Den nya kontorstrenden är flexibel och kostnadseffektiv

Den genomsnittliga kostnaden för ett kontor för ett företag i Stockholm ligger på cirka 10 000 – 20 000 kr per medarbetare i månaden. Genom att byta till ett Coworking space kan företag sänka sina kontorskostnader varje månad.

Majoriteten av alla företag i Sverige är koncentrerade till storstadsregionerna och framförallt till Stockholmsområdet. I takt med att antal företag ökar, minskar utbudet av egna kontorslokaler och priserna stiger. I samband med markbristen och att det samtidigt inte finns så mycket möjligheter att bygga på höjden eller bredden blir det svårt att hålla nere priserna på kontor.

“Då det är väldigt svårt att hitta kontorslokaler till förmånliga priser i centrala områden är ett Coworking space en väldigt intressant och bra lösning på problemet. Då studier visar att företag med egna traditionella kontorslösningar inte nyttjar mer än 50% av sin kontorsyta blir Coworking ett sätt för företag att inte betala för mer yta än vad företaget behöver” – Oscar limbäck, CBO.

Det har skett stora förändringar där det inte enbart är mindre företag som söker sig till Coworking spaces utan även större företag. Det på grund av just det skäl att utbudet av kontorslokaler är lägre nu än tidigare samtidigt som företag inte vill ta risken att binda upp sig på dyra hyresavtal.

“Flexibilitet blir en väldigt viktig faktor att ta hänsyn till när förutsättningar förändras. Ska ett företag på kort varsel anställa flera nya medarbetare blir det både dyrt och omständigt om företaget då behöver söka nya lokaler. Det är därför en stor fördel att kunna öka den existerande kontorsytan, men även i motsatt riktning om företaget behöver minska antalet medarbetare och därav minska kontorsytan” – Oscar Limbäck, CBO.

Det har tidigare varit i princip omöjligt att hitta representativa lokaler i attraktiva områden, framförallt till ett rimligt pris.

“Genom att flytta sin verksamhet till ett av de många Coworking space som har vuxit fram senaste åren får det att få allt som önskas av en modern arbetsplats. Det finns en del olika inriktningar på alla dessa Coworking spaces men på många av dessa får företagen moderna, fullt utrustade och centrala arbetsplatser till en lokalkostnad som kan bli upp till 50% lägre än traditionella kontorslösningar” – Oscar Limbäck, CBO.

Om CONVENDUM
CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. Vi erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Därtill erbjuds också boende i form av företagslägenheter. Följ oss på FacebookLinkedInInstagram och YouTube.

 

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev