Vad kan man göra på en konferens?

En konferens kan vara en stor investering för ett företag, oavsett om det handlar om en mindre träff eller en större sammankomst. När du sätter igång med planeringen finns det flera faktorer som är viktiga att tänka på som kan påverka kostnaden.

I denna artikel hittar du sex viktiga saker att tänka på som både kan påverka kostnaden per person och den totala kostnaden för hela konferensen, samt hur vi på CONVENDUM kan hjälpa dig.

Adresser

Konferens Stockholm

I Stockholm finns CONVENDUM på flera adresser, alla i centrala lägen med mötes- och konferensrum i olika storlekar. Konferens hos CONVENDUM innebär ett fullutrustat mötes- eller konferensrum med allt ni behöver i form av teknik, mat och dryck.

Konferens Göteborg

Konferens hos CONVENDUM innebär ett fullutrustat mötesrum med allt ni behöver i form av teknik, mat och dryck. Det innebär även full service med hjälp från vår personal på plats med det som behövs för att göra ert möte så bra som möjligt.

Vad är en konferens?

En konferens är ett möte där människor samlas för att diskutera ett visst ämne eller tema. Konferenser kan vara små och informella eller stora och formella. Oavsett storlek är det vanligt att konferenser även har en mängd olika aktiviteter inplanerade som syftar till att främja diskussion och samarbete.

Mötesrum Kungsholmen

Vad innehåller en konferens?

För att planera en lyckad konferens är det viktigt att tänka igenom vad du ska fylla den med. Här är några tips för att planera en konferens som kommer att vara både produktiv och minnesvärd:

  1. Nätverkande

En av de mest betydelsefulla aktiviteterna på en konferens är att nätverka. Genom att träffa andra personer som delar samma intressen och kunskaper kan man utveckla nya samarbeten och möjligheter. Därför är det viktigt att planera för tillfällen under konferensen där deltagarna kan interagera med varandra och bygga relationer.

  1. Föreläsningar

Föreläsningar är en annan viktig del av en konferens, eftersom de ger deltagarna möjlighet att lära sig mer om ett specifikt ämne eller tema. Planera in föreläsningar som är relevanta och intressanta för deltagarna. Ska du boka en känd föreläsare rekommenderar vi att du gör detta i god tid, då eftertraktade föreläsare ofta är bokad flera månader i förväg.

  1. Workshops

Workshops ger deltagarna möjlighet att utveckla nya färdigheter och tekniker, eftersom de oftast är mer praktiskt inriktade än föreläsningar och ger möjlighet att öva på det som har lärt sig. Att delta i en workshop kan vara ett bra sätt att förbättra sin kunskap inom ett visst område. Bra, relevanta och väl förberedda övningar kommer vara A och O här.

  1. Utställningar

Många konferenser har också utställningar där företag och organisationer visar upp sina produkter och tjänster. Att besöka utställningarna kan ge deltagarna möjlighet att lära sig mer om nya produkter och tjänster som kan hjälpa dem i sitt arbete.

  1. Aktiviteter

Nu till den roliga biten, för det behövs också! Sociala evenemang som middagar och mingel ger deltagarna möjlighet att träffa andra deltagare på ett mer avslappnat sätt, vilket kan hjälpa till att bygga relationer och skapa nya kontakter.

Det finns många andra aktiviteter som också är vanliga i samband med en konferens för att främja teambuilding och samarbete, såsom: en sport, någon kreativ aktivitet, några timmar på spa, en härlig utflykt eller kanske en rolig matlagningskurs. Här är alternativen många, så förslagsvis tänker du på vilka som ska delta på konferensen och vilken aktivitet som därefter kan passa bäst för att deltagarna ska tycka att den är rolig.

Tips!

Tänk på att bra planering är avgörande när du ska arrangera konferensen, precis som med allt annat. Genom att börja planera och boka i god tid ökar du chansen att få de bästa priserna, samt få tillgång till de bästa lokalerna och talarna. Det är också viktigt att ha budgeten i åtanke när du planerar din konferens och se till att du har tillräckligt med pengar för alla nödvändiga kostnader.

På CONVENDUM hjälper vi dig gärna att planera konferensen, så att den blir så framgångsrik som möjligt.

Vad kan man göra på en konferens? Vanliga frågor och svar!

Vad kännetecknar en konferens?

En konferens är vanligtvis en sammankomst av personer som är intresserade av eller arbetar inom ett specifikt ämnesområde eller bransch. Det syftar oftast till att utbyta kunskap, presentera forskning eller nya produkter/tjänster, och att skapa nya affärskontakter. En konferens kan vara en eller flera dagar lång och kan innehålla föreläsning, aktivitet, workshop eller annat.

Vilka typer av aktiviteter kan man ordna på en konferens?

Det finns många olika aktiviteter som kan ordnas på en konferens, som till exempel gruppövningar, spel, utflykter, middagar, inspirerande talare, avslappningsövningar, någon sport och nätverkande.

Vilka fördelar finns med att ha aktiviteter på konferensen?

Aktiviteter kan främja teambuilding, samarbete och kommunikation, minska stressen och ge deltagarna en chans att koppla av och ha kul tillsammans.

Vad kan man göra för att engagera deltagarna på en konferens?

För att engagera deltagarna på en konferens kan arrangörerna inkludera en variation av aktiviteter, både för att hålla dem intresserade och för att ge dem möjlighet att nätverka med varandra. Interaktiva sessioner, workshops och paneldebatter är exempel på aktiviteter som kan engagera deltagarna. Genom att göra konferensen mer interaktiv och relevant kan man också öka möjligheterna för deltagarna att lära sig nya färdigheter och tekniker.

Vilken är den bästa aktiviteten på en konferens?

Vilken som är den bästa aktiviteten på en konferens beror helt på vilka deltagarna är och vad målet med konferensen är. Olika aktiviteter lämpar sig olika bra. Därför är det alltså bäst att utgå från deltagarna och syftet med konferensen. Ett tips är att du efter avslutad konferens följer upp med deltagarna för att samla in feedback gällande vad de tyckte var bra, respektive mindre bra. Feedbacken kan du sedan använda för att förbättra innehållet till nästa gång och planera aktiviteter som är relevanta och engagerande för alla.

 

Boka nästa konferens hos oss på CONVENDUM

Med ett stort utbud av lokaler runt om i Stockholm och Göteborg, är det enkelt att anordna din konferens tillsammans med oss på CONVENDUM. Våra rådgivare säkrar att ni hamnar i ett rum som passar era behov, oavsett antalet deltagare. Nedan kan du läsa mer om våra konferensanläggningar i Stockholm och Göteborg.

Konferens Stockholm

I Stockholm finns CONVENDUM på flera adresser, alla i centrala lägen med mötes- och konferensrum i olika storlekar. Konferens hos CONVENDUM innebär ett fullt utrustat mötes- eller konferensrum med allt ni behöver i form av teknik, mat och dryck.

LÄS MER

Konferens Göteborg

Konferens hos CONVENDUM innebär ett fullt utrustat mötesrum med allt ni behöver i form av teknik, mat och dryck. Det innebär även full service med hjälp från vår personal på plats med det som behövs för att göra ert möte så bra som möjligt.

Läs mer

 

Kontakta oss

Du är alltid varmt välkommen att boka visning av våra lediga lokaler. Fyll i formuläret, ring oss på telefon +46 (0) 10 510 08 88, eller skicka e-post till info@convendum.se. Du är självklart även välkommen att kontakta oss för hjälp och information genom vår chattfunktion här på sidan.

Hitta information och sök efter fler bilder från våra kontor i Stockholm eller övriga locations i Sverige och på Mallorca i våra sociala medier: InstagramLinkedIn och Facebook.

Hitta alla våra locations här

BLI KONTAKTAD

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM! Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev