Bra stämning på jobbet

3 tips för att skapa en bra stämning på jobbet


Att alla medarbetare trivs på jobbet är av största vikt för att skapa en god sammanhållning och resultat. Vi tänkte därför dela med oss av tre tips som du kan använda för att skapa en bra stämning på jobbet.

Därför är stämningen på arbetsplatsen viktig

Det finns många anledningar till varför man kontinuerligt bör anstränga sig för att skapa en bra stämning på sin arbetsplats. Först och främst är det avgörande för att skapa en god gemenskap.

Att det finns en bra gemenskap mellan de anställda är i sin tur essentiellt för att skapa ett framgångsrikt team. Det är däremot inte enbart för att höja prestationen och resultatet som gemenskapen är viktig. Gemenskapen är också väldigt viktig för att alla ska trivas på jobbet.

Något som är otroligt viktigt i dagens samhälle, då de flesta av oss spenderar majoriteten av sina dagar på arbetsplatsen. Den förhöjda trivseln ökar dessutom chanserna för att dina medarbetare vill stanna kvar och bidra till företagets utveckling under en längre period.

En god stämning och stark sammanhållning kan också vara avgörande för att attrahera rätt kompetens från första början. Såväl dagens som morgondagens medarbetare värdesätter arbetsplatser som uppvisar en bra stämning och stark gemenskap.

På lång sikt kan den goda stämningen och starka sammanhållningen också leda till att medarbetare samarbetar och kommunicerar bättre – de blir, som tidigare nämnts, ett framgångsrikt team. Något som resulterar i en sundare arbetsbelastning och högre effektivitet bland medarbetarna.

Så skapar du en bra stämning på jobbet

På samma sätt som det finns många anledningar till varför stämningen på jobbet är så viktig, finns det också många sätt som man kan förbättra den på. Nedan har vi samlat några av dem:

1. Gör saker tillsammans

Gemensamma aktiviteter är ett av de mest effektiva sätten att frambringa en god stämning på jobbet. Det bidrar till att du och dina medarbetare kan lära känna varandra på ett djupare och personligare plan, vilket i sin tur stärker gemenskapen.

Aktiviteter kan genomföras både på och utanför jobbet. De behöver heller inte bestå av någonting speciellt – det viktigaste är att göra saker tillsammans och lära känna varandra bättre.

Gemensamma frukostar är ett exempel på en aktivitet som har visat sig vara fördelaktigt för att stärka gemenskapen på arbetsplatsen. Det är också därför som vi på CONVENDUM bjuder våra medlemmar på dagliga frukostar, veckovisa after works och andra aktiviteter.

2. Se till att ta pauser under dagen

Det är lätt hänt att man bara jobbar på utan att ta några pauser under dagen för återhämtning. Regelbundna pauser är däremot viktiga för att du och dina medarbetare ska kunna återhämta er och arbeta mer effektivt.

Genom att ta gemensamma pauser under dagen ökar inte enbart effektiviteten, utan även gemenskapen och stämningen på arbetsplatsen blir bättre. Det är också därför som vi på CONVENDUM erbjuder gemytliga lounger som främjar sociala möten mellan kollegor och andra medlemmar.

3. Skapa balans mellan yrkes- och privatliv

För många kan det vara påfrestande att få ihop vardagspusslet. Någonting som riskerar att leda till ökad stress, dåligt humör och sämre prestation på arbetet. Se därför till att försöka skapa en bra balans mellan jobb och fritid. Går det att anpassa arbetstider och rutiner på ett sådant sätt att medarbetarna kan få en bättre balans mellan dessa två?

För oss på CONVENDUM är det viktigt att du och dina medarbetare ska ha möjligheten att själv styra över er tid. Och även kunna utnyttja er arbetstid så bra och effektivt som möjligt. Hos oss har ni därför 24h tillgänglighet samtidigt som våra lokaler är utformade enligt ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

För att lära dig mer om detta arbetssätt och dess fördelar, rekommenderar vi dig att läsa våra tidigare artiklar:

Flytta verksamheten till CONVENDUM

CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces i centrala affärsdistrikt. I våra lokaler kombineras premiumkontor med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounger, konferenscenter, restauranger, caféer, gym, musikstudios och showrooms.

Genom att teckna ett medlemskap hos oss får du access till samtliga av våra enheter i Stockholm, Göteborg och Mallorca. Ni har också möjlighet att hyra privata kontor och konferens- och mötesrum. I medlemskapet är alla kringtjänster inkluderade, vilket innebär att ni slipper tänka på tids- och kostnadskrävande uppgifter som reception, städning, IT och liknande.

Som du säkerligen har märkt finns det många fördelar med att flytta verksamheten till något av våra toppmoderna Coworking spaces. Boka en visning via kontaktformuläret, ring oss direkt på +46 (0)10 510 08 88 eller använd vår chattfunktion.