Hur mycket kostar det att hyra ett litet kontor?

Om du hyr ett traditionellt kontor i Stockholm kan du få betala mellan 10 000 och 20 000 kronor per person och månad. Priserna varierar såklart beroende på vilken adress det gäller, vilket skick fastigheten är i och vilka faciliteter som finns. Alternativet till traditionellt kontor är kontorshotell – en modern lösning som allt fler företag väljer att nyttja. Om du ska jämföra priset på att hyra kontor med att hyra in dig på kontorshotell räcker det inte att bara jämföra pris per kvadratmeter. Titta istället på vad du får för pengarna. Vad ingår i hyran?

Här kan du läsa mer om vad det kostar att hyra ett litet kontor, vad det innebär att välja kontorshotell och hur det fungerar när du blir medlem hos oss på CONVENDUM. Vad får du när du hyr in dig på kontorshotell? Vad ingår i medlemskapet? Läs vidare för svar.

Kontorshotell – få tillgång ett kostnadseffektivt alternativ

När du hyr in dig på ett kontorshotell betalar du en hyra, och i det priset ingår allt du behöver för att driva ditt kontor. Det traditionella kontoret däremot, betyder ofta att du betalar kallhyra och att kostnader tillkommer för till exempel uppvärmning och städning.

När man tänker på det blir det tydligt att det är mer kostnadseffektivt att hyra ett litet kontor på kontorshotell istället för att betala för ett traditionellt kontor. Du slipper betala onödigt mycket för plats du inte använder, du betalar bara för den yta du behöver.

När vi frågat runt bland våra hyresgäster har vissa berättat att de sänkt sina kontorskostnader med upp till 50 % genom att flytta till CONVENDUM. I medlemskapet ingår allting du behöver, som elektricitet, vatten, möbler, kontorsdrift och konferensteknik. En all inclusive-lösning helt enkelt. Du slipper fundera på alla kringtjänster som kommer med att hyra lokaler – det lämnar du till oss.

När du blir medlem och hyr kontor hos oss får du tillgång till alla våra kontorshotell. Vi finns just nu i Stockholm, Göteborg och Palma de Mallorca.

Läs mer om vårt medlemskap, vad det kostar och vad som ingår: Medlemskap

Olika kostnader för traditionellt kontor vs. kontorshotell

För att du ska få en tydligare bild av vad du får tillgång till bara genom att betala hyra på ett kontorshotell, har vi listat kostnader i listan nedan.

Kostnader för traditionellt kontor:

 • Kallhyra: Du betalar hyra varje månad, för bara lokalen.
 • Underhåll: En kostnad som tillkommer utöver hyran. Kontoret måste städas och hållas efter med reparationer och underhåll.
 • Service: Ännu en kostnad som tillkommer. Nödvändiga tjänster måste finnas på plats. Du måste teckna avtal för uppkoppling, telefon, köpa in kaffe och annat.
 • Inredning: När du hyr traditionellt kontor måste du se till att det finns ergonomiska möbler på plats så att du och dina medarbetare får en bra arbetsmiljö.
 • Nätverk: Detta är inte en direkt kostnad, men för att nätverka med andra företagare måste du i de flesta fall lämna kontoret.

Kostnader för kontorshotell:

 • Hyra: Du betalar (oftast) en medlemsavgift varje månad, i och med det får du tillgång till allt du behöver för att driva ditt företag.
 • Underhåll: Detta ingår i medlemsavgiften. Du behöver aldrig mer tänka på underhåll och reparationer, i alla fall inte på jobbet.
 • Service: Kaffe, WiFi, skrivare, bemannad reception och IT-support ingår i din medlemsavgift.
 • Inredning: Ergonomiska designmöbler står redan på plats, allt du behöver är din dator.
 • Nätverk: Här får du en naturlig mötesplats att möta andra företagare och nätverka. Kanske till och med hitta nya samarbeten.

Hyr ett litet kontor på kontorshotell – för en eller flera personer

Att välja kontorshotell är ett smidigt alternativ för mindre företag. Du slipper oroa dig för de extra kostnader som kan komma i samband med kontorshyra. Du får även en dynamisk miljö som främjar kreativiteten och hjälper företagare att mötas och nätverka.

Om du vill lägga till ett eget kontor i ditt medlemskap kan du själv välja hur stor yta du behöver. Det finns rum för en person och för mindre team. Du och dina medarbetare slipper fundera över städning, inredning, kaffe och teknisk support – allt sånt ingår i hyran.

Vilken service ingår i medlemskapet på CONVENDUM?

Ett medlemskap hos CONVENDUM är flexibelt. Det betyder att du enkelt kan anpassa ditt hyresavtal om ditt företag växer eller om ni blir färre. När ni hyr ett eget rum har ni en fast plats, men coworking-ytorna på våra kontorshotell är alltid öppna för alla medlemmar.

Att vara medlem kostar 5 825 kronor per månad och person. Detta ingår:

 • Coworking space
 • Tillgång 24/7 årets alla dagar
 • Lounge
 • Frukost
 • Bemannad reception
 • Gym
 • WiFi
 • Skrivare
 • Medlemsapp
 • Kontorsmöbler
 • Företagsadress

Behöver ni större lokaler kan ni såklart lägga till fler rum eller byta till ett större kontor utan problem. Om ni växer så att ni behöver ett helt våningsplan löser vi även detta.

Upptäck CONVENDUM i Stockholm och Göteborg

Kontor i Stockholm

Är ditt företag baserat i Stockholm? Då kan du hyra in dig hos CONVENDUM. Vi har kontorshotell på över tio adresser runtom i huvudstaden. Välj själv vilken som passar dig bäst, city, Södermalm, Östermalm eller kanske Vasastan? För dig som hellre väljer Sundbyberg har vi ett coworking space även där. Alla kontor är premium och när du blir medlem får du tillgång till samtliga kontorshotell. Förutom kontor får du även aktivitetsbaserade öppna coworking-ytor, lounger, mötesrum, restauranger, konferenscenter, caféer, gym och mycket mer.

läs mer om våra kontor i stockholm

Kontor i Göteborg

Göteborgare på jakt efter kontor? Testa CONVENDUM. På centrala adresser i Göteborg hittar du våra kontorshotell. Nära till kommunikationer som spårvagn och tåg. Som alltid hos CONVENDUM ingår allt när du blir medlem.

läs mer om våra kontor i göteborg

Vi har även ett kontorshotell i centrala Palma de Mallorca. Perfekt om du som medlem vill åka på workation eller behöver ta ett internationellt möte.

4 skäl att välja CONVENDUM

Enkla hyresvillkor

Traditionella kontorsavtal sträcker sig ofta över många år. De är svåra att justera när ditt företag får nya behov. Vi tror på flexibla och enkla hyresvillkor.

Det spelar ingen roll om du driver ett stort företag med många anställda, eller om du är soloföretagare som bara behöver en kontorsplats. Det ska vara bekymmersfritt för ditt företag att växa. Behöver du mer plats? Säg till så justerar vi avtalet och utökar kontorsytan.

CONVENDUM vill hjälpa dig att hitta en lösning så att din vardag blir enkel. På köpet får du moderna lokaler i centrala lägen, den service du behöver och ergonomisk designinredning.

Service ingår

Du hyr inte bara ett kontor, du får även tillgång till aktivitetsbaserade coworking spaces – på alla våra kontorshotell i Sverige och utomlands. Här har du möjlighet att både arbeta och nätverka. När det är dags för paus kan du ta dig till våra lounger, restauranger, caféer eller gym.

Kringliggande tjänster som kommer med att hyra kontor är ett minne blott. Vi på CONVENDUM ser till att receptionen är bemannad, städfirman är på plats, WiFi:t fungerar och IT-supporten sitter redo att svara på dina frågor.

Öppet 24/7

Du som är medlem har tillgång till lokalerna dygnet runt. I receptionen finns personal på plats mellan 08 och 17. Men behöver du ta ett sent kvällsmöte är du välkommen. Du bokar enkelt plats på det kontor som ligger närmast dig, eller din kund.

Nätverka med andra företagare

Eftersom fler företag sitter i samma byggnad får du chans att nätverka med andra företagare. I de gemensamma ytorna finns alla möjligheter att inspireras och mötas. Dessutom serveras frukost dagligen – ett gyllene tillfälle att hitta samarbeten, sälja eller bara få eller ge tips och råd.

Medlemskap

Med tiden utvecklas sättet vi arbetar – CONVENDUM följer det moderna arbetssättet och erbjuder kontorshotell som är fullt utrustade med allt som du som företagare behöver.

Det ska vara enkelt. Därför får du som medlem tillgång till alla våra coworking spaces, varje dag, dygnet runt. Oavsett om du föredrar att jobba från Stockholm, Göteborg eller Palma de Mallorca.

Du kan vara säker på att vi alltid erbjuder den senaste tekniken, ergonomiska kontorsmöbler och all övrig service du behöver – WiFi, mötesrum, skrivare och IT-support bland annat.

Här kan du bli medlem


Hur mycket kostar det att hyra ett litet kontor? Vanliga frågor och svar!

Vad kostar en liten lokal att hyra?

Storlek, läge och faciliteter är faktorer som spelar roll när hyresvärden sätter hyrespriset. Därför kan hyran för en liten lokal variera väldigt mycket. Du kan alltid vända dig till CONVENDUM om du vill hyra en liten lokal som passar antingen för en person, eller för ett mindre team. Vi har priser som passar din budget. Kontakta oss och boka visning.

Vad är rimlig lokalhyra?

Vad som är en rimlig lokalhyra beror på dig och ditt företag. Se till att ta hänsyn till företagets intäkter och utgifter så att du vet vad som är en rimlig lokalhyra för dig. Tänk även på vad som är viktigt för dig när du ska hyra lokal: hur mycket plats behöver du? Vilket läge passar företaget? Vad finns det för faciliteter? Ingår någon service?

Vad är marknadsmässig hyra kontor?

På denna fråga finns många olika svar. Det beror på vad kontoret har för adress, hur stort det är, hur skicket ser ut och vilka faciliteter som finns. Generellt kan man säga att ett centralt beläget kontor som är lätt att ta sig till har en betydligt högre hyra än ett avsides kontor som är långt från affärer, restauranger och kollektivtrafik.

Ofta är det högre efterfrågan på kontor i Stockholm som är placerade centralt än vad det är på kontor i mindre städer. Alltså betalar man lägre hyra för de senare.

Det vanligaste är att ange hyran i pris per kvadratmeter, men den genomsnittliga hyran kan variera stort ­– allt beror på hur marknaden ser ut i den aktuella staden just nu. Kika runt på olika annonser eller konsultera en fastighetsmäklare eller fastighetsförvaltare för att få en uppfattning om vad som är rimligt att betala där du vill ha ditt kontor.

Vad kostar kontor på CONVENDUM?

Ett medlemskap hos CONVENDUM kostar 5 825 kronor per person och månad. Om du vill hyra ett eget kontor kan du lägga det på ditt medlemskap. När du blir medlem får du tillgång till alla våra kontorshotell, till lounge, mötesrum, skrivare, WiFi, gym och mycket annat.

Kontor


Hör av dig för att boka visning!

Vill du ha mer information om vilka kontorslösningar vi erbjuder på CONVENDUM? Vill du boka in en visning på en intressant adress? Tveka inte att kontakta oss via e-post: info@convendum.se, eller ring: +46(0)10 510 08 88. Det finns även ett formulär nedan som du kan använda för att boka in dig. Om du vill kan du även använda chatten här på vår webbplats.

Vill du se fler bilder på våra olika kontorshotell? Vi finns på: Instagram, LinkedIn och Facebook.

Boka visning hos oss på CONVENDUM

Kalkylator

Information

Exempel baserat på:

1 000 kvm kontor med 80 anställda i Stockholm.

Kostnader Per År (SEK)
300 000 SEK
30 000 SEK
200 000 SEK
100 000 SEK
100 000 SEK
20 000 SEK
10 000 SEK
Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

Du verkar ha ett väldigt förmånligt pris på ditt kontor!

Det många av våra medlemmar uppskattar är möjligheten att vara en del av ett av Sverige största nätverk med över 5 000 medlemmar men även möjligheten att ta del av ett stort antal kontor i flera städer till priset av ett.
Vill du veta mer om CONVENDUMs fördelar och vad vi kan erbjuda dig och ditt bolag?

Nyhetsbrev