Vad är Coworking space?

Att hyra in sig på Coworking spaces har under de senaste åren blivit allt mer populärt, vilket av flera anledningar är förståeligt.

Egentligen kan man säga att Coworking är samma sak som kontorshotell och skulle kunna beskrivas som ett kontorskollektiv. På CONVENDUM ser vi Coworking som en möjlighet för företag att fokusera helt på sin kärnverksamhet, medan vi sköter allt som har med lokalerna, logistiken och servicen kring den att göra.

De små, medelstora och stora företagen som sitter hos oss behöver inte fundera på administration med teknisk support, inredning, städning eller ens frukost. Vi tar hand om allt, för att du du ska kunna viga din dyrbara tid åt ditt företag för en mer effektiv vardag.

I denna artikel berättar vi mer om vad Coworking spaces är, hur det funkar och de många fördelar som finns. Om du inte redan är övertygad om att Coworking är en del av framtidens arbetsliv, kommer det inte att råda några som helst tvivel efter denna artikel.

Vad menas med Coworking?

Coworking handlar inte bara om att dela på kostnaderna för gemensamma utrymmen, utrustning och material, vilket många kanske tror.

Den främsta tanken bakom Coworking är att skapa en miljö som främjar samarbete mellan medlemmarna vars företag är oberoende av varandra, men som kan dra nytta av alla de synergieffekter som uppstår när likasinnade människor arbetar inom samma väggar samt utbyter nya kunskaper med varandra.

Coworking är alltså en lösning som erbjuder många fördelar och innebär att företag som hyr in sig där kan dela erfarenheter vid behov genom att arbeta självständigt – tillsammans.

Hur fungerar Coworking?

Coworking kan fungera på olika sätt beroende på vilken aktör du väljer att hyra in dig hos, men konceptet är i grunden om samma var du än vänder dig.

På CONVENDUM använder vi oss av aktivitetsbaserade utrymmen, så att de som vill arbeta fokuserat ska kunna göra det medan möten hålls på andra håll.

Coworking innehåller bland annat:

 • Telefonbås
 • Skrivare
 • Mötes- och konferensrum
 • Ytor för fokuserat arbete
 • Lounge för avslappnade möten och pauser
 • Privata kontorsrum i olika storlekar att hyra

Läs mer om “Hur fungerar Coworking space?

Fördelar med Coworking space

Fördelarna kan såklart variera beroende på vilken Coworking-aktör du väljer och vilket företag du själv driver, så vissa av punkterna nedan kommer vara mer relevanta för dig än andra och vice versa..

Nedan listar vi några av de många fördelar som finns och som kan vara bra att ha i beaktning när du överväger Coworking space som alternativ till ett traditionellt kontor:

 • Du slipper samordna och ha separata avtal för städning, inredning, kaffe, reception, teknisk support och liknande eftersom alla kringtjänster ingår i ditt medlemskap.
 • Ofta är Coworking spaces centralt belägna och ett medlemskap kan vara ett prisvärt sätt att få tillgång till centrala adresser utan att betala en skyhög hyra.
 • Företaget får en uppdaterad företagsidentitet, som ligger i framkant på områden som miljö, professionalism och nytänkande.
 • Lokalerna är nyckelfärdiga, vilket innebär att du kan flytta in direkt utan att tappa fokus på din verksamhet.
 • Lokalerna är dessutom mångsidiga och anpassningsbara för olika arbetsuppgifter som ger mer arbetsro.
 • Det finns representativa lokaler och fler mötesrum att tillgå utöver de gemensamma ytorna, som ger ett professionellt bemötande för externa gäster.
 • Om dina behov ändras, kan du enkelt byta till ett större eller mindre kontorsrum, eftersom hyresavtalet är mer flexibelt än hos traditionella kontor. Du kan till och med välja ett helt våningsplan till ditt företag om det skulle bli aktuellt.
 • Oavsett om du är frilansare eller ingår i en arbetsgrupp, får du tillgång till ett stort nätverk och en stor professionell gemenskap.
 • Coworking spaces ordnar ofta frukostar och andra trevliga event. Business and pleasure när det är som bäst, helt enkelt!

Läs mer om “Vad är fördelarna med Coworking space?

Modernt alternativ till lokal i Stockholm


Därför väljer företag Coworking spaces

Som du förstår är fördelarna minst sagt många och de främsta fördelarna kan variera mellan olika verksamheter, bland annat beroende på deras storlek:

 • Stora företag kan vara ute efter ett nytt tankesätt och en mer modern profil som arbetsgivare.
 • Medelstora företag får möjlighet att bredda sina nätverk och tillgång till mer mångsidiga lokaler.
 • Små företag, startups, medarbetare på distans eller egenföretagare får möjlighet att bjuda in till möten i representativa miljöer och kan ”gå hem från jobbet” på ett annat sätt än när de bara jobbar hemifrån.

Vad som är gemensamt för dem alla, är att de får tillgång till flexibla hyreskontrakt med korta uppsägningstider som innebär ett riskfritt alternativ i jämförelse med traditionella lösningar – trots olika behov.

Vad ingår i Coworking?

Likväl som det kan fungera på olika vis hos olika aktörer, är det också olika saker som brukar ingå i kostnaden. Men hos de största aktörerna ingår oftast teknisk support, städning och inredning.

Vår tanke är att du som medlem hos oss på CONVENDUM ska få full tillgång till nyckelfärdiga lokaler där du direkt kan börja jobba. Därför har vi har valt att inkludera tjänster i medlemskapet som gör det möjligt redan från dag ett.

Vi vill ge dig bästa möjliga förutsättningar att fokusera på din kärnverksamhet. En central del i vårt medlemskap är vår löpande professionella service där alla Coworking spaces är bemannade under alla vardagar och all kringservice ingår i medlemskapet – såsom posthantering, städ, kök, WiFi, skrivare, kaffe, reception och besöksmottagning.

Kontorshotell Sundbyberg

Bli medlem för 5 825 kronor – per person och månad

På CONVENDUM har vi ett medlemskap som kostar 5 825 kronor per person och månad, vilket ger tillgång till alla våra Coworking spaces i Stockholm, Göteborg och Palma.

Så kan du sänka kontorskostnaden med upp till 50%

I storstäder brukar ett traditionellt kontor i genomsnitt ligga på mellan 10 000 – 20 000 kronor per person och månad i fast pris. Dessvärre är det inte jämförbart att bara räkna pris per kvadratmeter eller pris per anställd när du tittar på de två olika alternativen, utan du behöver istället lyfta blicken och titta på vad du får för priset.

Du kan se på det som kallhyra och varmhyra där kontorshotell och Coworking spaces erbjuder varmhyra, medan traditionella kontor erbjuder kallhyra. Priset påverkas också av var i staden kontoret finns. Ett kontor som exempelvis ligger i city innanför tullarna i Stockholm kostar ofta mer än ett kontor som ligger utanför eller i en mindre stad.

Genom Coworking sänker du oftast dina löpande kostnader i och med att ytan disponeras på ett smartare sätt samt att priserna för tjänster och utrustning ofta ingår i ett medlemskap om du väljer Coworking. Hos oss på CONVENDUM kan ditt företag sänka kontorskostnaderna per anställd med upp till 50 %, jämfört med ett traditionellt kontor.

Läs mer om “Vad kostar Coworking space?

Vad ingår i ett medlemskap?

När du hyr in dig hos oss tecknar du ett flexibelt medlemskap som ger dig tillgång till alla våra Coworking spaces i Stockholm, Göteborg och Palma.

Förmåner som ingår i ett medlemskap på CONVENDUM

 • Coworking space
 • Lounge
 • Frukost
 • Bemannad reception
 • Gym
 • WiFi
 • Skrivare
 • Medlemsapp
 • Kontorsmöbler
 • Företagsadress

Coworking space – Flexibelt och prisvärt

Att vara medlem hos CONVENDUM ska vara ett inspirerande och kostnadseffektivt alternativ för dig som söker en arbetsplats som är anpassad efter dina behov – och inte tvärtom.

Bara för att något passar dig idag, betyder det inte att det kommer passa lika perfekt om ett år. Av den anledningen är våra hyresavtal flexibla, med kort uppsägningstid och smidiga möjligheter att skala upp eller ner beroende på hur behoven utvecklas.

Vår tanke med vårt medlemskap är att du ska kunna hitta det arbetssätt som passar just dig, din vardag och din verksamhet. Oavsett om ditt företag har vuxit ur det gamla kontoret och behöver mer plats för att utvecklas, eller om du vill få tillgång till ett eget kontor för bara dig, är vårt medlemskap ett perfekt alternativ.

Hos oss behöver du helt enkelt inte oroa dig över långa bindningstider eller krångliga fastighetsavtal.

Om du vill ha ett eget kontor

Är du medlem hos oss på CONVENDUM och har för avsikt att bara nyttja Coworking-ytorna, men att dina behov ändras med tiden och du behöver ett kontor, kan du naturligtvis lägga till ett kontor utöver ditt medlemskap med separat hyra.

Du kan hyra ett eller flera privata kontorsrum, eller hela kontorsplan om så önskas. Det går även bra att bara hyra in dig i de gemensamma Coworking-ytorna med möjlighet att boka mötesrum vid behov.

Vad är coworking

Community och nya kontakter på Coworking Spaces

En central aspekt i Coworking är känslan av en gemenskap och ett sammanhang. Ur ett rent professionellt perspektiv får du möjlighet att göra affärer och starta samarbeten som du inte hade fått möjlighet till annars.

Hos CONVENDUM får du mer än bara en kontorsplats. Eftersom du delar ytor med andra personer, får du möjligheten att utvecklas i en social och professionell kontext, där bland annat daglig frukost blir naturliga tillfällen att utbyta erfarenheter och inleda nya samarbeten.

Genom att företag väljer Coworking space framför ett traditionellt kontor, hjälper man ofta varandra, får kunskapsutbyten och arbetar tillsammans på nya sätt. Ur perspektivet trivsel, tycker många anställda att det är kul med omväxlingen av människor, vilket ger en ökad dynamik på arbetsplatsen.

Vart ligger CONVENDUM Coworking Spaces?

COWORKING SPACE STOCKHOLM

COWORKING SPACE STOCKHOLM

CONVENDUM erbjuder flexibla hyreskontrakt för alla våra Coworking spaces på ett flertal attraktiva lägen i Stockholm, både centralt och i ytterområdena.

LÄS MER

COWORKING SPACE GÖTEBORG

COWORKING SPACE GÖTEBORG

CONVENDUM Coworking space på Kungsportsavenyn 21 i Göteborg består av sju våningar där de toppmoderna kontoren, Coworking-ytorna och mötes- och konferensrummen är inredda i sober design med ergonomiska möbler för att erbjuda er en inspirerande arbetsmiljö. Högst upp ligger även en härlig takterrass med fantastisk utsikt över Avenyn.

LÄS MER

COWORKING SPACE PALMA DE MALLORCA

COWORKING SPACE PALMA DE MALLORCA

Sommaren 2022 öppnade CONVENDUM upp Palmas och Mallorcas första Coworking space. CONVENDUM erbjuder flexibla hyreskontrakt på vårt Coworking space i centrala Palma de Mallorca.

LÄS MER

Kontorsplats Stockholm city

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Är du intresserad av att bli en del av CONVENDUM? Ta då kontakt med oss för mer information eller boka in en visning av den anläggning du är intresserad av att ha som din bas.

Du kommer enkelt i kontakt med oss via e-post på info@convendum.se, telefon på +46 (0)10 510 08 88 eller genom att fylla i formuläret. Givetvis är du också alltid välkommen att kontakta oss via chattfunktionen vi använder här på sidan.

Följ oss på Facebook, LinkedIn, Instagram och YouTube.

Kontor

Vanliga frågor och svar om “Vad är Coworking space?”

Vilka öppettider har CONVENDUM?

Hos oss på CONVENDUM har våra medlemmar tillgång 24/7 till alla våra coworking spaces med medlemskort och personlig kod. Receptionen är bemannad mellan kl. 08.00–17.00.

Vad kostar det på CONVENDUM?

Ett medlemskap på CONVENDUM kostar 5 825 kronor per person och månad, vilket ger obegränsad tillgång till alla våra Coworking spaces i Stockholm, Göteborg och Palma.

Vad är ett kontorshotell, och är det någon skillnad?

Enkelt förklarat är ett kontorshotell precis vad det låter som – ett hotell med massa kontor där man har möjlighet att hyra en eller flera kontorsplatser. Antingen i ett öppet kontorslandskap med diverse Coworking spaces (Coworking-ytor) eller i egna, mer privata kontorsrum. Kontorshotell och Coworking spaces är således samma sak, bara att det finns olika benämningar att använda när man pratar om det.

Idag har begreppen helt enkelt blandats och är så gott som utbytbara. Egentligen finns det inte någon exakt definition av skillnaderna, men tanken med det traditionella kontorshotellet var att det skulle vara en temporär lösning där varje centimeter av lokalerna var kontorsrum. Medan dagens Coworking spaces ofta har mer service inkluderat i medlemskapet, större lounger och snarare är byggda som en permanent lösning för företag att ha sitt kontor på.

Vad är Coworking-miljö?

Coworking-miljö är samma som Coworking space och innebär att man delar kontorsutrymme med andra företag.

Kalkylator

Information

Exempel baserat på:

1 000 kvm kontor med 80 anställda i Stockholm.

Kostnader Per År (SEK)
300 000 SEK
30 000 SEK
200 000 SEK
100 000 SEK
100 000 SEK
20 000 SEK
10 000 SEK
Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

Du verkar ha ett väldigt förmånligt pris på ditt kontor!

Det många av våra medlemmar uppskattar är möjligheten att vara en del av ett av Sverige största nätverk med över 5 000 medlemmar men även möjligheten att ta del av ett stort antal kontor i flera städer till priset av ett.
Vill du veta mer om CONVENDUMs fördelar och vad vi kan erbjuda dig och ditt bolag?

Nyhetsbrev