Experter på att förädla bolag – Medlemsföretag på CONVENDUM

En grå decemberdag möter CONVENDUM Mirovias VD Sebastian Karlsson i loungen på Biblioteksgatan 29. Mirovia har nyligen flyttat in på våning två i det nyöppnade coworking spacet precis intill Humlegården i centrala Stockholm.

Sebastian Karlsson har tidigare jobbat inom bolagsgruppen Serendipity i sex år. Serendipity var en av Sveriges första privata inkubatorer men jobbar nu mer med investeringar i mogna bolag. I augusti 2020 startade Sebastian tillsammans med Serendipitys grundare Saeid Esmaelizadeh, Mirovia och idag består bolaget av fem personer som jobbar med den dagliga verksamheten. Inom Serendipity-gruppen låg fokus på att bygga bolag som bryggade forskning med entreprenörskap. Tillsammans med duktiga entreprenörer skapade de bolag med specialisering inom bland annat life science och digitalisering. Med Mirovia vill de istället investera i redan färdiga bolag och skapa möjligheter för fortsatt lönsam tillväxt. Via sina dotterbolag erbjuder Mirovia sina kunder nischade IT-tjänster och mjukvaror.

Built by entrepreneurs for entrepreneurs

Vad Mirovia letar efter när de ska investera är små bolag med väldigt djup nisch.
”Många som investerar i mogna bolag rör sig ofta i Large Enterprise-segmentet (fler än 250 anställda red anteckning). Det vi fokuserar på är som sagt små- och medelstora bolag (25-250 anställda) med extremt duktiga entreprenörer och med ett nischat kunderbjudande. Då vi har erfarenhet av att själva vara entreprenörer och driva bolag ser inte vi storleken som en risk utan snarare som en möjlighet för fortsatt lönsam tillväxt.” Säger Sebastian Karlsson

Sebastian menar på att genom att vara entreprenör själv så har de samma tänk och anda som de bolag som de investerar i. De förstår hur de tänker och kan sätta sig in i deras situation vet var de har för utmaningar.

”Vi säger själva ’built by entrepreneurs for entrepreneurs’, och det tror jag stämmer.” Fortsätter Sebastian Karlsson

Entreprenörerna som Mirovia vill jobba med ska gärna ha en hög energi men även vara noggranna och analytiska. En andra viktig aspekt är att entreprenörerna ska ha ett nischat tjänsteerbjudande helst med digitala inslag alternativt renodlade mjukvarubolag. Just nischen är det viktigaste för Mirovia, nischen ska vara djup och expertisen specialiserad och inom små marknadssegment. Dels för att konkurrensen blir mindre men främst för att man hittar bra och duktiga specialister.

”När man är specialiserad och har ett unikt kunderbjudande så blir man snabbt en aktör att räkna med. Detta i sin tur gör att vi blir attraktiva för nya talanger då vi kan erbjuda en utvecklande miljö för likasinnade samt roliga projekt. Att attrahera talanger, i en era av gigekonomi, är 1,2 och 3 för oss”.

Representativa ytor

Sebastian Karlsson har tidigare suttit i CONVENDUMs lokaler på Västra Järnvägsgatan 3 med sitt förra bolag HomeMaker. För Mirovia letade de efter representativa ytor och kom fram till att det var lika kostnadseffektivt att slå sig ner på Biblioteksgatan 29 som någon annanstans. Lösningen de har hos CONVENDUM idag har en lika stor totalskostand som andra lösningar de kikade på, men de får ett mycket bättre serviceutbud.

Trots den korta tid som bolaget har varit aktivt så har de kommit långt och har en tydlig målbild. Vid nästa årsskifte ska de ha gjort åtta förvärv och under de närmsta fem åren ska de ha en bolagsgrupp med närmare 50 bolag.
”Vi har en tydlig målbild och det vi jobbar med varje dag är att leta efter fina små- och medelstora bolag runt om i Sverige som vi kan få chansen att investera i.”

Trygghet i små och medelstora bolag

Precis som Covid 19-pandemin har påverkat och ombildat kontorsmarknaden ser Sebastian en trend som verkligen har växt fram under det gångna året. Han menar på att under pandemin så letar allt fler efter trygga alternativ. Man söker sig till mindre och medelstora bolag och allt fler kommer att söka sig till hubbar.

”Fler och fler kommer att vilja tillhöra hubbar med folk som besitter specilistkompetens och trygghet kommer återigen vara en avgörande faktor för anställning. Det rimmar bra med det vi på Mirovia gör.”

Läs mer om Mirovia

Om CONVENDUM

CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living Apartments i centrala affärsdistrikt. CONVENDUM erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Därtill erbjuds också boende i en form av företagslägenheter. Följ oss på FacebookLinkedInInstagram och YouTube.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev