Vad är coworking

Vad är coworking?


Ja, vad är coworking egentligen? Vi på CONVENDUM ser det som en möjlighet för företag att fokusera helt på sin kärnverksamhet, medan vi sköter allt som har med lokalerna, logistiken och servicen kring dem att göra.

De små, medelstora och stora företagen som sitter hos oss behöver inte fundera på administration med teknisk support, inredning, städning eller ens frukost. Det ordnar vi.

Nya medlemmar kan flytta in i nyckelfärdiga kontor med representativa lokaler och sober inredningsdesign med kort varsel. Du kan hyra ett eller flera privata kontorsrum – eller hela kontorsplan. Det går även att enbart hyra in sig i de gemensamma coworkingytorna, med möjlighet att boka mötesrum. Hyresavtalen är flexibla, med kort uppsägningstid och smidiga möjligheter att skala upp eller ner vid behov.

Coworking är en del av framtidens arbetsliv. Läs vidare för en djupdykning i vad coworking är.

Hur fungerar coworking?

Coworking kan fungera på olika sätt beroende på vilken aktör du väljer. Men hos oss på CONVENDUM använder vi aktivitetsbaserade utrymmen, så att de som vill arbeta fokuserat ska kunna göra det medan möten hålls på andra håll. Bland annat innehåller coworking:

 • Telefonbås
 • Mötes- och konferensrum
 • Ytor för fokuserat arbete
 • Lounge för avslappnade möten och pauser
 • Privata kontorsrum i olika storlekar att hyra

Fördelar och nackdelar

Låt oss lista för- och nackdelarna med coworking. De kan så klart variera beroende på vilken coworkingaktör du väljer och vilket företag du har, så vissa av punkterna kommer vara mer relevanta för dig än andra.

Fördelar med coworking:

 • Du slipper samordna städning, inredning, kaffe, reception, teknisk support och liknande eftersom alla kringtjänster ingår.
 • Lokalen är nyckelfärdig att flytta in i direkt.
 • Du kan byta till ett större eller mindre kontorsrum snabbt, eftersom hyresavtalet är mer flexibelt än hos traditionella kontor. Du kan till och med välja ett helt våningsplan till ditt företag.
 • Du får tillgång till ett större nätverk och en professionell gemenskap.
 • Coworking spaces ordnar ofta after work, frukostar och andra trevliga event.
 • Mångsidiga lokaler med anpassning för olika arbetsuppgifter ger mer arbetsro.
 • Representativa lokaler och fler mötesrum ger ett professionellt bemötande för externa gäster.
 • Ofta ligger Coworking spaces på centrala lägen och ett medlemskap kan vara ett prisvärt sätt att få tillgång till centrala adresser.
 • Företaget får en uppdaterad företagsidentitet, som ligger i framkant på områden som miljö, professionalism och nytänkande.

Nackdelar med coworking:

 • Du kan inte styra utformningen av arbetsplatsen på samma sätt som i ett eget kontor.
  Om öppettiderna är begränsade kan det vara negativt. Hos CONVENDUM har medlemmar 24 h tillgänglighet till lokalerna.
 • Det finns olika hyresnivåer beroende på vilken coworkingsaktör du väljer, som regel sänker du din hyreskostnad i det fall du väljer CONVENDUM, i och med att ytan disponeras yteffektivt utan att tumma på kvalitén, vilket blir mer kostnadseffektivt

Därför väljer företag coworking

Vad är det som gör coworking till ett attraktivt alternativ? Svaren kan variera mellan olika verksamheter, inte minst beroende på deras storlek.

 • Stora företag kan vara ute efter ett nytt tankesätt och en modern profil som arbetsgivare.
 • Medelstora företag får möjlighet att bredda sina nätverk och tillgång till mer mångsidiga lokaler.
 • Egenföretagare får möjlighet att bjuda in till möten i representativa miljöer och kan ”gå hem från jobbet” på ett annat sätt än när de jobbar hemma.

Gemensamt för alla är att de får tillgång till flexibla hyreskontrakt, med korta uppsägningstider som innebär ett riskfritt alternativ jämfört med traditionella lösningar.

Ett traditionellt kontor har ofta långa hyresavtal och blir dyrt när du lägger ihop alla kostnader kopplat till lokalerna. Med coworking sänker du oftast dina löpande kostnader i och med att ytan disponeras smartare och att priserna för tjänster som städ, IT, möblemang, reception och kontorsmaterial inte kan skena iväg. Allt det ingår ofta i coworking.

Vad är det som ingår i coworking?

Vad som ingår varierar naturligtvis mellan olika aktörer. Men ofta ingår teknisk support, städning och inredning. I de flesta fall finns kök, skrivare och Wifi på plats.

Tanken för oss på CONVENDUM är att du som blir medlem ska få tillgång till nyckelfärdiga lokaler som du direkt kan gå in och börja jobba i – utan en jobbig startsträcka. Vi har valt att inkludera tjänster i medlemskapet som gör just det möjligt.

En central del i medlemskapet är vår löpande professionella service. Alla Coworking spaces är därför bemannade under samtliga vardagar och all kringservice av till exempel posthantering, städ, WiFi, skrivare, kaffe, reception och besöksmottagning ingår i medlemskapet. På det här sättet vill vi ge dig möjlighet att fokusera på din kärnverksamhet.

Du kan lägga till ett eller flera privata kontorsrum

Hos oss och vissa andra aktörer finns både allmänna ytor för alla medlemmar, och privata kontorsrum samt helt egna kontorsplan som företag kan hyra in sig i. Men till skillnad från när du hyr ett klassiskt kontor får du tillgång till flera mötesrum, telefonbås och andra coworkingytor för de som är i behov av omväxling. Och dessutom står allt nyckelfärdigt för dig att flytta in i – för en problemfri vardag i verksamheten.

Hos oss finns både små kontorsrum och hela våningsplan att hyra. I och med våra flexibla hyresavtal är det enkelt att byta storlek på rummet eller lägga till fler allteftersom dina behov förändras.

Community och nya kontakter

Känslan av ett community och sammanhang är en annan central aspekt av vad coworking är. Ur ett rent professionellt perspektiv får du möjlighet att göra affärer och starta samarbeten som du inte hade fått möjlighet till annars. Företag i ett Coworking space hjälper ofta varandra, får kunskapsutbyten och arbetar tillsammans på nya sätt. Ur perspektivet trivsel så tycker många anställda att det är kul med omväxlingen av människor, vilket ger en ökad dynamik på arbetsplatsen. Inte minst på de dagliga frukostarna och veckovisa after works som vi bjuder in till.

Hur ser öppettiderna ut?

Vissa Coworking spaces har begränsade öppettider, medan andra finns tillgängliga 24 h tillgänglighet för medlemmar. Hos oss har medlemmar alltid tillgång till lokalerna med medlemskort och kod. Receptionen och service är bemannad mellan 8–17.

Så ser kostnaderna ut

Hos oss styrs kostnaden för coworking av vad du har valt för ditt företag. Tillgång till de allmänna coworkingytorna betalas genom en medlemsavgift per person som ligger på 4 995 SEK per månad. Du kan sedan lägga till ett eller flera privata kontor om företaget vill ha ett eget rum, med en separat hyra. För större företag går det även att hyra helt egna våningsplan. Mötesrummen går antingen att inkluderar i hyran eller hyra efter behov.

Vi hoppas att du har lärt dig något nytt om vad coworking är. Läs mer om vår coworking om du är nyfiken på oss.

CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Coliving i centrala affärsdistrikt. Vi erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Följ oss på Facebook, LinkedIn, Instagram och YouTube.


Kontor Vasastan

Boka visning

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

  Kontor Vasastan

  Boka visning

  Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

  Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se