Miljödiplomering av Kungsportsavenyn 21 – intervju med Ellen Lindvall CONVENDUM

Det senaste halvåret har CONVENDUM genomfört ett miljödiplomeringsarbete för kontoret på Kungsportsavenyn 21. Ellen Lindvall i Göteborg har varit projektledare för det gedigna arbetet med diplomeringen och besvarar några frågor gällande processen.

Vad är en miljödiplomering?
Miljödiplomering innebär att företag diplomeras för ett systematiskt förbättringsarbete vad gäller den egna verksamhetens betydande miljöaspekter. I CONVENDUMs fall gäller detta förbrukningen av el, vatten och papper men även användningen av källsortering. Miljödiplomering är ett miljöledningssystem som följer kravstandarden i Svensk Miljöbas.Miljödiplomering Ellen

Vad innebär detta för CONVENDUM?
Att vi har blivit miljöcertifierade innebär att vi värnar om miljön och att vi har implementerat det här tankesättet i den dagliga driften av våra lokaler. Vi har under en lång tid planlagt hur vi ska kunna genomföra, följa upp och förbättra miljöarbetet på vårt kontor. Från och med nu kan vi på Kungsportsavenyn 21 även ta emot bolag som kräver en miljöcertifiering.

Kommer medlemmarna att märka någon skillnad?
Som medlem kommer man att märka flera små skillnader. Det finns nu fler kärl för sortering på alla våningar. Vi kommer också fylla upp diskmaskinerna innan dom körs för att minska förbrukningen av både el och vatten. Vi kommer även uppdatera skrivarna så att dubbelsidig utskrift blir standard för att minska på pappersförbrukningen.

Vad är nästa steg i det här arbetet?
Just nu strävar vi efter att minska förbrukning av el och vatten, och att börja sortera avfall mer än tidigare. Dessa siffror kommer sedan beräknas och slås ut per person och därifrån ser vi hur den totala förbrukningen minskar. Det är långsiktiga mål där vi hela tiden strävar efter att effektivisera och utveckla miljöarbetet.

CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. CONVENDUM erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Därtill erbjuds också boende i form av företagslägenheter. Följ oss på FacebookLinkedInInstagram och YouTube.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev