Tillbaka till kontoret, en återvändande trend i arbetslivet

Pandemin har rört om i våra arbetsliv och banat väg för en tydlig förändring. Medan fördelarna med distansarbete hyllades, verkar en längtan efter att återvända till kontoret göra sig påmind och ett tydligt skifte har börjat märkas och det finns tydliga signaler på att kontorets betydelse återupptar sin centrala roll.

Kontoret- mer än en plats för arbete
Kontoret har visat sig vara mer än bara en plats för arbete; dess miljö har en betydande inverkan på vårt välbefinnande. En nyligen publicerad undersökning från Castellum, ”Framtidens Arbetsliv – en Årlig Rapport om Kontorstrender 2024”, avslöjar att vi spenderar alltmer tid på kontoret, medan fördelarna med distansarbete minskar. Samarbete, produktivitet och vårt välmående lider när vi inte är mer fysiskt närvarande på arbetsplatsen. En överväldigande majoritet, åtta av tio personer, anser att kontorsmiljön är av stor vikt vid jobbsökande, och en bättre miljö leder till högre närvaro. Dessutom är närvaro på kontoret viktig för hälsan.

Arbetsplatsen är avgörande för framgång
Det är uppenbart att kontorsmiljön spelar en avgörande roll. De främsta fördelarna med att arbeta på kontoret inkluderar möjligheten att interagera med kollegor, och att jobbet blir lättare att utföra. En ökning med 45% jämfört med föregående år säger att kontoret bidrar till att göra jobbet enklare.

Att lämna det virtuella hemmakontoret och återanvända till det fysiska kontoret har sina fördelar när det gäller att utnyttja det sociala livet för att öka produktiviteten. Att trivas på arbetsplatsen kan vara avgörande för ett företags framgång, och flera undersökningar visar att arbetsmiljö och trevliga kollegor påverkar valet av arbetsgivare.

– Vi på CONVENDUM märker att många bolag, så väl arbetsgivare som arbetstagare, upplever en ökad trivsel av att träffas fysiskt. Arbetsplatsen är en mötes- och kommunikationsplattform där man ses för att utbyta idéer, tankar och erfarenheter, något som inte går att göra på samma sätt vid distansarbete. Därför har det för oss varit en central fråga att skapa möjligheter för människor att träffas i attraktiva miljöer som tillgodoser våra nödvändigaste sociala behov som samtidigt ökar produktiviteten, säger Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

Coworking alltmer populärt
Företag som CONVENDUM erbjuder bekvämligheter för sina anställda och fungerar som en plattform för att rekrytera och behålla medarbetare, där flexibla lösningar och skalbarhet utgör nyckelfaktorer. Enligt Castellums undersökning är kontorets miljö en avgörande faktor för att behålla uppskattade medarbetare och är också viktig vid val av arbetsgivare, särskilt för unga arbetstagare. Gott kaffe, frukost och gym är högt prioriterade på önskelistan för kontorsarbetare. Coworking blir alltmer populärt, med en betydande majoritet som kan tänka sig att arbeta i sådana miljöer. Fördelarna inkluderar möjligheten att fokusera på kärnverksamheten i en inspirerande miljö som främjar både företagets och individens välmående.

Claudia Galli Concha driver PR- och marknadsföringsbyrån Galli Agency och huserar på CONVENDUM Nybrogatan 17. Ett medlemskap som innebär gemenskap, trivsel och inspiration.

CONVENDUM får mig att växa som person och i mitt bolag. För jag får så mycket inspiration från andra människor som sitter här. Det är någonting med den här bubbliga känslan, att alla som sitter här gör saker de brinner för. Det är inspirerande,  säger Claudia Galli Concha.

Om CONVENDUM
CONVENDUM erbjuder moderna och efterfrågade kontorslösningar för små och stora företag. CONVENDUMs erbjudande sträcker sig från Coworking, Private Office, Grand Office, Big Office, Exclusive Office, Enterprise Membership till Office Management. Gemensamt för de olika produkterna är premiumkontor I kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounger, konferenscenter, café, gym, musikstudios och showrooms.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev