3 tips för att skapa en bra stämning på jobbet

För att skapa en god sammanhållning och bra resultat är det viktigt att medarbetarna trivs på jobbet. Här delar vi med oss av tre tips för att skapa bra stämning på jobbet.

Därför är stämningen på arbetsplatsen viktig

Att ha en bra stämning på arbetsplatsen har många fördelar. Framförallt är det en nyckel till att skapa en bra gemenskap. Vilket i sin tur bidrar till att skapa framgångsrika team.

Det är däremot inte bara för att höja prestationen och resultatet som gemenskapen är viktig. Gemenskapen är också väldigt viktig för att alla ska trivas på jobbet.

Att trivas på jobbet är viktigt, eftersom det är där du spenderar den största delen av dina dagar. Om dina medarbetare trivs ökar också chansen att de vill stanna kvar och bidra till företagets utveckling under en längre tid.

En arbetsplats där medarbetare trivs är också en stark motivator när det kommer till employer branding, då det kan vara avgörande för att locka rätt kompetens från början. Många värdesätter en arbetsplats där man trivs och mår bra.

Så skapar du en bra stämning på jobbet

Det finns många anledningar till varför stämningen på jobbet är viktig, precis som det finns många sätt att förbättra den på. Här har vi samlat några av dem:

1. Gör saker tillsammans

Gemensamma aktiviteter är ett av de mest effektiva sätten att skapa god stämning. Det bidrar till att du och dina medarbetare kan lära känna varandra på ett djupare och personligare plan, vilket i sin tur stärker gemenskapen.

Aktiviteter kan genomföras både på och utanför jobbet. De behöver heller inte bestå av någonting speciellt – det viktigaste är att göra saker tillsammans och lära känna varandra bättre.

Gemensamma frukostar är ett exempel på en aktivitet som har visat sig stärka gemenskapen på arbetsplatsen. Det är också därför vi på CONVENDUM bjuder våra medlemmar på dagliga frukostar, veckovisa after works och andra aktiviteter.

2. Se till att ta pauser under dagen

Det är lätt hänt att jobba på utan att ta några pauser. Regelbundna pauser är däremot viktiga för att du och dina medarbetare ska kunna återhämta er och arbeta mer effektivt.

Regelbundna pauser ger inte bara högre effektivitet, utan ger alla en chans att mötas för en pratstund vid kaffemaskinen. Det är också därför som vi på CONVENDUM erbjuder trivsamma lounger som främjar sociala möten mellan kollegor och andra medlemmar.

3. Skapa balans mellan jobb och privatliv

För många kan det vara påfrestande att få ihop vardagspusslet. Det kan leda till ökad stress, dåligt humör och sämre prestation på arbetet. Se därför till att försöka skapa en bra balans mellan jobb och fritid. Går det att anpassa arbetstider och rutiner för att medarbetarna ska få en bättre balans?

För oss på CONVENDUM är det viktigt att du och dina medarbetare själva kan styra över er tid. Hos oss har ni access till kontoret dygnet runt, samtidigt som våra lokaler är utformade för ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

För att lära dig mer om ett aktivitetsbaserat arbetssätt och fördelarna med det, rekommenderar vi dig att läsa våra tidigare artiklar:

Flytta verksamheten till CONVENDUM

CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces i centrala affärsdistrikt. I våra lokaler kombineras premiumkontor med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounger, konferenscenter, restauranger, caféer, gym, musikstudios och showrooms.

Genom att teckna ett medlemskap hos oss får du access till alla våra enheter i Stockholm, Göteborg och Mallorca. Ni har också möjlighet att hyra privata kontor och konferens- och mötesrum. I medlemskapet är alla kringtjänster inkluderade, vilket innebär att ni slipper tänka på tids- och kostnadskrävande uppgifter som reception, städning, IT och liknande.

Som du säkert har märkt finns det många fördelar med att flytta verksamheten till något av våra toppmoderna Coworking spaces. Boka en visning via kontaktformuläret, ring oss direkt på +46 (0)10 510 08 88 eller använd vår chattfunktion.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev