Be your best: Andy Pimmeshofer

Andy Pimmeshofer är medgrundare och VD på Minnesota Communication, en kommunikationsbyrå med fokus på Brand Engagement. Läs mer om Andy Pimmeshofer och om hur CONVENDUM skapar rätt förutsättningar för honom att driva företag.

Berätta, vem är Andy Pimmeshofer?
Jag heter Andy Pimmeshofer, en småländsk österrikare som har arbetat i byråvärlden i hela
mitt liv. Idag är jag VD på Minnesota som jag grundade tillsammans med Jonas Cavallin för drygt 20 år sedan.

Vad är Minnesota?
Minnesota Communication är en kommunikationsbyrå med fokus på Brand Engagement. Vi hjälper våra kunder att stärka sina varumärken och öka lönsamheten genom att engagera interna och externa målgrupper. Vi gör det genom events, sponsring och content marketing.

Vad fokuserar ni på just nu?
För närvarande är fokus att rigga oss och se till att vi får en bra start på det nya året. Då efterfrågan på våra tjänster återigen har ökat rekryterar vi just nu ytterligare kollegor som kan ansluta i början av året. Det gäller ju att ha både människorna och processerna på plats för att verksamheten skall rulla på fint och att vi kan skapa värde åt våra kunder.

Vad är din starkaste drivkraft?
Min egen starkaste drivkraft är beröm. Då menar jag inte beröm till mig personligen utan när teamen och kollegorna får beröm från kunderna eller när hela byrån vinner priser i olika tävlingar. Och givetvis att vi levererar positiva resultat även finansiellt. Minnesotas framgångar gör mig som VD väldigt stolt.

Vad är du mest stolt över inom det du gör professionellt?
För mig handlar det om att få människor att trivas och utvecklas för att göra ett bra jobb för våra kunder. Jag är nog allra bäst på att omge mig med fantastiska människor som både är skickliga och schyssta. Jag brukar säga att ”allt handlar om människor” och då gäller det ju att både hitta och behålla de bästa kollegorna. Jag ger alla stor frihet, eget ansvar och låter gärna kollegorna glänsa med sina framgångar, vilket är helt naturligt då det är de och vi alla tillsammans som skapar just framgångarna.

Var hämtar du energi?
Bra fråga. Jag hämtar energi från människor i min omgivning. Mina barn och min sambo ger mig otroligt mycket energi och givetvis gör kollegorna på Minnesota och våra kunder det också. Jag gillar att spela padel, tennis och att åka skidor. Jag var en sportfåne i yngre år, men har inte prioriterat det i mitten av livet. För att må ännu bättre är det nu dags att öka idrottsutövandet igen.

Hur ser karriärplanerna ut framöver?
Jag trivs bra här på Minnesota Communication och tänker nog fortsätta som VD ett bra tag till. Det har hänt och händer så mycket hela tiden och jag känner en positiv utveckling, både för byrån och för mig personligen.

Minnesota Communication flyttade in på CONVENDUM för snart 6 år sedan och huserar på CONVENDUM Vasagatan 16. En arbetsplats som Andy Pimmeshofer beskriver som fanstastisk. Alltifrån det strategiska läget i city och skalbarheten till CONVENDUMs möjliggörande att fokusera på den egna kärnverksamheten.

När flyttade Minnesota Communication in på CONVENDUM?
Jag blev medlem hos CONVENDUM för drygt 5 år sedan, i september år 2017. Då flyttade vi in på CONVENDUM Vasagatan 16. Vi hade haft flera olika kontor genom åren och främst i egen regi, men vi ville sitta på ett Coworking space. Vi tittade på flera olika, men valet föll på CONVENDUM och det har vi verkligen inte ångrat. Vi är inne på sjätte året nu.

Varför vill du sitta på CONVENDUM?
Produkten CONVENDUM håller en väldigt hög kvalitet. Alltifrån arbetsmiljön med kontors- och mötesrum till lounger och hela inredningen som ger en varm känsla, nästan som på ett härligt hotell – till den professionella och personliga servicen. Det känns som att vi genom åren har blivit goda vänner med många av CONVENDUMs medarbetare. När det gäller CONVENDUM här på Vasagatan 16, så måste jag även nämna att läget är fantastiskt bra. Mitt i stan och mitt emot centralen – det kan inte bli bättre. Både medarbetare och kunder tycker att det är toppen. Skalbarhet är den annan USP. De senaste åren har vi både minskat och ökat antalet medarbetare. Vi har då kunnat utöka och minska våra kontorsytor på ett väldigt flexibelt sätt. Att skriva 5-årsavtal på ett eget kontor med fast hyra och lång uppsägningstid känns förlegat.

På vilket sätt bidrar CONVENDUM till din arbetsvardag?
CONVENDUM gör att både jag och mina kollegor kan fokusera till 100 % på våra kunder och vår egen verksamhet. Jag brukar säga att det är så skönt att kaffet står framme, toaletterna är städade, kopiatorn funkar och någon hälsar välkomna med ett stort leende. Att allting bara funkar ger oss ett stort värde och bidrar till en bättre arbetsvardag och kanske till och med karriären i stort.

På vilket sätt tycker du att CONVENDUM bidrar till näringslivet i Sverige?
CONVENDUM fungerar som en plattform med massor av möjligheter för företag som kan växa sig större, rekrytera fler människor och så vidare. En härlig miljö och samlingsplats där små och medelstora företag huserar under samma tak.

Läs mer om CONVENDUM

Om CONVENDUM
CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och företagsbostäder i centrala affärsdistrikt. CONVENDUM erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café och gym. Därtill erbjuds också boende i form av företagsbostäder. Följ oss på FacebookLinkedInInstagram och YouTube.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev