Hur många får plats i en konferens?

Att planera en konferens kan vara en omfattande uppgift och det finns många faktorer att ta hänsyn till. En viktig del är att välja en lämplig lokal som rymmer antalet deltagare och passar ändamålet med konferensen. Därför är det viktigt att tänka igenom de syfte, behov och krav som finns för konferensen för att välja rätt konferenslokal.

I denna artikel ger vi dig våra bästa tips gällande vad du behöver tänka på när du ska planera en bra konferens för mindre som större antal deltagare, hur många personer CONVENDUMs olika anläggningar rymmer och hur vi kan hjälpa dig.

Adresser

Konferens Stockholm

I Stockholm finns CONVENDUM på flera adresser, alla i centrala lägen med mötes- och konferensrum i olika storlekar. Konferens hos CONVENDUM innebär ett fullutrustat mötes- eller konferensrum med allt ni behöver i form av teknik, mat och dryck.

Konferens Göteborg

Konferens hos CONVENDUM innebär ett fullutrustat mötesrum med allt ni behöver i form av teknik, mat och dryck. Det innebär även full service med hjälp från vår personal på plats med det som behövs för att göra ert möte så bra som möjligt.

7 tips för en lyckad konferens

Ska du planera nästa konferens och vill se till att allt går smidigt och framgångsrikt? Att en konferens är välplanerad kan göra hela upplevelsen samt öka produktiviteten, stärka relationer och främja samarbete mellan deltagarna.

Men det kan också vara en utmaning att organisera en konferens som uppfyller alla deltagares förväntningar och behov, speciellt om det är ett större antal personer som ska delta.

Här är några viktiga saker att tänka på som hjälper dig att planera en bra konferens och gör det tydligare vilken typ av lokal du behöver boka:

  1. Beroende på konferensens ändamål lämpar sig olika konferenslokaler olika bra. Börja med att bestämma syftet med konferensen och skapa en tidsplan för evenemanget. Kom ihåg att du genom att vara ute i god tid får mer tid att planera och organisera.
  2. Välj rätt lokal som passar dina behov och som är lättillgänglig för deltagarna. Det är viktigt att du bokar en lokal som rymmer alla deltagare samt att du bokar den i god tid för att säkerställa att den är tillgänglig. Våra lokaler är utformade för att du och de andra deltagarna ska känna er bekväma och inspirerade.
  3. Framförhållningen är lika viktigt om du ska boka talare till konferensen för att säkerställa att du får den talare du vill ha. Populära talare kan ofta vara upptagna flera månader i förväg.
  4. Se till att du har tillgång till den utrustning som behövs, exempelvis ljudsystem och projektor. När du hyr någon av våra konferenslokaler ingår alltid modern och lättanvänd utrustning. Behöver du hjälp med förberedelserna hjälper vi självklart både innan och under konferensen.
  5. Räkna på vilken typ av mat som ska serveras, hur mycket som behövs under dagen och hur den ska serveras. Oavsett om du vill erbjuda en god kopp kaffe och fikabröd, en god lunch eller kanske alltihop, så kan vi hjälpa dig.
  6. Skapa en engagerande agenda med olika typer av presentationer och aktiviteter som passar dina deltagares intressen. Agendan kan nämligen styra valet av lokal, eftersom den kan kräva särskilda utrymmen för vissa aktiviteter eller presentationer. Utöver att hjälpa dig att hitta rätt lokal och finnas på plats under konferensen, kan vi också hjälpa dig med planering av aktiviteter i området för dig och ditt sällskap.
  7. Efter avslutad konferens är det bra att följa upp med deltagarna för att kunna identifiera områden som kan förbättras till nästa gång samt för att fortsätta bygga relationer och nätverk.

Så många får plats i våra olika konferenslokaler

Med ett stort utbud av konferenslokaler runt om i Stockholm och Göteborg, är det enkelt att anordna din konferens tillsammans med oss på CONVENDUM.

Våra rådgivare säkrar att ni hamnar i ett rum som passar de behov som finns, oavsett antalet deltagare. Läs mer om våra konferenslokaler nedan.

CONVENDUMs konferenslokaler i Stockholm

Kungsgatan 9

CONVENDUM Kungsgatan 9 ligger på en av Stockholms mest välkända gator med närhet till allt. Här finns flera praktiska och toppmoderna mötesrum i olika storlekar och även rymliga seminarie- och konferensrum med generöst ljusinsläpp. Det stora konferensrummet har två stora skärmar med tillhörande projektorer och tar upp till 110 personer. Flaggskeppet CONVENDUM Kungsgatan 9 är CONVENDUMs största Coworking space hittills.

Birger Jarlsgatan 57, Spårvagnshallarna

I de ikoniska Spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan 57 hittar ni CONVENDUM. Precis på gränsen till Vasastan och Östermalm är det här kontoret perfekt positionerat för er som vill ha möten eller konferens nära pulsen från city. På entréplan hittar ni vårt unika cafékoncept CONVENDUM Coffee. I fastighetens entré möts ni av en storslagen lounge, anslutning till loungen finns mötesrum för sällskap i olika storlekar och en stor hörsal för ca. 110 deltagare.

NYBROGATAN 17

På Nybrogatan 17 i Stockholm hittar du flertalet mötes- och konferenslokaler i det nyrenoverade Astoriahuset. I huset bjuds du in till ljusa och fräscha lokaler med stora fönster, modern teknik och en härlig lounge. Här kan du genomföra möten och konferenser på en av de bästa adresserna i Stockholm, med bara några minuters promenad till Nybroplan, Birger Jarlsgatan och Strandvägen. Utanför mötesrummen hittar du en lounge för fika, möten eller nätverkande.

Vegagatan 14

Vid Odenplan i centrala Stockholm hittar ni CONVENDUM på Vegagatan 14. Här erbjuds flertalet mötes- och konferenslokaler för både stora och små möten. I huset bjuds man in till ljusa och fräscha lokaler med fönster ut mot pulsen på Odenplan, det erbjuds även modern teknik och en härlig lounge. Utanför mötesrummen hittar ni en lounge för så väl möten och jobb, och är ni sugna på en kopp kaffe erbjuder vår barista riktigt gott premiumkaffe nere i vårt café CONVENDUM Coffee.

BIBLIOTEKSGATAN 29

Välkommen till ett förstklassigt konferens- och kontorshotell på en av de bästa platserna i Stockholm. På Biblioteksgatan 29 erbjuder CONVENDUM flera mötes- och konferensrum för upp till 80 personer, med den senaste tekniken. Strax utanför entrén till Biblioteksgatan 29 ligger Stureplan, omgiven av flera förstklassiga restauranger, butiker och andra sevärdheter. Denna bekväma miljö skapar en atmosfär som kombinerar både mötes- och arbetsliv i en naturlig miljö.

FLEMINGGATAN 18

I Trygg-Hansa-huset på Kungsholmen hittar du numera CONVENDUM. Omgiven av natur, parker och närhet till vattnet, kommer du in i en oas med ett vattenfall på entréplan, som landar i en av våra lounger. I huset hittar du en stor lounge, en mäktig hörsal för flera hundra personer och mycket mer. Dessutom finns Stockholms Centralstation på gångavstånd, vilket ökar tillgängligheten ytterligare.

Samuel Daneberg

GÄVLEGATAN 16

I stadsdelen Hagastaden hittar du CONVENDUM på Gävlegatan 16. Här har CONVENDUM öppnat ett coworking space fördelat på sju våningsplan, med flexibla kontorslösningar och mötesrum. Här får du närhet till både pendeln och bussar, och i direkt anslutning till bland annat Nobis Hotel erbjuds förstklassigt hotell, restaurang och bar.

KATARINAVÄGEN 15

I det ikoniska Glashuset på Södermalm i Stockholm, bara några minuters promenad från Slussens buss- och tunnelbanestation, hittar du CONVENDUM. Här erbjuds flertalet mötesrum i olika storlekar, alla med den senaste designen och tekniken. Du hittar också vår stora hörsal för upp till 74 personer, och som alltid får du högklassig service och många härliga alternativ när det gäller mat och dryck.

Konferens Norrmalm - detaljbild

STRANDVÄGEN 1

Med Östermalm runt hörnet och Stockholms Centralstation bara ett stenkast bort, hittar du CONVENDUMs kanske mest unika enhet. Varje konferensrum har sin egen stil, där några är sofistikerade medan andra har mer karaktär.

Hos oss på Strandvägen 1 kommer du bli inspirerad. Väljer du ett av de mer dramatiska rummen för din konferens, skapas ett unikt möte som sent kommer att glömmas. Vi erbjuder full service, vilket innebär att vår personal finns på plats för att välkomna dina deltagare när de anländer. Är du även i behov av mat och dryck hjälper vi gärna till.

VASAGATAN 16

I hjärtat av Stockholms CBD, Central Business District, precis intill Centralstationen och cirka 15 minuters promenad från mysiga Gamla Stan, ligger CONVENDUMs flaggskepp på Vasagatan 16.

Här erbjuder vi ett stort antal toppmoderna mötes-och konferensrum i olika storlekar. Du finner allt från de minsta mötesrummen som rymmer två personer, till utrymme för upp till 150 personer i vår vackra lounge och vinterträdgård. Här erbjuder vi även möjligheter till mingel, utställningar och andra events.

JAKOBSBERGSGATAN 16

I toppmoderna lokaler i CBD finner du vårt nya coworking center på Jakobsbergsgatan 16. Här erbjuder vi tre mötesrum för upp till åtta personer, samt ett mötesrum för upp till 16 personer.

VÄSTRA JÄRNVÄGSGATAN 3

Mitt emot centralstationen finner du CONVENDUMs lokal på Västra Järnvägsgatan 3. Ett toppmodernt coworking space med moderna mötesrum och en avslappnad miljö med service i absolut toppklass.

 

CONVENDUMs konferenslokaler i Göteborg

KUNGSPORTSAVENYN 21

Du är varmt välkommen till CONVENDUMs coworking/conference center mitt på Avenyn och stans absolut bästa adress. Här har du närhet till trevliga restauranger, shopping, flygbussar och centralstationen. Vårt coworking space på Kungsportsavenyn 21 har ett perfekt läge som gör det smidigt för dig och dina gäster att ta er till välrenommerade restauranger och roliga aktiviteter.

I Göteborg erbjuder vi ett brett urval av mötes- och konferenslokaler i olika storlekar, med alternativ för alla grupper. Bjud in dina deltagare till en härlig konferens, stora föreläsningar, mindre möten eller andra sorters sammankomster. För större konferenser finns en hörsal med plats för över 100 personer i biosittning.

 

Hur många får plats i en konferens? Vanliga frågor och svar!

Hur många får man vara på en konferens?

Hur många man får vara på en konferens finns det ingen direkt gräns för. Som en tumregel får max 2,5 personer per kvadratmeter vistas i en lokal. I samband med din bokning är det därför bra att ta reda på max antal tillåtna personer i lokalen.

Vad kostar konferens per person?

Kostnaden för en konferens per person kan variera beroende på en rad faktorer, såsom plats, längd på konferensen, innehåll, måltider och eventuella tillägg.

Hur många personer i ett rum?

På CONVENDUM kan du boka konferenslokaler som rymmer allt från 2 personer till flera hundra personer:

Måste man följa med på konferens?

Vanligtvis förväntas det att anställda deltar på konferenser och liknande evenemang, men i de flesta fall är det frivilligt att delta. Detta kan dock variera mellan företag och är inget vi på CONVENDUM kan svara på. Det kan däremot vara viktigt och givande att delta i konferenser för att utveckla sina professionella färdigheter samt nätverka med kollegor och andra inom branschen.

 

Boka nästa konferens hos oss på CONVENDUM

Med ett stort utbud av lokaler runt om i Stockholm och Göteborg, är det enkelt att anordna din konferens tillsammans med oss på CONVENDUM. Våra rådgivare säkrar att ni hamnar i ett rum som passar era behov, oavsett antalet deltagare. Nedan kan du läsa mer om våra konferensanläggningar i Stockholm och Göteborg.

Konferens Stockholm

I Stockholm finns CONVENDUM på flera adresser, alla i centrala lägen med mötes- och konferensrum i olika storlekar. Konferens hos CONVENDUM innebär ett fullt utrustat mötes- eller konferensrum med allt ni behöver i form av teknik, mat och dryck.

LÄS MER

Konferens Göteborg

Konferens hos CONVENDUM innebär ett fullt utrustat mötesrum med allt ni behöver i form av teknik, mat och dryck. Det innebär även full service med hjälp från vår personal på plats med det som behövs för att göra ert möte så bra som möjligt.

Läs mer

 

Kontakta oss

Du är alltid varmt välkommen att boka visning av våra lediga lokaler. Fyll i formuläret, ring oss på telefon +46 (0) 10 510 08 88, eller skicka e-post till info@convendum.se. Du är självklart även välkommen att kontakta oss för hjälp och information genom vår chattfunktion här på sidan.

Hitta information och sök efter fler bilder från våra kontor i Stockholm eller övriga locations i Sverige och på Mallorca i våra sociala medier: InstagramLinkedIn och Facebook.

Hitta alla våra locations här

BLI KONTAKTAD

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM! Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev