Alexander Pärleros gillar de svåra intervjuerna

Forskare, artister, en buddistmunk och många fler har hunnit medverka i Framgångspodden som drivs av Alexander Pärleros. Hans mål med podcasten är att inspirera andra, men även att lära sig själv. En av hans drömgäster är Donald Trump.

Alexander Pärleros driver och programleder den omtyckta intervjupodcasten Framgångspodden. Varje vecka publiceras två avsnitt, där han intervjuar personer som nått olika sorters framgång. I samtalen blandas anekdoter med tips och inspiration. Självutveckling är ett genomgående tema och något som är viktigt för Alexander, som strävar efter att själv bli lite bättre varje dag.

– Det kan vara att man är lite snällare, gör någon glad, inte blir arg i en situation då det hade varit lätt att bli det. Men även större saker som att hitta vad man vill göra med livet. Så att man inte lägger en stor del av sin tid på saker man inte vill göra. Och att hitta ett lugn och få bort stress. Om man inte utvecklas så avvecklas man!

Alexander spenderade större delen av sin uppväxt i Haninge utanför Stockholm. Ett av sina första jobb fick han på McDonalds redan som 14-åring.

– Jag gick in med mitt CV, som jag alltid gjorde när jag sökte jobb, och sa ”jag heter Alexander och tror att jag skulle kunna göra ett bra jobb hos er”. Just på McDonalds sa jag att jag jobbar för två personer. Det var därför jag fick jobbet.

Hans målmedvetenhet som jobbsökande fortsatte även i vuxen ålder. Efter värnplikten sökte Alexander till många poster som vd och ekonomichef, men fick inget jobb.

– Då ringde ett rekryteringsbolag och sa att ”det är en intervju till ett jobb som säljare, sätt på dig en kostym och gör ditt bästa”. Jag hade ingen kostym, så jag åkte och köpte en för de 5000 kronor jag hade på bankkontot. Jag vek in prislapparna, gick på intervjun och fick jobbet. Sedan lämnade jag tillbaka kostymen nästa dag och köpte en billigare.

Så småningom startade Alexander företag och Framgångspodden. Drivkraften var både att inspirera andra och att lära sig själv.

– Jag ville göra intervjuer ordentligt och lära mig av personerna jag fick möjlighet att möta. Att kunna sitta med de här personerna varje vecka är ju helt fantastiskt. Sedan var det viktigt för mig att utveckla en intervjustil som gör podden kul och underhållande.

Bakom Framgångspodden står idag inte bara Alexander. Han säger att podden i princip är ett heltidsjobb för honom, och att han även har ett jättebra team vid sin sida. Och grymma gäster.

– Det är en stor apparat att släppa två avsnitt i veckan. Bara research inför varje avsnitt lägger jag kanske 5–10 timmar på.

När Alexander får frågan om vilka lärorika snedsteg han har gjort under arbetet med Framgångspodden minns han den första intervjun, då han glömde sätta på mikrofonen. Och att han i början fick klippa bort hundratals av sina egna instämmande ”mm-ljud”. Sedan landar han i att den största lärdomen har varit att bli en bättre lyssnare.

– Sitter man och intervjuar i två timmar är det lätt att prata på varandra. Det är viktigt att låta den andra personen komma fram och att lägga tid på närvaro. Det är så lätt att fylla i när någon säger att de har haft en dålig helg med ”ja, jag har haft en så dålig helg också” istället för att verkligen lyssna.

Framgångspodden håller till på en av CONVENDUMs adresser i Stockholm. Alexander fick upp ögonen för våra Coworking spaces genom en kontakt, som är delägare i CONVENDUM.

– Att erbjuda ett premiumkoncept till bra priser, det är så sjukt smart.

De fina lokalerna och det attraktiva läget övertygade och Framgångspodden flyttade in. Och det positiva första intrycket höll i sig.

– Det är bra kvalitet på allt, även småsaker. Som bra frukost och att personalen alltid frågar om man vill ha något och bjuder mina gäster på kaffe och te. De som jobbar på CONVENDUM är extremt proffsiga och har koll. Det känns som att man är i samma team, som att man är CONVENDUM och CONVENDUM är våra bolag.

När gäster kommer för att spela in Framgångspodden blir lokalerna ofta en snackis.

– Gästerna blir väldigt imponerade. Jag får alltid svara på frågor och berätta om lokalerna.

Om fem år tror Alexander att Framgångspodden kommer finnas kvar.

– Jag tror att Framgångspodden kommer se ut som idag men att det kommer finnas mycket mer runt om. Mer personal och ett ännu starkare team än nu. Kanske med mer föreläsningar och starkare inom personlig utveckling. Sedan vill jag gärna vara involverad i saker som på något sätt gör världen bättre.

Drömgäster kan komma i många tappningar för Alexander. Han lyfter intervjun med buddistmunken Björn “Natthiko” Lindeblad som en han lärde sig mycket av. Men en potentiell drömgäst till podden är Elon Musk, som Alexander menar har förändrat världen på ett fantastiskt sätt. Och så Donald Trump.

– Han är en så intressant person. Att han gick från att jobba med fastigheter och så rätt vad det är så är han USA:s president. Jag älskar också intervjuer som är lite svårare. Till exempel skulle jag mycket hellre intervjua Trump än Obama. Trump skulle vara en svårare intervju och jag skulle inte veta riktigt vad som skulle hända.

Driver du precis som Alexander ett företag som behöver inspelningsstudio eller söker du helt vanliga premiumkontor i representativa lokaler på Coworking spaces? Läs mer om våra kontor.

Fotograf: Karl Nordlund.  

CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. Vi erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Följ oss på Facebook, LinkedIn, Instagram och YouTube.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev