Coworkingtrenden är här för att stanna

Behovet av effektiva och användbara ytor i storstäderna ökar i takt med att befolkningen ökar och kontorsmöjligheterna minskar, framförallt i stadskärnorna.

Coworking är ett arbetssätt där flera bolag delar på en större arbetsyta genom att exempelvis skaffa ett medlemskap på ett Coworking space. I Stockholm finns i dag ett flertal Coworking-aktörer, stora som små och med olika inriktningar. I många fall innebär ett medlemskap tillgång till öppna arbetsytor, där bolagen sedan kan välja att lägga till ett eget privat kontorsrum för en extra kostnad.

“Den digitala utvecklingen har gjort både människor och bolag mer flexibla kring var vi kan arbeta ifrån, i många fall är det enda som krävs en dator, en telefon och Wi-Fi, sedan kan platsen vi sitter på vara överallt. Från början var det främst Startups och mindre bolag som sökte sig till Coworking men vi har sett ett skifte i kundbasen där Coworking har blivit ett mer attraktivt alternativ även för större bolag” – Oscar Limbäck, CBO.

Mycket idag handlar om att det ska vara flexibelt och så kostnadseffektivt som möjligt. Att minimera överflödig yta genom att dela den med andra bolag med möjlighet att lägga till yta vid behov är något som värderas högt.

“Bolag har idag en helt annan kravbild där det efterfrågas specifika skräddarsydda lösningar med möjligheter att snabbt och enkelt skala upp eller skala ner utefter behovet av arbetsyta, vilket även passar större bolag. För de som nyttjar ett Coworking space idag finns det ett flertal fördelar och många söker sig till sådana alternativ tack vare möjligheterna till nätverkande och kunskapsutbyte mellan det stora antal bolag som är svårt att få någon annanstans” – Oscar Limbäck, CBO.

Under pandemin har det varit en ganska omfattande påverkan på Coworkingbranschen i och med att väldigt många har arbetat hemifrån och således inte haft samma behov av kontorsplatser. Trots det ser Oscar Limbäck en positiv trend som är här för att stanna.

“Samtidigt som många märkte att det fungerade väldigt bra att arbeta hemifrån förstod väldigt många att det sociala och kreativa utbytet inte går att få på samma sätt som fysiskt på en arbetsplats. I kombination med den insikten samtidigt som behovet av att alla måste vara på plats samtidigt minskar blir skalbara alternativ som Coworking ännu mer attraktiva. Pandemin har påskyndat förändringen som vi märkte av redan innan, och den är här för att stanna” – Oscar Limbäck, CBO.

Om CONVENDUM
CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. Vi erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Därtill erbjuds också boende i form av företagslägenheter. Följ oss på FacebookLinkedInInstagram och YouTube.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev