Flexibilitet värderas högre än lönen

Att värdera en mer flexibel vardag högre än en hög lön blir allt vanligare. Tidigare har framförallt unga arbetstagare haft större synpunkter på hur deras vardag är utformad, med fokus på en flexibel arbetssituation. Nu syns samma trend även hos äldre arbetstagare som börjar prioritera flexibilitet framför lön.

Synen på vad som är viktigt för arbetstagare har förändrats radikalt bland de som är 40-plus. Till skillnad från den yngre generationen har 40-plussare präglats starkare av faktorer som trygghet och en högre lön. Med en vardag som ställdes om helt och hållet där det plötsligt gick att arbeta från hemmet eller landstället istället för på kontoret förändrades även tankegångarna till varför vi måste åka in till kontoret varje dag.

”Det har varit en ganska omvälvande period senaste tiden där många av våra medlemmar har pendlat mellan att det kan vara skönt att åka in till kontoret men även att det är skönt att kunna arbeta hemifrån för att få en smidig start och avslut på dagen. Livspusslet har på så vis blivit lättare att få ihop” – Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

Att arbeta hårt och effektivt har länge varit förknippat med att arbeta mycket och länge. För den yngre generationens arbetstagare handlar det desto mer om att nyttja sin arbetstid mer effektivt. I takt med att äldre generationer blir mer medvetna om att det går att ta till vara på sin arbetstid och fritid på ett helt nytt sätt så skapas nya krav på arbetsgivare att kunna erbjuda nya, attraktiva typer av lösningar vilket ofta är förknippat med mindre och mer effektiva kontorsytor.

Att arbeta hemifrån med ett flertal distraktionsmoment tvingar oss att nyttja den tid som finns så effektivt som möjligt. Det kan i vissa fall vara nästintill omöjligt och det kan krävas att du behöver åka in till kontoret några dagar i veckan för att kunna arbeta mer fokuserat men även för att få socialisera med dina kollegor och skapa en företagskultur” – Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

Kraven byts mer och mer ut från att handla om en så hög lön som möjligt till att istället handla om att ha en flexibel arbetstid där arbetstagare kan arbeta hemifrån några dagar i veckan och på kontoret resterande dagar.

”Det är nya tankegångar som går nu i takt med att samhället öppnar upp och en del är, varför du ska sitta på samma plats dag ut och dag in? När det inte längre bara är den yngre generationen utan även den äldre generationen som tänker i dessa banor att hellre prioritera flexibilitet före den högre lönen behöver arbetsgivarna tänka till. Vad är det som är viktigt för arbetstagarna? Den flexibla arbetstagaren och den flexibla arbetsplatsen kommer höra ihop mer än någonsin framöver” – Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

Om CONVENDUM
CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. Vi erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Därtill erbjuds också boende i form av företagslägenheter. Följ oss på FacebookLinkedInInstagram och YouTube.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev