CONVENDUM hyr fastighet av Barings på Brahegatan 10

Barings, en av världens största investeringsförvaltare inom fastigheter, har tecknat ett hyresavtal om 3 700 kvm med CONVENDUM, Sveriges största co- workingoperatör, i en kontorsfastighet i Stockholm.

CONVENDUM kommer att hyra 3 700 kvm i fastigheten Skvalberget 33 på Brahegatan 10 med inflyttning våren 2023. Hyresavtalet löper på 10 år. CONVENDUM, med 20 anläggningar i Stockholm, är i en stark expansionsfas. Belägen i Stockholms CBD, har Skvalberget 33 en total uthyrningsbar yta på c:a 6 100 kvm och är nu nästan fullt uthyrd. Barings rådgivare i arbetet med förhyrningen till CONVENDUM var Avanti Partners.

Barings förvärvade fastigheten i september 2020 genom sin fond Barings Real Estate Europe Value-Add I (BREEVA I). Sedan dess har Barings genomfört ett strategiskt arbete för att långsiktigt stärka fastigheten, inkluderande nyuthyrning och omförhandling av avtal och med ambitionen att inom kort certifiera fastigheten enligt BREEAM och nå nivån ”Excellent”.

Kristina Johnson, Head of Asset Management på Barings, säger: “Att hyra ut till CONVENDUM på en så stor yta är inte bara en återspegling av hur attraktiv den här fastigheten är på sin delmarknad, utan visar också på våra strategiska ambitioner med vår fastighetsförvaltning. Vi har utvecklat denna fastighet på ett väldigt genomtänkt sätt sedan vi förvärvade den 2020, för att säkerställa att den är väl positionerad för att attrahera ledande hyresgäster.”

Charles Weeks, chef för European and Asia Pacific Real Estate på Barings, säger: “Väl belägen i Stockholms CBD kommer Skvalberget 33 att bli ännu mer tilltalande för potentiella hyresgäster med etableringen av CONVENDUM. Efter att ha förvärvat den här fastigheten mitt i pandemin, när många trodde att kontor i stadskärnan skulle vara ett minne blott, är den här uthyrningen ett bevis på att vår lokala kunskap och globala insikter medför att vi kan tänka bortom det kortsiktiga när vi fattar strategiska beslut.”

Håkan Jeppsson, VD på CONVENDUM, sa: ”Vårt erbjudande på CONVENDUM bygger på att tillhandahålla branschledande lokaler i de allra bästa lägena. Med sitt attraktiva läge och fina kvaliteter har Skvalberget 33 precis den typ av lokal vi söker och COMVENDUM svarar mot det allt ökande intresset för flexibelt arbete som pandemin medfört. Vi är säkra på att den här lokaliseringen kommer att ha en riktigt stark attraktion.”

Om CONVENDUM
CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. Vi erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Därtill erbjuds också boende i form av företagslägenheter. Följ oss på FacebookLinkedInInstagram och YouTube.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev