Be your best: Niclas Kjellström-Matseke

Niclas Kjellström-Matseke är investerare, interim VD, styrelseproffs och en hängiven entreprenör. I näringslivet fördelar han sitt engagemang mellan lönsamhet och hållbarhet och har exempelvis varit med i arbetet att ta fram FNs 17 hållbarhetsmål. Idag är han bland annat Ordförande för Desmond Tutu’s Legacy Foundation.

För dem som inte vet, vem är du?
Jag är väl en hängiven entreprenör, och en ”global citizen” från Värmlandsskogen med passion för att nyttja näringslivet för ”holistisk hållbarhet”. I hela mitt yrkesverksamma liv har jag haft turen att få bygga upp ett omfattande globalt nätverk av underbara ledare, och samtidigt fördelat mitt eget engagemang mellan lönsamhet och hållbarhet.

Varför valde du att starta eget företag?
Efter 15 år som anställd vd i Sverige och Norra Europa och fem år som egen investerare i Cape Town och New York, återvände jag hem till Stockholm mitt under pandemin. Här behövde jag bygga vidare från en ny plattform.

Vilken är din roll?
Jag har kvar min roll som privat investerare i ett flertal tillväxtbolag. Samtidigt är mitt ”day job” sedan ett år som Interim Group CEO för Talent Venture Group som förvaltar ett 20-tal bolag inom ”tech & talent”.

Vad är det viktigaste du gör?
Att nyttja min roll i näringslivet till att skapa lönsamhet och hållbarhet… samtidigt!

Vad är du mest stolt över inom det du gör professionellt?
Jag är både glad och tacksam för att jag som VD fått vara med och leda samt bygga upp ett av Sveriges finaste bolag; Novamedia/Postkodlotteriet. Spännande har också varit att få lära mig mer om investeringar under de senaste sju åren i EU, Sydafrika och USA.
Jag måste också få nämna att jag är stolt över det osannolika; att ha fått vara med Prof. Jeff Sachs i arbetet med att ta fram FNs 17 hållbarhetsmål, utifrån styrelsen för Sustainable Development Solutions Network, SDSN. Sist men inte minst så är jag hedrad över att får vara Ordförande för Desmond Tutu’s Legacy Foundation, något som jag tar på fullaste allvar.

Hur ser karriärplanerna ut framöver?
Jag fortsätter på inslagen väg där jag vet att hållbara investeringar driver lönsamhet, ofta snabbare till lägre risk. Idag drivs t ex de bästa talangerna av ”purpose”. Saknar ett bolag detta, då blir det mycket svårt att attrahera de bästa medarbetarna.

Var hämtar du energi?
Jag älskar all forma av idrott, men tycks alltid fastna för konditionssporter – kanske för att jag saknar teknik, haha. Konditionssporter kan ju ge både meditativ effekt och ett ”skönt släpp” av endorfiner.

När Niclas Kjellström-Matseke återvände till Stockholm under pandemin behövde han ett hem för sina verksamheter. CONVENDUM har bidragit till en arbetsvardag med både rutiner och möjligheten att socialisera på ett avslappnat sätt. 

När blev du medlem hos CONVENDUM och varför?
År 2021, då jag kom hem efter flera år i Cape Town och behövde ”ett hem” för mina verksamheter.

Varför trivs du på CONVENDUM?
Jag har faktiskt alltid arbetat med de mest kreativa uppgifterna utifrån diverse hotellobbys. Förr i tiden så ”smet” jag ofta ut från företagets kontor för att kunna slappna av bättre. Jag gillar dynamiken med många människor i rörelse. Dessutom är denna miljö ofta bästa mötesplatsen för nya kontakter. För mig så erbjuder CONVENDUM denna vibe!

På vilket sätt bidrar CONVENDUM till din arbetsvardag och karriärsresa i stort?
I slutet av pandemin fick jag till en ganska bra rutin tack vare CONVENDUM, dels för att de facto sitta ner och arbeta, dels att ta möten och socialisera på ett avslappnat sätt.

För dig är hållbarhet viktigt. Hur ser du på CONVENDUM i denna kontext?
Ska man tro på vissa ledare i fastighetsbranschen, samt på forskare inom hållbarhet, då lär en av de största ”klimatbovarna” vara just de kontor som ej nyttjas till fullo. Förutom att de leder till ekonomiskt slöseri för den betalande hyresgästen, så är det en katastrof för klimatavtrycket; med betong, uppvärmning, nedkylning etc till dålig nytta. Att optimera kontorsytor, såsom hos CONVENDUM kunde nog vara ett av fastighetsbranschens viktigaste hållbarhetsmål. Kanske kan AI i framtiden hjälpa oss att nå ett bättre optimerat utnyttjande av det som redan byggts.

Läs mer om CONVENDUM

Om CONVENDUM
CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och företagsbostäder i centrala affärsdistrikt. CONVENDUM erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café och gym. Därtill erbjuds också boende i form av företagsbostäder. Följ oss på FacebookLinkedInInstagram och YouTube.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev