Endagskonferens i Stockholm

5 tips för en lyckad endagskonferens i Stockholm


För många organisationer är konferenser essentiella för att föra samman medarbetare som arbetar i olika städer eller i en och samma för att planera insatser och mål för det kommande året. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips för en lyckad endagskonferens i Stockholm.

Viktiga beståndsdelar för en lyckad konferens

Det finns många faktorer som avgör huruvida lyckad en konferens faktiskt blir. Nedan har vi samlat de faktorer som vi tycker är viktiga för att lyckas med en endagskonferens i Stockholm:

1. Läget

När man ska resa långväga till en konferens är lokalernas läge a och o. Inte minst om man har medarbetare som reser in från olika städer och tar sig dit med olika färdmedel. Då gäller det att konferenslokalerna är enkla att nå oavsett om du och dina kollegor tar er till Stockholm med tåg, flyg, bil eller buss.

Något som också brukar uppskattas är om lokalerna har ett centralt läge med närhet till mat, shopping och underhållning som kan avnjutas när dagens möten är slut. Då city också är hem till många hotell är det en utmärkt plats för medarbetare som planerar att stanna över natten.

2. Storleken

Att hitta lokaler med ett bra och centralt läge är däremot inte det enda som är essentiellt för att man ska lyckas med sin endagskonferens. En annan viktig aspekt är att hitta lokaler i rätt storlek, d.v.s. lokaler som är anpassade efter antalet deltagare.

3. Utrustningen

Under en konferens är det oftast en hel del PowerPoint-presentationer, dokument och även filmklipp som ska gås igenom. Många gånger ska dessa också presenteras av olika personer.

För att genomförandet ska bli så smidigt som möjligt gäller det därför att lokalerna är utrustade med rätt typ av utrustning, d.v.s. projektorer, presentationsprodukter som fjärrkontroller, tv-apparater, högtalare och annan modern utrustning som man kan förvänta sig.

4. Mat och dryck

Vid en endagskonferens då man har medarbetare från flertalet kontor samlade på ett och samma ställe, vill man oftast hinna med att gå igenom så mycket som möjligt. Något som oftast resulterar i att schemat för dagen är väldigt tight.

För att säkerställa att ni hinner med att gå igenom allt som finns på schemat samt maximera effektiviteten och bekvämligheten, är det fördelaktigt om du och dina kollegor kan tillgå mat och dryck i konferenslokalerna.

5. Servicen

Något som också är av största vikt för ett lyckat genomförande är såklart servicen som finns på konferensanläggningen. Att det finns personal på plats som kan hjälpa till i den mån som ni önskar.

Endagskonferens hos CONVENDUM

Om du och dina kollegor planerar en endagskonferens i Stockholm, kan ni med fördel genomföra den hos oss på CONVENDUM. Vi erbjuder fullutrustade mötes- och konferensrum med plats för allt ifrån två till 120 personer.

Våra lokaler återfinns på flertalet centrala adresser vilket gör att de enkelt kan nås av samtliga deltagare, både nationella och internationella. Synonymt för alla våra mötes- och konferensrum i Stockholm är att de håller en internationell stilsäker design och är utrustade med den senaste tekniken.

Utöver detta får ni i våra lokaler tillgång till förstklassig service av kompetent och tillmötesgående personal som hjälper er i den utsträckning som önskas. Oavsett om det endast innebär ett trevligt bemötande eller också hjälp med mat och dryck.

Som du säkerligen har märkt är CONVENDUM ett attraktivt val för dig som önskar att genomföra en endagskonferens i Stockholm. Ring oss direkt på +46 (0)10 510 08 88, skicka in en intresseanmälan eller använd vår chattfunktion så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att genomföra en lyckad konferens!