”Det kommer vara på arbetsplatsen du skrattar”

Arbetsplatsen skapar relationen mellan kollegorna, sedan går du hem och gör din excel-fil hemma menar Stefan Nilsson, eller Trendstefan som han även kallas, Sveriges ledande trendexpert som sedan början av 2000-talet varit på ständig jakt efter nya trender.

Pandemi, hemarbete och digitalisering är några av de aspekter som har påverkat sättet vi har arbetat på i över ett år. Arbetsplatsen har förändrats radikalt till att till stor del handla om hemarbete istället för att åka in till kontoret vilket i sin tur leder till att tankar kring kontorslokalerna förändras.

“För kontorsarbetare har det självklart blivit en hel del nya tankar om detta med att arbeta hemma. Ska man, vill man?Även hemarbetet har skapat en hel ny uppsjö frågor. Ska man arbeta i sängen? Får man någonsin vara ifred från barn och hundar? Vem är ansvarig för att jag har ont i ryggen när jag sitter vid köksbordet?” – Stefan Nilsson, Trendexpert.

Stefan, Trendstefan, Nilsson

Det är fortfarande ovisst kring hur arbetsplatsen kommer att utformas när vi kan återgå till ett någorlunda normaltillstånd. Den digitala plattformen med möten via diverse videotjänster har fungerat bra men den sociala aspekten har försvunnit i samband med hemarbetet.

“Mycket av den informella informationen faller mellan stolarna, det som vi säger i en bisats vid kaffemaskinen. Idag ses vi 20 minuter över Zoom eller Teams men vi hinner liksom aldrig fråga ”hur var helgen egentligen?”. Den sociala arbetsplatsen blir viktig. En arbetsplats att träffas på för att ha kul tillsammans med sina kollegor, prata om vi-känslan och skratta” – Stefan Nilsson, Trendexpert.

I takt med att fler blir vaccinerade kommer allt fler ha möjlighet att återgå till sina arbetsplatser i viss mån, samtidigt som många har märkt att det fungerar väldigt bra att arbeta hemifrån.

“Det pratas lite raljerande om att den nya arbetsplatsen (kontoret, reds.anm) är där man har fika och AW medan man jobbar hemma. Vi vill känna sammanhang och tillhörighet. Mer än någonsin. Arbetsplatsen skapar relationen mellan kollegorna, sedan går du hem och gör din excel-fil hemma. Det kommer vara på arbetsplatsen du skrattar” – Stefan Nilsson, Trendexpert.

“CONVENDUM ser en liknande trend i hur individer kommer att se på och nyttja kontoret framöver, där det sociala kommer spela en allt större roll, med en flexibel arbetsplats som möjliggör att utföra arbetet likväl hemifrån som på kontoret. Det är till det nya Hybridkontoret vi kommer att gå för att ta del av det kreativa och sociala sammanhanget, exempelvis över en kopp kaffe eller runt pingisbordet” – Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

Om CONVENDUM
CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. Vi erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Därtill erbjuds också boende i form av företagslägenheter. Följ oss på FacebookLinkedInInstagram och YouTube.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev