5 lägen där coworking är rätt för ditt företag

Att hitta en lokal för företag är långt ifrån enkelt. Med höga förväntningar är det svårt att möta alla krav utan att gå över budget. Och att ordna med städning, IT-support och inredning blir snabbt dyrt och tidsödande. Ett Coworking space, där allt står klart från första dagen, löser många av problemen som kommer med traditionella kontorslösningar. Men är coworking rätt för dig och ditt företag? Om du känner igen dig i en av de 5 situationer vi listar i den här artikeln är svaret ja.

1. Du vill inte binda upp företaget i långa hyreskontrakt.

Kanske är ditt företag inne i en tillväxtfas, där det är svårt att veta hur stort företaget kommer bli och hur stora lokaler ni därför kommer behöva. Kanske vill du undvika en situation där du har låst upp bolaget med högre löpande kostnader än du har råd med. På våra Coworking spaces kan du enkelt justera kontorsyta och kostnader. Flexibla hyresavtal gör det möjligt med relativt kort varsel.

För de stora företagen har vi privata kontorsrum som täcker hela våningsplan och det går även att hyra flera små om du vill dela upp dina team. Du kan även välja bort kontoret helt och arbeta enbart från de gemensamma ytorna. Läs mer om våra kontor.

2. Du vill ha centrala premiumlokaler utan att betala för mycket.

Ett centralt läge med premiumatmosfär har flera fördelar. Inte minst att det förmedlar rätt känsla till både medarbetare och kunder. De som arbetar på Coworking spaces trivs ofta bättre med sin arbetsgivare än de som sitter i traditionella kontorslandskap, vilket inte är så konstigt. Vem gillar inte att kunna styra vart de sitter, med tillgång till både tysta och sociala ytor?

I och med de delade coworkingytorna utöver ditt privata kontorsrum (om du hyr ett sådant) får du tillgång till betydligt mer yta än du hade haft med den gamla vanliga sortens kontor. Du delar dessutom på kontorsservicetjänster med andra företag. Allt det leder till lägre löpande kostnader än om du hade gjort allt själv.

3. Du har inte tid med allt fix kring en kontorslokal.

I vissa lägen är tid verkligen en bristvara. Har du som är ansvarig för företagets lokaler redan en full kalender? Då tar det förmodligen emot att börja rådda med företag och personal för tjänster som reception, IT-support, städning, posthantering och så vidare.

Allt det och ännu mer service fixar Coworking spaces som CONVENDUM åt dig. Med bemannad reception är det aldrig svårt att få tag på vår personal, som lägger hela sina arbetsdagar på att säkerställa att allt på din arbetsplats fungerar som det ska. I och med det faller inget mellan stolarna och saker kan tas tag i direkt.

Även inflyttningen blir enklare hos oss, eftersom allt är nyckelfärdigt och redo från dag ett. På premiumnivå dessutom.

4. Du och kollegorna vill bli en del av ett större community.

Både små och stora företag kan vinna mycket på att få fler kollegor. Du får möjlighet att utbyta kunskap och knyta kontakter med personer på företag i helt andra branscher. Och kan dra igång spännande samarbeten.

En aktivitetsbaserad planlösning gynnar även nätverkande och nya relationer inom det egna företaget, eftersom medarbetarna inte sitter och jobbar med samma skrivbordsgrannar varje dag och kan mötas över avdelningsgränserna. Våra medlemsevent blir naturliga mötesplatser.

5. Du är mycket på språng och vill minimera transporttiden till och från möten.

Vissa yrkesroller innebär helt enkelt en hel del fart och fläng. Och även om du kanske trivs utmärkt med det kan tiden på tunnelbana, i taxi eller bil göra det svårt att hinna med allt du ska under dagen. Om du är medlem hos CONVENDUM har du nästan alltid nära till en bekväm arbetsplats i Stockholm, med kaffe redo i receptionen.

Ditt medlemskort ger dig 24h tillgång till ett 10-tal centrala adresser i huvudstaden och vi har även Coworking spaces i vissa ytterområden. I Göteborg är vårt Coworking space beläget så centralt det blir, i kvarteret Valand på Kungsportsavenyn. Därifrån är det nära till de flesta affärsdistrikt.

Vill du ta reda på mer om vad ditt företag kan vinna på den här moderna sortens arbetsplats? Läs mer om vår coworking.

CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. Vi erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Följ oss på Facebook, LinkedIn, Instagram och YouTube.

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Varmt välkommen att boka visning hos oss på CONVENDUM

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se

Kontor Vasastan

Bli kontaktad

Fyll i formuläret eller ring oss på +46 (0)10 510 08 88 alternativt skicka e-post till info@convendum.se så kontaktar vi er inom kort.

Bli kontaktad

The title goes here

Nyhetsbrev