Vad kostar ett kontorshotell?


Att hitta det nya perfekta kontoret är inte alltid en enkel uppgift. Framför allt är pris och kostnad för kontorsyta den preliminära aspekten som företag tittar på. Traditionella kontor och kontorshotell jämförs ofta med varandra i kontorsökandet då dessa är de två vanligaste kontorsformerna på marknaden. I grund och botten är det samma produkt men de två alternativen skiljer sig åt i kunderbjudandet och utförandet.

Så vad kostar egentligen ett kontorshotell i jämförelse med ett traditionellt kontor? I Stockholm kostar ett traditionellt kontor i genomsnitt mellan 10 000 – 20 000kr/anställd/månad. Men att bara räkna pris per kvadratmeter eller pris per anställd är dessvärre inte jämförbart när man tittar på de två olika alternativen. I stället behöver man lyfta blicken och titta på vad man får för priset. Man kan se på det som varmhyra och kallhyra där coworking och kontorshotell erbjuder varmhyra medan traditionella kontor erbjuder kallhyra. Hos CONVENDUM kan ett företag få ner sina kontorskostnader per anställd med upp till 50% jämfört med ett traditionellt kontor.

Pris traditionellt kontor vs. kontorshotell

Man brukar prata om många bäckar små när det kommer till kostnader. Alltifrån fastighetsskatt, el, wifi, städavtal till kaffebönor och kopieringspapper måste köpas in och förhandlas om vid en eventuell flytt till ett eget traditionellt kontor. Något som i längden byggs på och snabbt kan dra i väg kostnadsmässigt. Små och rörliga kostnader som inte gör speciellt stora avtryck till en början men som tillslut bygger på högen av extraarbete och utgifter. För att minska kostnaderna slutar det ofta med att företag behöver kompromissa med kvaliteten i sin kontorsmiljö vilket påverkar de anställdas trivsel.

Hos CONVENDUM behöver du inte tänka på något av detta, vi förhandlar alla kringtjänster åt dig och ditt företag. I en kontorshotellslösning ingår nämligen alla rörliga kostnader redan i priset vilket innebär att du kan fokusera på din verksamhet i lugn och ro. Vi på CONVENDUM fixar allt kontorsrelaterat åt dig, vi kallar detta för plug-and-play. Kaffe står klart, skrivarpappret är påfyllt och wifi fungerar utan problem. Det är bara att slå sig ner vi ett skrivbord och börja jobba, inga uppstartsförberedelser behövs från din sida.

Mer yta för pengarna

En av de främsta fördelarna med kontorshotell är flexibiliteten. Med traditionella kontor binder du upp kostnader långsiktigt genom att ingå i långa avtal med fastighetsägaren, ofta på mellan 3-10 år. Med kontorshotell och coworking slipper du binda upp dig i långa avtal utan du kan justera dina kostnader på kortare sikt, genom att antingen minska kontorsytan eller teckna interimsavtal.

På ett kontorshotell betalar du endast för ditt kontorsrum eller medlemskap men får ändå tillgång till flera tusen kvadratmeter öppen kontors- och loungeyta på flera olika adresser. I CONVENDUMs koncept ingår valmöjligheten att välja vilken adress du vill jobba från. Du kan välja att ha ett kontorsrum på en adress men kan närsomhelst nyttja coworking ytorna på alla övriga anläggningar.

Om CONVENDUM

CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och företagsbostäder i centrala affärsdistrikt. CONVENDUM erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Därtill erbjuds också boende i form av företagsbostäder. Följ oss på FacebookLinkedInInstagram och YouTube.

Kontor Vasastan

Boka visning

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se