Varför är det viktigt med en bra arbetsmiljö?

Klimatet på arbetsplatsen påverkar allt ifrån vår kreativitet och hur vi mår, till vår produktivitet och slutligen nivån på leveransen. Genom bra relationer till våra kollegor och satsningar på den sociala tillvaron går det att bidra till ökad lönsamhet och att organisationen lättare når sina mål.

Att känna en samhörighet på sin arbetsplats där det finns trevliga kollegor och relationerna är viktigt ur ett hälsoperspektiv. Att vara egenföretagare kan göra det svårt att känna en samhörighet och de sociala tillfällena riskerar att bli få. För just egenföretagare kan lösningen vara att sitta på ett Coworking space och på så vis hitta delaktighet i ett större nätverk med flera bolag och deras anställda eller även hos andra egenföretagare.

Ett av alla syften med ett Coworking space är att det ska vara en social plattform som underlättar för nätverkande och socialt umgänge. Detta leder i sin tur till att ens egna och organisationens effektivitet och lönsamhet ökar. Bolag och individer ska sinsemellan kunna lära känna varandra vilket det skapas flertalet tillfällen till att göra. Att ha en arbetsplats som gemensam faktor underlättar för att skapa nya kontakter som sedan underlättar under exempelvis sociala aktiviteter som dagliga frukostar, luncher och After Works som erbjuds” – Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

Sociala aktiviteter kan hjälpa till att skapa en starkare sammanhållning bland anställda. Att ha planerade aktiviteter möjliggör för att lära känna fler sidor av varandra. I motgångar blir det än viktigare att bygga en stark samhörighet och företagskultur för att stärka moralen och öka kreativiteten.

Många Coworking spaces erbjuder möjligheter för sociala aktiviteter för att anställda på företag ska komma närmre varandra och för att företagskulturen på så vis stärks. Utöver frukostar, luncher och After Works kan det även vara mer fysiska aktiviteter som pingis eller kanske en föreläsning. Det aktivitetsbaserade, öppna kontorslandskapet ska även möjliggöra för spontana sociala aktiviteter som främjar både kreativitet och välmående” – Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

Många har varit oroliga över återgången till kontoret och hur det ska påverka smittspridningen, vår arbetsro och balansen mellan arbetsliv och privatliv osv. När restriktionerna släpptes kom många tillbaka till kontoret och släppte hemarbetet till stor del. Hur vi interagerar med varandra har förändrats vilket påverkar arbetsmiljön.

Det är en stor skillnad i hur individer föredrar att arbeta, en del föredrar att spendera arbetstiden på kontoret för att lättare dela upp och balansera arbetsliv och privatliv medan andra föredrar att spendera fler timmar av sin arbetstid på distans. Oavsett hur arbetssättet ser ut är det viktigt att det finns möjligheter till en arbetsplats med en miljö som fungerar som en kreativ drivkraft, oavsett om det är tillsammans med kollegor eller andra sociala kontakter där idéer kan utbytas” – Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

Om CONVENDUM
CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. Vi erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Därtill erbjuds också boende i form av företagslägenheter. Följ oss på FacebookLinkedInInstagram och YouTube.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev