Vad ingår i en konferensbokning?

Det är mycket att tänka på när en konferens ska planeras. Ingen konferens är heller den andra lik och behoven ser oftast väldigt olika ut. Men vad ingår egentligen i en konferensbokning och vad behöver man tänka på för ett lyckat event? Det korta svaret är att det helt beror på vilken lokal du bokar och hos vilken aktör.

Låt oss gå igenom vad som brukar ingå i en konferensbokning hos oss på CONVENDUM, vad vi kan hjälpa till med och avsluta med sju saker som är bra att tänka på när du planerar innehållet för din nästa konferens.

Adresser

Konferens Stockholm

I Stockholm finns CONVENDUM på flera adresser, alla i centrala lägen med mötes- och konferensrum i olika storlekar. Konferens hos CONVENDUM innebär ett fullutrustat mötes- eller konferensrum med allt ni behöver i form av teknik, mat och dryck.

Konferens Göteborg

Konferens hos CONVENDUM innebär ett fullutrustat mötesrum med allt ni behöver i form av teknik, mat och dryck. Det innebär även full service med hjälp från vår personal på plats med det som behövs för att göra ert möte så bra som möjligt.

Vad vi på CONVENDUM erbjuder

Nytta förenat med nöje är i många sammanhang ett framgångsrikt recept och det tror vi gäller även för en lyckad konferens. Men det är ofta lättare sagt än gjort, då planerandet av en konferens innebär många olika delar att ta hänsyn till.

Genom att med god framförhållning planera konferensen får du mer tid att tänka igenom respektive del, vilket kommer ha en positiv effekt och göra att konferensen blir en lyckad upplevelse för deltagarna.

På CONVENDUM har vi lång erfarenhet av att hjälpa företag att planera och hålla sina konferenser. Behöver du hjälp att planera din konferens, finns vi här och kan erbjuda:

Professionell service och personal

Vi finns på plats från första stund att välkomna dig och dina deltagare till konferensen. Vår professionella personal skapar garanterat en välkomnande känsla tillsammans med ett fantastiskt första intryck.

God mat och dryck

Spara både tid och energi genom att låta oss hjälpa till med catering och service under konferensen enligt överenskommelse. Oavsett om du vill bjuda på en härlig frukost, för- eller eftermiddagsfika med kaffe och fikabröd eller en god lunch, så löser vi det.

Exklusiva och inspirerande miljöer

Våra utrymmen är utformade för att du och dina deltagare ska känna er bekväma och inspirerade. Det ska vara självklart att bjuda in kollegor, samarbetspartners och kunder för att hålla möten och sammankomster utan att behöva tänka på lokalerna. Det ska bara fungera, helt enkelt.

Modern teknik med projektor

Oavsett vilken av våra konferenslokaler du hyr, ingår alltid modern och lättanvänd utrustning. Behöver du hjälp med tekniken kan vi givetvis hjälpa till både innan och under hela konferensen.

Hjälp med planering av aktiviteter

Utöver att hjälpa dig att hitta rätt lokal för din konferens och finnas på plats under konferensen, kan vi också hjälpa dig med det där lilla extra. Vill du planera en aktivitet att överraska deltagarna med för att stärka sammanhållningen och skapa dynamik i dagens agenda, kan vi också ta fram tips på aktiviteter i området som passar dig och ditt sällskap.

Individuella eller färdiga konferenspaket

CONVENDUM erbjuder flera färdiga konferenspaket eller individuella paket som är skräddarsydda efter dina önskemål. Planerar du en stor konferens med flera hundra deltagare eller en mindre grupp? Kontakta oss för ytterligare information!

 

7 saker att tänka på när du planerar innehållet i nästa konferens

  1. Var ute i god tid och tänk igenom vilket syfte konferensen har för att kunna skapa en tidsplan för evenemanget.
  2. Välj rätt lokal som passar de behov som finns och som är lättillgänglig för deltagarna. Det är bra att göra detta i god tid för att säkerställa att lokalen är tillgänglig.
  3. Boka talare med god framförhållning för att säkerställa att du får den talare du vill ha. Populära talare kan nämligen vara fullbokade flera månader i förväg.
  4. Se till att du har tillgång till den utrustning som behövs, exempelvis ljudsystem och projektor. När du bokar konferenslokal hos oss på CONVENDUM ingår alltid modern och lättanvänd utrustning och vid behov kan vi alltid hjälpa till – både innan och under konferensen.
  5. Räkna på vilken typ av mat samt hur mycket som behövs under dagen. Oavsett om du vill erbjuda en enklare fika, en större lunch eller både och, så kan vi hjälpa till att förbereda och sköta servicen kring måltiderna.
  6. Skapa en engagerande agenda med olika typer av presentationer och aktiviteter som passar dina deltagare. En konferens med ett genomtänkt och anpassat innehåll gör dina deltagare mer engagerade och får dem att interagera.
  7. Efter avslutad konferens är det viktigt att följa upp med deltagarna för att identifiera områden som de tyckte var bra och som kan förbättras till nästa gång, samt för att fortsätta bygga relationer och nätverk. Det är bra att smida järnet medan det är varmt, då deras intryck från konferensen fortfarande är färskt.

 

Vad ingår i en konferensbokning på CONVENDUM? Vanliga frågor och svar!

Vad ingår i konferenskostnader?

Konferenskostnader inkluderar vanligtvis lokalhyra, teknisk utrustning, mat och dryck, samt eventuella kostnader för föreläsare eller underhållning. Andra kostnader kan inkludera resor och boende för deltagare eller arrangörer.

Vad är avdragsgillt vid en konferens?

Vissa kostnader för en konferens kan vara avdragsgilla för företag, såsom lokalhyra, teknisk utrustning, mat och dryck samt resor och boende för anställda. Det är viktigt att du kontrollerar reglerna för avdrag och ser till att alla kostnader följer skattereglerna.

Vad kännetecknar en konferens?

En konferens är vanligtvis en sammankomst av personer som är intresserade av eller arbetar inom ett specifikt ämnesområde eller bransch. Den syftar oftast till att utbyta kunskap, presentera forskning eller nya produkter/tjänster och att skapa nya affärskontakter. En konferens kan vara allt från en halvdag, till en heldag eller flera dagar lång och kan innehålla föreläsningar, aktiviteter, workshops eller liknande.

Kan mat och dryck ingå i en konferensbokning?

Ja, mat och dryck kan inkluderas i en konferensbokning. Det kan vara allt från enkla kaffepauser till en komplett lunch eller middag. Det är vanligt att man kan välja mellan olika alternativ beroende på budget och önskemål.

Behöver jag ta med egen teknisk utrustning eller finns det på plats?

Oavsett vilken konferenslokal du hyr hos oss på CONVENDUM, ingår alltid modern och lättanvänd utrustning. Behöver du hjälp med tekniken kan vi givetvis hjälpa till både innan och under hela konferensen.

Boka nästa konferens hos oss på CONVENDUM

Med ett stort utbud av lokaler runt om i Stockholm och Göteborg, är det enkelt att anordna din konferens tillsammans med oss på CONVENDUM. Våra rådgivare säkrar att ni hamnar i ett rum som passar era behov, oavsett antalet deltagare. Nedan kan du läsa mer om våra konferensanläggningar i Stockholm och Göteborg.

Konferens Stockholm

I Stockholm finns CONVENDUM på flera adresser, alla i centrala lägen med mötes- och konferensrum i olika storlekar. Konferens hos CONVENDUM innebär ett fullt utrustat mötes- eller konferensrum med allt ni behöver i form av teknik, mat och dryck.

LÄS MER

Konferens Göteborg

Konferens hos CONVENDUM innebär ett fullt utrustat mötesrum med allt ni behöver i form av teknik, mat och dryck. Det innebär även full service med hjälp från vår personal på plats med det som behövs för att göra ert möte så bra som möjligt.

Läs mer

 

Kontakta oss

Du är alltid varmt välkommen att boka visning av våra lediga lokaler. Fyll i formuläret, ring oss på telefon +46 (0) 10 510 08 88, eller skicka e-post till info@convendum.se. Du är självklart även välkommen att kontakta oss för hjälp och information genom vår chattfunktion här på sidan.

Hitta information och sök efter fler bilder från våra kontor i Stockholm eller övriga locations i Sverige och på Mallorca i våra sociala medier: InstagramLinkedIn och Facebook.

Hitta alla våra locations här

BLI KONTAKTAD

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM! Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev