Be your best: Jonas Olovsson

Jonas Olovsson är i skrivande stund Senior Advisor på The Scaling School och har arbetat på flera tillväxtbolag inom tech-branschen. Läs mer om hur Jonas kombinerar sitt intresse för tillväxt, tech-lösningar och människor.

För dem som inte vet, vem är du?
Jag är en passionerad growth hacker som kombinerar moderna tech-lösningar och människor för hållbar tillväxt.

Vad är The Scaling School, vilken är din roll?
The Scaling School har en digital verktygslåda som hjälper entreprenörer att starta och skala upp sina företag. Vi startade för cirka ett år sedan och idag har över 100+ unga entreprenörer i Sverige, Finland och Afrika redan fått hjälp att förverkliga sina affärsidéer. Vi har vår bas i Sverige och planen är att under år 2023 nå ut med vårt erbjudande i stor skala till startup acceleratorer och inkubatorer i Europa och Afrika.

Vilka uppdrag ägnar du dig åt just nu?
The Scaling School har en enorm potential att snabbt nå ut till 1000-tals entreprenörer runt om i världen. Jag jobbar just nu med att sätta vår Go-To-Market Playbook på plats så att vi under året kan rekrytera och onboarda nya kollegor effektivt.

Vad är du mest stolt över inom det du gör professionellt?
Att skapa möjligheter för andra människor att utvecklas på snabbväxande välmående bolag.

Hur ser karriärplanerna ut framöver?
Jag har en stor passion för hur Tech hjälper människor att nå sin fulla potential på ett långsiktigt hållbart sätt. När jag utvärderar nya möjligheter så finns det många intressanta svenska bolag inom HRTech som står inför att expandera internationellt.

Vid sidan av arbetet, vart hämtar du energi?
Jag cyklar cirka tre mil om dagen, till och från jobbet. Det ger mig tid att mentalt ta mig an dagens uppgifter och bearbeta det som hänt.

Jonas Olovsson blev medlem hos CONVENDUM år 2017 och har arbetat på flera tillväxtbolag, tillika medlemsbolag hos CONVENDUM. En arbetsplats som möjliggör för framgång, även när tillväxttakten kan vara svår att planera.

När blev du medlem hos CONVENDUM och varför?
Jag har arbetat på flera tillväxtbolag inom tech-branschen som valt att bli medlemmar hos CONVENDUM. 2017 ökade tillväxttakten ordentligt på bolaget &frankly inom HRTech, som jag då var säljchef för, och vi valde att bli medlem hos CONVENDUM. Medlemskapet innebar att vi kunde fokusera på vår kärnverksamhet istället för att ta hand om ett eget kontor. Att få tillgång till privata kontor, väl tillvaratagna Coworkingytor och fantastisk servicepersonal i ett centralt läge gjorde det dessutom enklare att attrahera topp-talanger till teamet. Desamma gällde för tillväxtbolaget, SP CE Technologies AB. Ett bolag inom Marketing Tech som jag även där var säljchef. Som &frankly valde de att bli medlemmar hos CONVENDUM när de skulle skala upp.

Varför trivs du på CONVENDUM?
Mixen av medlemsföretag gör att mitt egna nätverk breddas utanför vår egen bransch. Även om det inte direkt påverkar den egna försäljningen så är det en plats för nätverk. Vi tipsar varandra om exempelvis lediga roller och bra kandidater.

På vilket sätt bidrar CONVENDUM till din arbetsvardag och karriärsresa i stort?
För mig är det viktigt med en inspirerande och funktionell arbetsmiljö. Jag är helt övertygad om att många av de som valt att börja arbeta på de bolag jag jobbat med, inte hade gjort det om vi inte hade haft ett riktigt grymt kontor.

På vilket sätt tycker du att CONVENDUM skapar förutsättningar för tillväxt?
Jag tycker att CONVENDUMs Coworking-koncept är den mest flexibla och skalbara lösningen när mindre bolag ska skala upp. Tillväxttakten är svår att planera, alltifrån personal till kontorsyta. Att enkelt ha möjlighet att öka och minska kontorsytan gör det inte bara kostnadseffektivt utan också tidseffektivt.

Läs mer om CONVENDUM

Om CONVENDUM
CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och företagsbostäder i centrala affärsdistrikt. CONVENDUM erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café och gym. Därtill erbjuds också boende i form av företagsbostäder. Följ oss på FacebookLinkedInInstagram och YouTube.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev