CONVENDUM tecknar avtal med Fabege om eget hus vid Stureplan


CONVENDUMs placering för nästa storslagna Coworking space ligger på en av Stockholms mest prominenta gator i kombination med en byggnad med 100-åriga anor och kvaliteter. Kungsgatan 9 med sina nära 7 600 kvm blir värd för alltifrån öppet café i gatuplan, till loungeytor, konferensrum, Coworking och privata kontor för företag.

Avtalet tecknas på 12 år och avser i princip hela byggnaden med adress Kungsgatan 7-15. Ett anrikt kvarter mitt i hjärtat av Stockholm och med en årshyra på cirka 62 Mkr. Fastigheten kommer att moderniseras och investeringen innefattar även uppgradering av tekniska installationer och klimatförbättrande åtgärder, vilket kommer att sänka driftskostnaderna. Den totala investeringen uppskattas till 194 Mkr. Tillträde planeras till juni 2022.

“Vi är stolta över etableringen tillsammans med Fabege i denna stora nationalromantiska fastighet. Här kommer historiens vingslag möta CONVENDUMs modernism i en spännande symbios. CONVENDUMs affärsmodell med flexibla hyresavtal och all inclusive kontor i premiumklassen har fått en kraftigt ökande efterfrågan på marknaden. Vår hittills största etablering på Kungsgatan kommer att representera allt det bästa hos CONVENDUM, och detta på ett av Stockholms mest attraktiva lägen” – Håkan Jeppsson, VD CONVENDUM.

Kungsgatan är en paradgata vars karaktär präglas av pampiga fasader, torn och broar. En stadsmiljö som har lockat många filmmakare genom tiderna. Fabege har tillsammans med övriga fastighetsägare arbetat aktivt för visionen att Kungsgatan ska bli en naturlig destination i Stockholm och stora förändringar har också skett de senaste åren framförallt längs stråket mellan Sveavägen och Stureplan.

“Det är inte ofta denna typ av objekt och möjligheter kommer ut på marknaden, vilket också har återspeglats i det stora intresset för Kungsgatan 9. Vi är riktigt glada att det blir tillsammans med CONVENDUM som vi fortsätter förädla både Kungsgatan och denna juvel” – Klaus Hansen Vikström, Vice VD och chef för affärsutveckling på Fabege.

Spännande kaféer, restauranger, svenska och internationella varumärken och flaggskeppsbutiker inom friluftsliv, mode och design har etablerat sig på Kungsgatan och bidragit till visionen om Kungsgatan som paradgata och destination. CONVENDUMs erbjudande med bland annat premium Coworking ytor och café öppet för allmänheten tillför ytterligare kvaliteter till visionen. Många av de butiker som finns i bottenvåningen på kvarteret kommer att finnas kvar.

Om CONVENDUM
CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. Vi erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Därtill erbjuds också boende i form av företagslägenheter. Följ oss på FacebookLinkedInInstagram och YouTube.