångliga fastighetsavtal, då vi jobbar med flexibla villkor och kort uppsägningstid till skillnad från traditionella kontor.

 1. Bättre kontroll över ditt arbete

Du kan välja huruvida du vill jobba i ett helt tyst utrymme, boka ett konferensrum eller slå dig ner på en social yta som uppmuntrar till interaktion och samarbete.

Är du medlem hos oss på CONVENDUM, men dina behov ändras med tiden och du behöver ett eget rum med en fast plats, kan du naturligtvis lägga till ett kontor utöver ditt medlemskap med separat hyra. Du får alltså tillgång till alla ytor, samtidigt som du kan hyra ett eget kontor med ett eget skrivbord att nyttja vid behov. Skulle du till och med behöva ett helt våningsplan, är även det möjligt.

 

Coworking spaces – Mer än bara en kontorsplats

Den kanske mest centrala aspekten när man pratar om Coworking som koncept, är gemenskapen och sammanhanget man annars inte hade fått. I och med att du delar ytor med andra personer, får du unika möjligheter att utvecklas i en såväl professionell som social kontext.

Vad får jag som medlem på CONVENDUM?

Som medlem hos oss på CONVENDUM betalar du en månadsavgift på 5 825 kronor per person och månad. Det bästa av allt är att allt ingår och du slipper tänka på kringkostnader. Du betalar alltså en avgift som täcker allt.

Dessutom ingår alla våra adresser i medlemskapet. vilket ger tillgång till alla våra Coworking spaces i Stockholm, Göteborg och Palma. På alla våra Coworking spaces får du tillgång till moderna lounger, fullt utrustade mötesrum, privata kontor och förstklassig service.

I ditt medlemskap ingår bland annat:

 • Ett personligt skåp där du kan förvara dina saker
 • WiFi och utskriftsmöjligheter
 • Fri tillgång till telefonrum
 • Tillgång 24/7
 • Frukost varje vardag
 • Gemensamma After Works
 • Restaurang och café
 • Bemannad reception kl. 08.00–17.00.
 • Tillgång till gym, musikstudios och showrooms
 • Möjlighet att boka mötes- och konferensrum
 • Flexibla hyresavtal där du vid behov kan lägga till ett eller flera privat kontor

Läs mer om “Vad kostar Coworking space?” (länka till denna sida när den finns)

Om dina behov förändras

Har du för avsikt att bara nyttja Coworking-ytorna, men att dina behov ändras med tiden och du behöver hyra ett eget kontor, kan du naturligtvis lägga till ett kontor utöver ditt medlemskap med separat hyra. Du kan hyra ett eller flera privata kontorsrum, eller hela kontorsplan om så önskas.

Private office – Eget kontor i flera storlekar som är utrustade med bland annat:

 • eget skrivbord som är höj- och sänkbart
 • ergonomisk stol
 • förvaringsmöjligheter av hög kvalitet

I kontoren ingår givetvis även våra medlemskap med samtlig kringservice med tillhörande förmåner, samt möjligheten att jobba och boka mötesrum.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Är du intresserad av att bli en del av CONVENDUM? Ta då kontakt med oss för ytterligare information eller boka in en visning av den anläggning du är intresserad av att ha som din bas.

Du kommer enkelt i kontakt med oss via e-post på info@convendum.se, telefon på +46 (0)10 510 08 88 eller genom att fylla i formuläret. Givetvis är du också alltid välkommen att kontakta oss via chattfunktionen vi använder här på sidan.

Följ oss på Facebook, LinkedIn, Instagram och YouTube.

Vanliga frågor och svar om “Vad är fördelarna med Coworking space?”

Vad menas med Coworking?

Det primära syftet med Coworking är att skapa en miljö som främjar samarbete mellan medlemmarna, vilka kommer från företag som är oberoende av varandra, men som kan dra nytta av de samspel som uppstår när likasinnade människor arbetar under samma tak och delar erfarenheter.

Vad kostar det på CONVENDUM?

På CONVENDUM erbjuder vi ett medlemskap som kostar 5 825 kronor per månad och person, vilket ger tillgång till alla våra Coworking spaces i Stockholm, Göteborg och Palma. Medlemskapet är av säkerhetsskäl personligt och kan inte nyttjas av andra personer.

Vilka öppettider har CONVENDUM?

Som medlem på CONVENDUM har du tillgång 24/7 till alla våra Coworking spaces med medlemskort och personlig kod. Receptionen är bemannad mellan kl. 08.00–17.00.

Kan man hyra en plats under en dag?

Tyvärr erbjuder vi inte dagspass till våra Coworking spaces. Men skulle du behöva en arbetsplats bara för en dag eller några timmar, så finns det möjlighet att hyra ett av våra mindre mötesrum. Kontakta oss gärna, så berättar vi mer.

Hur är det att jobba på CONVENDUM?

På CONVENDUM får du mer än bara en plats att jobba på. Eftersom du delar ytor med andra personer, får du möjligheten att utvecklas i en både professionell och social kontext, där bland annat daglig frukost och veckovisa After Works blir naturliga tillfällen att utbyta erfarenheter och nätverka.

Vad är Coworking-miljö?

Coworking-miljö är samma som Coworking space och betyder att man delar kontorsutrymme med andra företag eller frilansare.

Kalkylator

Information

Exempel baserat på:

1 000 kvm kontor med 80 anställda i Stockholm.

Kostnader Per År (SEK)
300 000 SEK
30 000 SEK
200 000 SEK
100 000 SEK
100 000 SEK
20 000 SEK
10 000 SEK
Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

Du verkar ha ett väldigt förmånligt pris på ditt kontor!

Det många av våra medlemmar uppskattar är möjligheten att vara en del av ett av Sverige största nätverk med över 5 000 medlemmar men även möjligheten att ta del av ett stort antal kontor i flera städer till priset av ett.
Vill du veta mer om CONVENDUMs fördelar och vad vi kan erbjuda dig och ditt bolag?

Nyhetsbrev